Senaste nytt

Topp tre: KD-motioner

Motioner. Sveriges medeltidsparti har under hösten haft bråda dagar. Många motioner har lämnats in och många idéer har lagts fram.

Frihetssmedjan kan här presentera det allra knasigaste.

På tredje plats kommer förslaget  om att ”Riksdagen tillkännager för regeringen som sin mening vad som anförs i motionen om att utreda möjligheten att höja det ekonomiska stödet till civilsamhället och nykterhetsrörelsens organisationer.”. Detta innebär att IOGT-NTO får mer stöd. Vi vet vilka IOGT-NTO är.  Här är motionen, författad av Lars-Axel Nordell.

På andra plats kommer förslaget om att det bör bli möjligt för för ”svenska fritidsbåtar att använda tvåtungad flagga” Förslaget har lagts fram av Roland Utbult.

För er som är osäkra på vad detta innebär rent praktiskt kommer här en förklaring:

En tvåtungad flagga användes av Ostindiska Kompaniet som hade dispens att använda flertungad flagga då deras fartyg skulle likna ett örlogsfartyg på håll för att minska risken att bli överfallna av pirater. Även Ostindiefararen Götheborg seglade med tvåtungad flagg.

Detta blir säkert en het valfråga 2014.

Och vinnare är: Roland Utbult! Han föreslår en rad förslag för ett underlätta situationen för elallergiker i samhället. Det kritiska tänkandet är inte på topp.

Vill ni att Sverige backar några årtionden: Rösta på KD.

 

 

 

jessica [at] frihetssmedjan.se

%d bloggare gillar detta: