Senaste nytt

Wahlström och Widstrand och förintelseförnekarna?

En förläggare i förlaget Wahlström och Widstrand försvarar falska antisemitiska citat genom att hänvisa till en välkänd antisionistisk hatsida på nätet som hävdar att judarna låg bakom andra världskriget, och som samarbetar med förintelseförnekare. Låter det absurt? Det är det, men ändå har det skett. Det kan Frihetssmedjan idag avslöja.

Frihetssmedjans regelbundna läsare har nog inte kunnat undgå debatten mellan Torbjörn Jerlerup och ”mellanösternkännaren” Ingmar Karlsson. Den sammanfattades nyligen i ett långt blogginlägg. Debatten har sen dess sökt sig ut på Expressens kultursida där Torbjörn Jerlerup från Frihetssmedjan och Calle Marthin från bokförlaget Wahlström och Widstrand debatterat Ingmar Karlssons falsarier i boken om sionismen.

Förläggaren Calle Marthin hävdar att Ingmar Karlssons citat i boken är äkta. I synnerhet att ett bevisligen falskt antisemitiskt citat där det påstås att sionismens moderna grundare Theodor Herzl gillade antisemitism, är äkta. Marthin reducerar frågan om det falska antisemitiska citatets äkthet till en ”tolkningsfråga”.

Hur man kan säga att det är oviktigt hur ett citat ser ut i originalform har förbryllat många. Nu kan vi avslöja hur förläggare Marthin tänkte här han formulerade detta: Han har sett att Ingmar Karlssons version av citatet finns på den antisemitiska hemsidan True Torah Jews against zionism och använder dessa antisemiter som sanningsvittnen för att citaten är äkta.

Kruxet med de texter som citeras är att de givits ut så många gånger i så många varianter att det är svårt att hävda exakt vilket som är originalvarianten…. Till exempel finns en annan version hos True Torah Jews, en ortodox grupp judar. Det är bara att gå på deras hemsida.

Så här ser dialogen ut, hämtad från Calles egen Facebooksida.

 

Marthin har säkert fått citatet från mina artiklar om Karlssons bok. Där länkar jag till deras användning av citatet, som ni kan se här. Om man tittar vidare på hemsidan ser man varför man inte bör använda de här som ”sanningsvittnen”. De anser att sionister är brottslingar som vill mörda sitt eget folk och kastar skit på sionister genom att återanvända mängder av antisemitiska lögner.. Dessutom samarbetar de med förintelseförnekare.

Titta exempelvis på denna artikel, som sprider lögnen om att sionister och nazister var allierade. Källan till denna artikel står längst ner, det är AJAZ, som är källan, som samarbetar med bland annat Ahmed Rami och Robert Faurisson

Dessutom tror att ”det världsomspännande judiska ledarskapet” förklarade krig mot Hitler och Tyskland på 30talet:

”The intensity of the Jewish campaign against Germany was such that the Hitler government vowed that if the campaign did not stop there would be a one-day boycott in Germany of Jewish-owned stores. Hitler’s March 28, 1933 speech ordering a boycott against Jewish stores and goods was in direct response to the declaration of war on Germany by the worldwide Jewish leadership.”

De menar alltså att nazisterna, inte judarna, var offren i Tyskland och att pogromerna bara var ett försvar mot judarna!

Deras version av Herzls citat har Jews against zionism fått från antisemiter och förintelseförnekare som långt innan de publicerade citatet har spritt det på internet och i böcker. Det falska citatets användning kan man följa via google. Här är en sökning på den falska mening som lagts in mellan två äkta meningar av Herzl.

Hemsidan sköts av superortodoxa judar som är fanatiska antisionister, ja till den grad att man måste kalla dem en grovt antisemitisk sekt. De har inte dragit sig för samarbete med såväl Hamas som förintelseförnekare och deras skriverier är så grova att till och med nazister prisar dem som ”sanningsvittnen”.

Att hänvisa till dem som sanningsvittnen är ungefär som att hänvisa till Svenska Motståndsrörelsen som sanningsvittnen.

Till sist ett ord om citatet. Karlsson anger Complete Diaries 1960 som källa och har offentligt angett att hans citat finns på sidorna 16, 68 och 93 i del 1. Det är lögn. Där finns inget. Den enda del av citatet som är äkta kan läsas på sidan 83. Citatet är bevisligen falskt!

Dessutom finns det minst 10 förfalskade antisemitiska citat och påståenden till i Ingmar Karlssons bok. Herzls citat är bara det mest välkända falsariet, inte det grövsta Karlsson citerar, i min mening.

Att Ingmar Karlsson ljuger är bedrövligt i sig, men att förlaget stämmer in i Karlssons lögner, citerar sådana källor, och solkar ner sitt goda namn är faktiskt ganska oerhört.

Ingmar Karlssons bok måste dras in och förlaget be om ursäkt!

%d bloggare gillar detta: