Senaste nytt

Topp tre: KD-motioner

Motioner. Sveriges medeltidsparti har under hösten haft bråda dagar. Många motioner har lämnats in och många idéer har lagts fram.

Frihetssmedjan kan här presentera det allra knasigaste.

På tredje plats kommer förslaget  om att ”Riksdagen tillkännager för regeringen som sin mening vad som anförs i motionen om att utreda möjligheten att höja det ekonomiska stödet till civilsamhället och nykterhetsrörelsens organisationer.”. Detta innebär att IOGT-NTO får mer stöd. Vi vet vilka IOGT-NTO är.  Här är motionen, författad av Lars-Axel Nordell.

På andra plats kommer förslaget om att det bör bli möjligt för för ”svenska fritidsbåtar att använda tvåtungad flagga” Förslaget har lagts fram av Roland Utbult.

För er som är osäkra på vad detta innebär rent praktiskt kommer här en förklaring:

En tvåtungad flagga användes av Ostindiska Kompaniet som hade dispens att använda flertungad flagga då deras fartyg skulle likna ett örlogsfartyg på håll för att minska risken att bli överfallna av pirater. Även Ostindiefararen Götheborg seglade med tvåtungad flagg.

Detta blir säkert en het valfråga 2014.

Och vinnare är: Roland Utbult! Han föreslår en rad förslag för ett underlätta situationen för elallergiker i samhället. Det kritiska tänkandet är inte på topp.

Vill ni att Sverige backar några årtionden: Rösta på KD.

 

 

 

jessica [at] frihetssmedjan.se

 • gryningsrad

  Äh, att ta upp den två-tungade flaggan som ett dåligt exempel visar snarare på ditt brist på intresse för frågan än något annat. Det handlar ju (om man skall hårddra det) att FÖRENKLA flagglagen och göra användandet av den svenska fanan något liberalare – inte att krånga till det och ge mer makt åt politiker eller lagtextförfattare.

  De övriga två exempel är dock klockrena…

  • Angående flaggan kunde jag inte låta bli… 😉 Däremot märkte vi att frågan är mer intressant än vad vi trodde när vi kollade upp det lite extra, så det kommer mer om det!

 • Min personliga favorit:

  ”Det är nu viktigt att för Skolverket – genom regleringsbrev eller på
  annat sätt – tydliggöra vad som varit lagstiftarens intentioner,
  nämligen att traditionella jul- och sommar avslutningar ska kunna hållas
  i en kyrka med en aktiv och närvarande präst.”

  http://www.riksdagen.se/sv/Dokument-Lagar/Forslag/Motioner/Skolavslutning-i-kyrkan_H002Ub398/?text=true

%d bloggare gillar detta: