Senaste nytt

Varning för ”rosatvättning” av höger-, och vänsterextremism

Den 4 augusti håller Counterjihad rörelsen, alltså den rasistiska rörelse som delar Breiviks syn på världen och mänskligheten, konferens i Stockholm. Det som ska bildas är en världsvid ”motståndsrörelse” mot islam. I samband med det ska man hålla en demonstration för att ”stödja Pride”, en demonstration där man kommer att säga: ”här kommer muslimerna och hotar våra bögar och flator”.

En av huvudarrangörerna, English Defence League, har gjort samma i Storbritannien ett tag nu. EDL sprider ett oförblommerat hat mot muslimerna, med en retorik som är exakt liknande terroristen Breiviks.

För att motverka ”rosatvättning” av dessa breivikare kommer en motdemonstration att hållas. De intresserade kan hitta en Facebookgrupp och en hemsida här.

Men…

 Jag vill utfärda en varning!

De som arrangerar denna demonstration är knutna till de som i våras, i Uppsala Pride, uteslöt Folkpartiets Ungdomsförbund från deras ”pride”. I denna artikel anser gruppen Queers against Pinkwashing, som står bakom demonstrationen, att Stockholms pride har blivit ett kommersiellt jippo för en massa rörelser som vill ”rosatvättas”. Bland dessa räknar de upp militären, polisen och Folkpartiet (!).

Samma grupp anser att Israel håler på med rosatvättning och driver ett omfattande arbete mot Israel. Det typiska är att denna grupp inte kritiserar den palestinska sidan med ett enda ord, varken Hamas homofobi eller antisemitism (de vill utrota judar) nämns.

Visst bör man kritisera Israel också, men är man blind för galenskaper som finns på den palesinska sidan, är det inte alls bra. På klassiskt vänstermanér nämner man aldrig galenskaper på den palestinska sidan och svarar ”men visst är vi mot dem”, när nån frågar. Men visa det då, är den naturliga responsen på det svaret!

Queers against Pinkwashing håller till i Göteborg. Gruppen har inte tagit på sig ansvaret för tumultet under Pride i Göteborg, i maj i år (eftersom de var samarbetspartners), men folk med insikt säger att det var denna grupp som startade tumultet mot poliserna.

Axxess skrev förra året om detta nätverk.

Frågan är nu bara vilka kontakter denna grupp har med Antifascistisk Aktion. Vid Uppsala Pride mottog Folkpartiet nämligen hot från Pride. Och det hat de visade mot poliser i Göteborg är av samma sort som Afas hat mot ordningsmakten.

Att ta avstånd från högerextremisterna och breivikarna den 4 augusti är bra, men vi måste motverka rosatvättning av vänsterextremismen också!

 • Om man är någorlunda påläst inom ämnet så är man fullt medveten om att muslimer kommer vara i majoritet i många EU-länder (Inklusive Sverige) inom 40-50 år.

  Det är redan försent, spelar ingen roll om vi stänger gränserna imorgon. Deras avsevärt högre födelsetal borgar för detta. Många kommer alltså få uppleva detta inom vår livstid.

  Jag råder alla att blicka bak i historien för vad som har skett i 100% av fallen där en muslimsk minoritet vuxit sig tillräckligt talrik i ett land.

  Närmaste exemplet tidsmässigt är Libanon som då var ett land som hade en stor majoritet kristna och ansågs vara extremt öppet och tolerant för att vara ett land i mellanöstern. Man hade de bästa universiteten och var fredliga och civiliserade.

  Libanon bestämde sig för att ta emot väldigt stora mängder flyktingar från sina muslimska grannar som flydde från diverse oroligheter och krig. Det gick inte riktigt som man tänkt sig och muslimerna drog igång ett blodigt utrotningskrig mot sina kristna värdar som tog emot dem med öppna armar. Idag är Libanon ett muslimskt land svårt härjat av krig och konflikter.

  Historien upprepar sig mitt framför våra ögon men ingen vågar säga att kejsaren är naken för rädsla av att bli kallade både det ena och det andra. Ivrigt påhejade av diverse blödiga toleransromantiker och en mediekår där 70% har sympatier långt ute på vänsterkanten.

  Att som gay i Sverige 2012 ta Islam i försvar när ens homosexuella bröder och systrar dödas på de mest brutala och fasansfulla sätt i hela den muslimska världen är för mig ett mysterium,

  Ett sorts stockholmssyndrom på steroider där man försvarar människor som föraktar allt man står för och inget hellre vill än att ge dig en plågsam död.

  • Micke

   Erik Bengstson följer den nazistiskt fascistiskt poltiska korrekta linje som är uttalad sedan 20 talet och tror att vi är idioter.

   Vi vet vad ni är och vad ni vill.

   Alla vet att nazister på 30 talet påbörjade organiserad utrotning av homosexuella och därför det skrattretande när samma nazister idag vänder sig till homosexuella för att få stöd för ett välkommnande av gästande nazister från Usa.

  • Vilket oerhört skitsnack.

  • Det är samma sorts logik som antiknark-extremister kört med i 30-40 år nu.

   ”Knarket går ner i åldrarna” har vi läst på läpsedlar sedan 80-talet, med tillhörande exempel på någon 12-åring.

   Om detta skulle stämma, med årligen återkommande varningar om att saker går ner i åldrarna, skulle spädbarn röka på idag.

   Samma sak med invandring/flyktingar från muslimska länder. Antalet muslimer har varit relativt konstant efter en ökning under 90- och början av 2000-talet. Och det finns inget som säger att det kommer att öka i de proportioner som Hr Bengtsson vill ge sken av.

   Det sekulariserade Sverige lider inte av mångfald, men det kommer att lida om enfalden får grepp om politiken.

 • De uteslöt fpu av politiska skäl. Det är ju oerhört! Har aldrig hänt förr från vardera håll. Näe, här träffar du väggen, inte ens kanten på tavlan Torbjörn.

 • Erik Bengtsson tror att muslimerna kommer att ta över inom 40-50 år ”även om vi stänger gränserna redan idag”.
  Idag finns ca 500 000 personer med ursprung i muslimska länder i Sverige. Hur många av dem som är icke-muslimer (kristna, hinduer, buddister, judar) vet man inte men det rör sig om mellan 50-250 000. De muslimska församlingarna uppger (2008) totalt ca 125 000 registrerade medlemmar, d v s de som på något sätt har kontakt med moskéerna. Av dessa är de flesta inte speciellt flitiga moskébesökare.
  Källa: http://www.migrationsinfo.se/demografi/religionstillhorighet/islam/

  Det är alltså denna grupp som föröka sig så att de inom 40-50 år ska uppgå till mer än 8,5 miljoner här i Sverige.
  Att många muslimer redan nu och i framtiden kommer att påverkas av den öppna livsstilen i Sverige verkar heller inte existera i Erik Bengtssons världsbild.

 • Pingback: Dagens länkar 2012-07-21 « claesleo()

 • Magnus A

  Bra skrivet, även om långt ifrån alla i eller som som sympatiserar med counter-jihad är våldsamma, men EDL har definitivt även våldsamma och högerextrema och jag är ingen ”xDL” överhuvudtaget (även om jag är för reglerad invandring och anser en del av den är för stor för deras extrema ”kulturer”, exvis wahhabism.

  Oerhört viktigt att bekämpa och ha nolltolerans mot våldet.

  Men uttrycket ”exakt liknande [Breivik]” känns nyskapande odefinierat koncist. 😉 Vidare: ett ‘x’ i Axess.

  /God helg!

 • ertomanse1

  Varje gång en polis går i ett Pride-tåg är det i dagens Sverige ett förtryck mot papperslösa HBTQ-personer!

%d bloggare gillar detta: