Senaste nytt

Det nioende budordet: Förbud mot falskt vittnesbörd

Idag skriver tidningen Dagen om att civil- och bostadsminister Stefan Attefall har drivit linjen om ökade statliga medel till trossamfund. I ren kristdemokratisk anda.

Attefall menar:

– Under tio år har det inte getts något stöd till trossamfunden. Detta är ett steg för Kristdemokraterna att göra en insats. Jag tror att vi har sett människors andliga behov tydligare än andra partier.

Problem! Det stämmer inte. På Nämnden för statligt stöd till trossamfunds hemsida finns det rapporter om vilka samfund som har fått bidrag från år 2007  och framåt.

På Facebook kommenterar Kristdemokraterna artikeln själva:

Enligt sitt CV tillträdde Stefan Attefall sin post som minister år 2010. Enligt KD fanns inte bidraget innan han började. Enligt ”Nämnden för statligt stöd till trossamfund” gjordes utbetalningar redan 2007.

Är det någon idé att försöka reda ut det här? Eller kan vi bara konstatera att det är bra att hålla sig till sanningen. Och det gäller även Kristdemokrater.

 

Uppdatering

Kristdemokraterna inser felet och ber om ursäkt. Nästa steg är att be om ursäkt för en dålig politik.

Ska skattepengar användas till bidrag till trossamfund?

View Results

Loading ... Loading ...
jessica [at] frihetssmedjan.se

  • Min enda kommentar är att myndigheten ska läggas ner. Staten ska inte sponsra religiös verksamhet, punkt.

  • Deras svar på Fb efter att detta uppdagats är ju också minst sagt märkligt. Admin för Fb-gruppen var ju inte sen med att försvara uttalandet så som det publicerats i Dagen, så om felet ligger hos Dagen, varför förtydligade man inte detta omgående?

  • Pingback: Avsnitt 41 – Tvångsdöpa död ateist | Kvack!()

%d bloggare gillar detta: