Senaste nytt

The Shame Report: Mises, Bastiat and Beer Edition

The Shame Report

The Shame ReportVälkomna till ännu en Shame Report!

Varje vecka (nåja…) så listar jag de cirka 5 (ibland fler, eller som idag, färre.) skamligaste sakerna som har hänt inom Svensk politik.

Det här är en fullständig ripoff av Dave Damesheks The Shame Report. Fast hans handlar om Amerikansk Fotboll.

Men kom ihåg, I didn’t put you on the list, YOU put you on the list.

Plats 4

Kristdemokraten Maria Wiksten.

Region Västerbotten twittrade om två nya ölsorter från lokala bryggerier. Tweeten är borta, förmodligen för att någon fick panik när Maria Wiksten fick för sig att det inte var OK att Region Västerbotten gjorde ”reklam” för öl.

Jag vet inte riktigt om jag ser något större problem med texten: ”Två nya ölsorter på gång till Umeå 2014! Så läskande det låter!” Men jag är inte kristdemokrat, vilket förmodligen är förklaringen.

Faktum är att Region Västerbotten ska lyfta fram företag i just den regionen. Det är liksom DERAS JOBB. Men precis som vanligt när det handlar om saker moraltanter inte personligen gillar, så ska deras personliga uppfattning upphöjas till allmän lag. Maria Wiksten tycker förmodligen att verklighetens folk lever i fel sorts verklighet.

Därför har jag tagit mig friheten att förtydliga Region Västerbottens tweet, för alla de som likt Maria Wiksten verkar sakna förmågan att dra slutsatser och se saker i ett större sammanhang än bara ”OH MY GOD EN MYNDIGHET SKREV EN TWEET OM ÖL JAG TROR JAG DÖR OCH DET GÖR ALLA ANDRA OCKSÅ SNÄLLA TÄNK PÅ BARNEN”

Så… here goes.

Två nya ölsorter till Umeå 2014! Det tycker vi är väldigt roligt. Dels för att öl är gott, men huvudsakligen för att lokala företag är den viktigaste biten för att uppnå tillväxt. I synnerhet i en region som västerbotten. Företag skapar arbetstillfällen som i sin tur leder till att fler människor har ett jobb. Jobb leder till lön, som kan spenderas hos andra företag, företag som sedan betalar ut lön med pengarna som företaget har tjänat, som leder till mer tillväxt. Dessutom gillar verklighetens folk att dricka öl, oavsett vad KD eller FHI säger.  Öl är gott. 

eller som Mises skrev: ”A free man must be able to endure it when his fellow men act and live otherwise than he considers proper. He must free himself from the habit, just as soon as something does not please him, of calling for the police.”

Maria Wiksten…

SHAME!

Plats 3

Den mycket märkliga debatten om konstnärslöner.

All heder åt Sakine, som skriver bra om ämnet… men hon var lite för snäll. Så då måste jag rycka in.

Ursäkta mig, men What the fuck?! Konstnärslöner?!

Det finns alltså människor som på fullaste allvar tycker att s.k. ”konstnärer” ska få sin inkomst garanterad av staten för att de annars inte kan skapa bra konst? Det är ju helt absurt! Vad tror vi om att skapa något som andra är villiga att betala för? Ni vet, SOM ALLA ANDRA?!

Den franske ekonomen Frederic Bastiat noterade att välfärdsstaten förvandlar medborgarna till rövare (eller vikingar kanske…) som alla försöker ”råna” varandra via valurnan. Alla försöker med andra ord leva på alla andras bekostnad i någon utsträckning. Det är ett stort pyramidspel där alla försöker blåsa alla, och värst är konstnärerna. (Inte alla konstnärer, endast de som vill ha konstnärslön.) Stig Larsson klagar på att det är tufft att klara sig… i en intervju i SITUATION STHLM. Fyfan.

Han kan inte skapa konst som tillräckligt många vill betala för så han försöker påverka politiker och väljare genom att berätta för en journalist hur jobbigt det är när staten inte garanterar hans inkomst, så därför borde han få skattepengar för att kunna återgå till att skapa värdelös konst.

Stig Larsson, du är en vidrig individ. På mer än ett sätt

S H A M E!

Plats 2!

SAS samt alla andra som vill försöka rädda misskötta företag med skattemedel.

Precis som på plats 3 så återgår vi till Bastiat. SAS har under mycket lång tid rånat de nordiska skattebetalarna. Företagets oförmåga att erbjuda en tjänst som människor vill ha till ett pris som människor vill betala borde ha resulterat i en konkurs för länge sedan. Vi har fått för oss (eller låtit oss bli övertygade av lobbyister) att SAS likt konstnärer är oumbärliga för samhället och därför måste få skattepengar.

Som Bastiat pekar ut i ”Det man ser och det man inte ser”  så är varje krona som tas ur medborgarnas fickor en krona som förmodligen kunde spenderats bättre. De kunde t.ex. ha köpt flygbiljetter av ett riktigt flygbolag. Hur många arbetstillfällen hade inte skapats om flygbolag som människor faktiskt vill flyga med hade fått konkurrera på riktiga villkor, istället för att behöva konkurrera med SAS som gång på gång räddades med skattepengar?

Shame.

Plats 1!

Erik Almqvist

Vilken jävla riksmupp han är, den gode Almqvist.

Jag blir förbannad och rädd… och lite kränkt. Inte för att han är rasist eller för att han kallade en kvinna för hora. Inget av det där är nyheter egentligen. Alla vet att han har sjukt skeva värderingar, och det är OK att ha det. Det är när man börjar påtvinga andra sina skeva värderingar som problemen uppstår. En idiot utan makt är inget problem… Det är en jävla tur att han inte typ sitter i riksda… Houston… We have a problem.

Jag blir kränkt för att han är en människa, precis som JAG. Han får andra människor att se dåliga ut. HAN GER HOMO SAPIENS DÅLIGT RYKTE!

Hans fullständiga idioti, sättet han ljög om det och lade upp ett redigerat videoklipp för att bevisa att han var oskyldig. Han får ha vilka åsikter han vill, det finns massor av människor med vidriga åsikter och Almqvist är en sådan, men det är inte problemet. Han sitter för fan i riksdagen, vilket är helt sjukt. Det här händelser som denna som får mig att vilja förespråka någon from a test innan man får sin riksdagsplats. Är man såhär puckad så borde man inte få bestämma över något!

Flera av er känner säkert till Darwin Awards, en hemsida som hyllar de människor som eliminerat sig själva från genpoolen genom ren och skär idioti. (Om man är lite fin i kanten och inte uppskattar svart humor så bör man undvika den hemsidan.)

Jag vill, inspirerad av detta, ge Erik Almqvist det allra första

Political Darwin Award!

med motiveringen: ”Genom sin exceptionella idioti och synnerligen imponerande oförmåga att använda sin hjärna har Erik Almqvist lyckats eliminera sig själv från maktens korridorer och på så sätt gjort oss alla en stor tjänst. Genom att marginalisera sig själv så slipper vi vanliga tänkande människor behöva leva med vetskapen om att han har makt. Det är en fantastisk bedrift”

SHAAAAAAAAAAME!

 

 

ville [at] frihetssmedjan.se

%d bloggare gillar detta: