Senaste nytt

Sjuksköterskor och ostburgare

Alliansfritt Sverige delade på Facebook en infographic, som visar att McDonald’s tjänat 140 miljoner på regeringens sänkning av arbetsgivaravgifterna för unga. Det skulle räcka till 280 sjukskötersketjänster.

Vad Alliansfritt Sverige glömmer, eller låtsas glömma, är att ungdomar även arbetar i offentlig sektor. McDonald’s må ha sparat in 140 miljoner kronor på lönkostnader, men kommuner och landsting har också sparat. För kommunerna handlar det om 600 miljoner kronor under budgetåret 2008-2009, för landstingen 200 miljoner under samma period. Det är inte heller osannolikt att besparingen ökat sedan dess.

Och för att se vad Alliansfritt Sverige sade i sitt originalinlägg, delar vi det här. Sharing is caring.

Initiativtagare till Frihetssmedjan och tidigare chefredaktör 2011-2016. Lila och grön nyliberal som brinner för mänskliga rättigheter. per@frihetssmedjan.se

 • Bo Grahn

  Är det sant att denna blogg skall stängas pga för få besökare?

  • Nej, varför skulle vi stänga den? Vi har gott om besökare och vi växer hela tiden.

 • Asystoli

  Ändå så är sjuksköterskornas arbetsmiljö, löner och anställningsvillkor lika fasansfullt dåliga. Och detta trots att Moderaterna styr i Stockholm. De plöjer ner pengarna i NKS som minskar antalet vårdplatser med flera hundra. Och sjuksköterskorna får slita ännu hårdare men någon kompensation är det inte tal om. Fråga Filippa, enligt henne så lever vi i den bästa av världar.

 • marlies beushausen

  Filippa lever inte i våran värld. Sjuksköterskor stressar ihjäl sig inom hemtjänst över flera områden, hinner knappt prata med vårdtagare. Gamla tänker långsamt och kommer inte på vad dom undrar förrän dom gått igen. Efter det ansvaret är det ett under att inget allvarligt händer.
  Sedan har en del av deras uppgifter lagts på uskor beroende på var man jobbar.

%d bloggare gillar detta: