Senaste nytt

Varning för ”rosatvättning” av höger-, och vänsterextremism

Den 4 augusti håller Counterjihad rörelsen, alltså den rasistiska rörelse som delar Breiviks syn på världen och mänskligheten, konferens i Stockholm. Det som ska bildas är en världsvid ”motståndsrörelse” mot islam. I samband med det ska man hålla en demonstration för att ”stödja Pride”, en demonstration där man kommer att säga: ”här kommer muslimerna och hotar våra bögar och flator”.

En av huvudarrangörerna, English Defence League, har gjort samma i Storbritannien ett tag nu. EDL sprider ett oförblommerat hat mot muslimerna, med en retorik som är exakt liknande terroristen Breiviks.

För att motverka ”rosatvättning” av dessa breivikare kommer en motdemonstration att hållas. De intresserade kan hitta en Facebookgrupp och en hemsida här.

Men…

 Jag vill utfärda en varning!

De som arrangerar denna demonstration är knutna till de som i våras, i Uppsala Pride, uteslöt Folkpartiets Ungdomsförbund från deras ”pride”. I denna artikel anser gruppen Queers against Pinkwashing, som står bakom demonstrationen, att Stockholms pride har blivit ett kommersiellt jippo för en massa rörelser som vill ”rosatvättas”. Bland dessa räknar de upp militären, polisen och Folkpartiet (!).

Samma grupp anser att Israel håler på med rosatvättning och driver ett omfattande arbete mot Israel. Det typiska är att denna grupp inte kritiserar den palestinska sidan med ett enda ord, varken Hamas homofobi eller antisemitism (de vill utrota judar) nämns.

Visst bör man kritisera Israel också, men är man blind för galenskaper som finns på den palesinska sidan, är det inte alls bra. På klassiskt vänstermanér nämner man aldrig galenskaper på den palestinska sidan och svarar ”men visst är vi mot dem”, när nån frågar. Men visa det då, är den naturliga responsen på det svaret!

Queers against Pinkwashing håller till i Göteborg. Gruppen har inte tagit på sig ansvaret för tumultet under Pride i Göteborg, i maj i år (eftersom de var samarbetspartners), men folk med insikt säger att det var denna grupp som startade tumultet mot poliserna.

Axxess skrev förra året om detta nätverk.

Frågan är nu bara vilka kontakter denna grupp har med Antifascistisk Aktion. Vid Uppsala Pride mottog Folkpartiet nämligen hot från Pride. Och det hat de visade mot poliser i Göteborg är av samma sort som Afas hat mot ordningsmakten.

Att ta avstånd från högerextremisterna och breivikarna den 4 augusti är bra, men vi måste motverka rosatvättning av vänsterextremismen också!

%d bloggare gillar detta: