Senaste nytt

Sjuksköterskor och ostburgare

Alliansfritt Sverige delade på Facebook en infographic, som visar att McDonald’s tjänat 140 miljoner på regeringens sänkning av arbetsgivaravgifterna för unga. Det skulle räcka till 280 sjukskötersketjänster.

Vad Alliansfritt Sverige glömmer, eller låtsas glömma, är att ungdomar även arbetar i offentlig sektor. McDonald’s må ha sparat in 140 miljoner kronor på lönkostnader, men kommuner och landsting har också sparat. För kommunerna handlar det om 600 miljoner kronor under budgetåret 2008-2009, för landstingen 200 miljoner under samma period. Det är inte heller osannolikt att besparingen ökat sedan dess.

Och för att se vad Alliansfritt Sverige sade i sitt originalinlägg, delar vi det här. Sharing is caring.

Initiativtagare till Frihetssmedjan och tidigare chefredaktör 2011-2016.
Lila och grön nyliberal som brinner för mänskliga rättigheter.

per@frihetssmedjan.se

%d bloggare gillar detta: