Senaste nytt

The Shame Report!

The Shame Report

The Shame Report

Jag är tillbaka!

Efter ett långt uppehåll så tänkte jag återuppta TSR igen, hurra!

Det här är alltså The Shame Report, en politisk variant och fullständig rip-off av Dave Dameshek’s The Shame Report på nfl.com, som handlar om Amerikansk fotboll.

Varje vecka (nåja…) så kommer jag lista topp 5 skamliga incidenter inom Svensk politik.

Jag struntar i vem eller vilka det är, är det tillräckligt skamligt så kommer det med på listan.

Och bli inte arg på mig, ”I didn’t put you on the list, YOU put you on the list.”

——

5.

#Scampigate

Ja, Annie Lööf fick Sushi av sin stab efter partiledardebatten. Bl.a. jätteräka fanns med. Jätteräkor är givetvis inte speciellt bra för miljön. Jag skulle kunna sitta här och skriva upp alla tänkbara ursäkter till varför det blev som det blev… Glömska, stress eller bara okunskap hos den som köpte sushin. Men det är inte relevant.

För att allvarligt talat… Har ni verkligen inget bättre för er?! Scampigate?! Skrev för länge sedan att -gate suffixet är dött... Kan ni sluta använda det?

Jag vet inte riktigt hur jag ska ställa mig till detta. Det är dumt, men samtidigt rätt kul när (Enligt Lorentz Tovatt) en av Sveriges viktigaste opinionsbildare online ägnar sig åt såna här grejer. Om inte annat så gör det mig rätt lugn. Om en av meningsmotståndarnas viktigaste opinionsbildare online håller den här nivån… Ja, då har de rätt stora problem.

Men för all del, håll på med #scampigate, så kan vi i den riktiga världen hantera aningen större problem än att någon i Annie Lööfs stab råkade köpa fel sorts sushi. Alright?

Och…

SHAME!

4.

Vi måste bygga ett nytt operahus.

Nej. Stockholm står inför stora utmaningar, med en enorm befolkningsökning de närmaste åren kombinerat med en Stockholmskonservativ stadsbyggnadspolitik (ledd av FP) som inte löser några av problemen i fråga. Då ska man tydligen lägga pengar på ett nytt operahus? Är det här ett dåligt skämt?!

SHAAAAME!

3.

Mitt Romney.

Obama har misslyckats, och rätt rejält dessutom. Genom hela mandatperioden så har han spenderat sanslöst mycket skattepengar och sagt att om han inte gör det så kommer t.ex. arbetslösheten att stiga… Och så har den gjort det ändå. Han har inte bara fortsatt i Bush fotspår, han har i vissa frågor lyckats vara sämre än Bush.

Obama har varit en väldigt dålig president, helt enkelt.

Trots detta, så verkar det bli otroligt jämt i valet. Med tanke på Obamas urusla resultat så borde det vara en enkel match för Romney att vinna valet. Hur han misslyckas med det kan bara bero på att Romney inte är en speciellt bra kandidat han heller, han är bara minst dålig.

När valet handlar om vilken kandidat som är minst dålig, så kan resultatet inte bli annat än bra.

Allvarligt talat…

Shame.

(Personligen skulle jag rösta på Gary Johnson. Kolla in honom, han är bra.)

2.

Hela vänstern i välfärdsdebatten.

Debatten om vinst i välfärden är igång igen.

Även jag har skrivit om det

Jag blir så trött på det här. Vinst har alltid förekommit i välfärden, och varför ska man inte kunna tjäna pengar på annat än att sälja skolböcker etc?

Men Ville!, Invänder någon, DET ÄR FAKTISKT OSOLIDARISKT ATT TJÄNA PENGAR PÅ SJUKA! 

Berätta då för personen som tillverkar utrustning som finns på sjukhus att det minsann är sjukt osolidariskt att han/hon tjänar pengar på välfärden och att det inte ska förekomma vinst inom den vackra Svenska solidariska välfärden… Ett vinstförbud inom välfärden skulle tvinga äldrevården att återvinna kissblöjor på riktigt, eftersom vinstförbundet gjorde det olönsamt att sälja nya blöjor till svensk äldrevård. Ironiskt va?

Caremaskandalen som visade sig inte vara sann, skulle bli verklighet för samtliga äldreboenden med ett vinstförbud.

MEN NU ÄR DU PUCKAD! DET ÄR SJÄLVA VÅRDEN MAN INTE SKA KUNNA TJÄNA PENGAR PÅ!!!!, Skriker ni.

Jaha, så:

Att sälja utrustning till vården och göra vinst = OK! 

Att utföra själva vården med hjälp av samma utrustning och göra vinst = INTE OK!

Sånt här får mig att bli så sanslöst bitter.

SHAAAAAAAAAAAME!

Och på en ohotad förstaplats…

1.

SSU Norrbotten.

Ja, först var det medlemsskandalen och nu det här…

Jag kan tycka att det är lite lätt olämpligt att prata om solidaritet och vara arg på att det finns företag som flyttar pengar utomlands för att undvika skatt… När ni gör såhär.

Men jag ska vara snäll, jag ska förklara en grej för er i SSU.

DET HÄR ÄR EN AV DE STORA ANLEDNINGARNA TILL ATT MÄNNISKOR INTE GILLAR ATT BETALA SKATT OCH INTE HAR NÅGOT FÖRTROENDE FÖR POLITIKER! 

En person med en lön på 25 000 betalar 17 200 i skatt. Det är orimligt sjukt sanslöst mycket. Sen säger SSU att vi borde betala MER! Att det är osolidariskt att vilja betala lägre skatt. SEN! Sen får man läsa att SSU Norrbotten har stulit skattepengar. Börjar ni se sambandet?!

Nu räcker det, SSU Norrbotten.

Ni har härmed permanent förlorat rätten att någonsin kalla någon osolidarisk igen. Ni har urholkat hela betydelsen genom ert agerande, landets mest osolidariska organisation är ett SSU-distrikt! Det är så surrealistiskt att jag blir knäpp.

Det är med Gustav Möller i tanken som jag säger:

Shame. Shame. Shame.

 

 

ville [at] frihetssmedjan.se

%d bloggare gillar detta: