Senaste nytt

Gillar du skräckfilmer eller sex?

Vi läser att banker vägrar låta företagare som säljer sexleksaker eller skräckfilmer använda deras tjänster. Det kan ses som ”omoralisk” verksamhet. En påverkan från USA kan man anta. Det är deras tekniska utrustning som används och deras tjänster som behövs så de tar sig friheten att neka folk att använda tjänsterna.

”Omoraliskt” 1935 för tyska banker. ”Judar äga inte tillträde här”.

Man tar sig för pannan! Ja, det är deras bankomater och kreditkort men mina pengar! Vi lever i ett alltmer kontantlöst samhälle där bankers bistånd behövs och då kan vi inte tillåta banker att sitta där som moraliska övercensorer och bestämma över vad jag ska göra med mina pengar, så länge det är lagligt.

Det kanske känns som långsökt. Men steget är faktiskt kort mellan en sorts moralpanik och en annan. Det ansågs faktiskt ”omoraliskt” att banker hade judar som kunder i nazityskland. Och i USA:s sydstater fanns det banker som för så kort tid sen som 50 år sen tilläts att neka svarta att använda deras tjänster. Det kunde ju vara ”omoraliskt”.

Men skyll inte det fria näringslivet för detta. Det är inte bankernas fel att banker kan censurera sexaffärer och skräckfilmsbutiker. Det är statens och regeringens!

Vi har stater och vi har en regering för att den ska skydda våra rättigheter och vår frihet. Därför är det regeringens ansvar att se till att banker inte KAN hålla på med en sådan här censur. Genom att regeringen tillåter banker att göra så här blir de direkt medskyldiga för censuren.

Är det lagligt ska jag kunna använda mina pengar exakt hur jag vill.

Så gillar du skräckfilmer eller sex? Har du en skräckfilm eller sexleksak hemma? Vill du ha frihet att göra vad du vill med dina pengar så länge det är lagligt. Kräv då att regeringen agerar och slutar tillåta moralcensur.

Lake har en bra länksamling för den som vill läsa mer.

%d bloggare gillar detta: