Senaste nytt

Varning för förbud mot religiös hädelse!

Kravet på ett förbud mot religiös hädelse börjar bli en het politisk fråga igen. Frihetssmedjan vill därför passa på att varna för förbudsropen. Det finns bara en sak som är värre än den rasism som sprids idag i muslimhatets och antisemitismens namn, och det är de ropen på förbud mot religiösa ”kränkningar”.

Extrema islamister anföll i förrggår ett av USA:s konsulat i Libyen. Skälet? Att en kritisk Muhammedfilm cirkulerar på nätet, gjord i USA. Filmen ansågs som en kränkning mot muslimers rättigheter (som de ser det) och diskriminering av dem.

Dagen efter var det stormöte i New York. Den rasistiska organisationen SION, en internationella paraplyorganisationen mot ”muslimer och islam”, hade offentligt möte framför FN-byggnaden. Lars Vilks deltog, så även Ingrid Carlqvist från Tryckfrihetssällskapet. SION framförde sina vanliga krav på att islam måste stoppas och förbjudas i väst och kopplade ihop de religiösa extremisterna med hela religionen och alla muslimer.

Dessutom gjorde de något nytt: kräver att FN:s resolution mot ”religiös hädelse” ska stoppas.

Det var i april 2011 som FN antog en resolution om att ”bekämpa intolerans, negativ stereotypisering, stigmatisering, diskriminering och uppmaning till våld mot personer baserat på deras religion och tro”. Tanken i sig är inte fel, om tanken är att bekämpa rasism UTAN att ta till förbud. Men tyvärr är resolutionen så luddigt skriven att ALL kritik mot religion kan omfattas av den, att ALL kritik och ALLT häcklande mot religionen kan anses som något man bör stoppa.

Och det är exakt så mer religiöst fundamentalistiska länder tolkar den resolutionen: för att stoppa propaganda mot homosexualitet, för att förfölja ateister och för att piska upp mobbar som sprider hat mot Lars Vilks, eller de bakom Muhammedfilmen.

Det är inte konstigt att det är så. Vill man ha förbud mot ”smutskastning av religion” bör man vara på det klara med att en del tolkar stöd till homosexuella som ”smutskastning av religion” andra som att man inte får rita Muhammedbilder eller häckla nattvarden, eller… förbjuda kondomer!

Tänk er en hädelselag riktad mot hädelse av politiska partier. En sån lag hade i praktiken kunnat stoppa all politisk kritik i ett land. Så funkar även hädelselagar mot religion.

Vi har haft hädelselagar i Sverige förr… Gud bevare oss från nåt liknande, säger jag bara!

Demonisering av religion och religiösa, t.ex. muslimer, är rasism. Men man kommer inte åt det genom förbud. Numera är Lars Vilks definitivt att anse som en spridare av grovt religiöst hat, i likhet med hans kompisar i SION. Samma sak kan man säga om filmen om Muhammed. Den är rasistisk. inte på grund av kritiken mot Muhammed, utan på grund av den stereotypa beskrivningen av muslimer i filmen.

Men… förbud mot detta är fel.

För att göra en lång historia kort. Man kan vara  mot förbud för religiös kritik och hädelse, samtidigt som man bekämpar rasism i form av demonisering av islam och muslimer. Man kan vara mot SIONs galna muslimhat, och mot filmen om Muhammed, samtidigt som man anser att kritik, och till och med ”hädelse” av religioner är något sunt och nyttigt. Man kan vara mot jämförelser mellan islam och nazismen och ändå försvara rätten att visa Muhammedfilmen.

Det finns bara en sak som är värre än den rasism som SION och muslimhatarna sprider och det är de rop på förbud mot religiösa ”kränkningar” som sprids.  I ett öppet samhälle måste det vara tillåtet att ropa både ”Det finns ingen Gud utom Allah, och Muhammed är hans profet” och ”Muhammed var en krigshetsande pedofil”.
PS

Vill ni se den omtalade filmen ska ni kika här.

USA:s ambassadör, mördad av radikala extremister, av idioter: Cristopher Stevens

 • Pingback: Islamofobi, muhammedfilm och ett helt gäng galna idioter! « Sverige är inte världens navel!()

 • Nomad666

  Sitter gärna 10 år för att säga att Islam ,Kristendom och Judendom är hjälpmedel till världens undergång! Jag kommer stolt att sitta där. Jag kommer stolt hävda min rätt att säga vad jag vill om religion, alltid, förevigt!

 • Och som vanligt så ”glömmer” ni att ta upp vilka som i verkligheten förföljer judarna i Malmö och resten av Europa. Det är ju inte så att nazzzzizzterna förföljer Judar utan att det är muslimerna som både förföljer homosexuella och judarna. Så ni har två grupper som hatar varandra när alla ser på men som i senare stund samarbetar som tex konferensen angående omskärelse. Så.sluta peka.ut svenskar som förövare. Räknar inte med att ni vågar ha kvar denna kommentar för ni är ett gäng hycklare men suprise me

  • Var i artikeln pekas svenskar ut som förövare?

   • vilken planet kom du ifrån sa du? i media beskrivs dom som förföljer judarna som svenskar. man säger inte uttryckligen att det i själva fallet är muslimer som förföljer judar i malmö. finns inte många nazzzzizzzter där.

 • Demokrat001

  OIC obstruerar i FN
  I bloggens högermarginal kan du dessutom under rubriken ”Inget hädelseförbud” läsa vad FN:s kommitté för mänskliga rättigheter beslutade i juli 2011. Även pdf finns.

 • wyrd

  Håller med om att förbud mot detta är fel, men sluta i jösse namn att använda ordet ”rasism”. Som om alla muslimer skulle tillhöra en och samma ras. Lika dumt är det att tycka att det skulle vara ”hets mot folkgrupp”. Alla muslimer tillhör bevisligen INTE samma folkgrupp.

 • Sanning_S

  Islam måste stoppas, och det kommer med 99% ske med riktigt hög nivå av våld. Sen efter Islam måste kristendomen stoppas. Båda dessa kan stoppas utan våld men det krävs att dom har 0 makt och att man ignorerar dem. Men i demokratins galenskap så kan dessa faktiskt få makt.

%d bloggare gillar detta: