Senaste nytt

När DN förbjöd hen, eller hur jag gärna vill tro att ni har bättre saker att göra.

DN har alltså förbjudit ordet ”Hen”.

När jag läste det så konstaterade jag bara att så var fallet och gick vidare med mitt liv. Något som allt från Queerfeminister till socialliberaler på twitter inte gjorde. Antalet arga inlägg hade ingen gräns. Jag känner mig ganska övertygad om att Sveriges sämsta människa just nu (enligt twitter) heter Gunilla Herlitz. Vilket är rätt sjukt.

Tillåt mig att förtydliga min ståndpunkt. Jag har inget emot ordet hen. Om någon som jag interagerar inte känner sig som en hon/han så använder jag utan problem hen. Jag tycker däremot inte att det är den viktigaste frågan just nu.

I Sverige har vi både yttrandefrihet och pressfrihet. DN har all rätt att göra som de gör, och folk har all rätt att bli upprörda. Men samtidigt så blir demonstranter ihjälskjutna i Syrien, människor svälter i Afrika, unga flickor tvingas in i prostitution i Ryssland, Europa går igenom sin värsta kris sedan andra världskriget och här hemma i Sverige har vi allvarliga problem med ungdomsarbetslöshet. Och ni blir förbannade för att en tidning inte vill använda ett ännu icke godkänt pronomen?  Ja, jag vet att ett språk är dynamiskt, men ärligt talat.

Det finns riktiga frågor där ute, det finns människor som lider och dör varje dag. DN kommer att komma ikapp, just för att ett språk är dynamiskt och i ständig förändring. Ni kommer att få uppleva den dag när hen förekommer i alla tidningar. Got it? Bra. Kan vi lägga energin på de stora frågorna nu?

ville [at] frihetssmedjan.se

%d bloggare gillar detta: