Senaste nytt

Ship to Hamas, eller: Om Vänsterpartiet skulle leva upp till sina ideal…

Imorgon avseglar Ship to Gazas skepp Estelle från Stockholm. Än idag har Ship to Gaza som organisation vägrat ta avstånd från Hamas, som styr i Gaza, och de har inte heller klart sagt att de inte kommer att samarbeta med folk i Hamas eller folk som vägrar ta avstånd från Hamas.

Ombord finns flera namnkunniga Vänsterpartister. Om Vänsterpartiet skulle leva upp till sina ideal skulle de kräva att samtliga av deras medlemmar som samarbetar med Ship to Gaza måste ta avstånd till den organisationen. Internt inom Vänsterpartiet anses det nämligen självklart att den Vänsterpartiet som samarbetar med någon organisation som inte tar avstånd från nazismen ska sparkas ur partiet.

Internt kallar man detta ”nolltolerans mot högerextremism, fascism, antisemitism och nazism”. Ung Vänster har till och med en egen antirasistisk sida med titeln nolltolerans.nu.

Tanken är att aldrig ens acceptera acceptans för nazismen.

Det är bra. Det stödjer jag helt. Men… Varför då denna acceptans för Hamas?

Som jag redan citerat i ”Varför heter det Ship to Gaza och inte Ship to Västbanken” så står detta i Hamas partiprogram än idag:

Artikel 7
…Domedagen kommer inte förrän muslimerna nerkämpar och dödar judarna, förrän judarna gömmer sig bakom stenar och träd. Stenarna och träden kommer att ropa: Oh, muslimer! Det gömmer sig en jude bakom mig, kom och döda honom!

Anledningen till att Vänsterpartister är så inblandade i Ship To gaza är att partiet faktiskt inte verkar ha tagit avstånd från Hamas alls.

Jag har googlat, frågat vänner i partiet, och sökt och inte hittat ett uns av kritik mot Hamas. Det jag hittar officiellt från Vänsterpartiet är uppmaningar till samarbete med HAMAS. För att nämna några exempel. 1) Alice Åströms uppmaningar att svenska regeringen bör inleda en dialog med Hamas, 2006. (Källa: Svenska regeringen bör föra dialog med Hamas, V& Vänsterpartiet.se). En uppmaning att respektera valet och upprätta förbindelse med Hamas 2009 (Källa: Vänsterpartiet).

I riksdagen har partiets företrädare kritiserat Hamas men kan givetvis ändå tänka sig samarbeta med dem.

Om man googlar Hamas+Vänsterpartiet och jämför med Vänsterpartiet+Israel ser man skillnaden. Man formligen drunknar i vänsterpartistiska uttalanden mot Israel medan google bara kan hitta tre (!) kommentarer om Hamas, alla tre positiva till dialog med dem..

Varför denna skillnad? Eller betyder det inget att Hamas vill utrota judar?

Det är nog inte så konstigt att så många Vänsterpartister deltar i Ship to Gaza, ändå, om man tittar på partiets i praktiken icke existerande fördömanden av Hamas.

Det är en egendomlig syn på det där med holltolerans mot nazism och antisemitism som Vänsterpartiet har. Om partiet skulle införa samma sorts ”nolltolerans” mot den europeiska nazismen och rasismen skulle det inte bli mycket gjort mot nazzarna här på hemmaplan, det kan jag säga.

Med en sån syn på ”nolltolerans” så kanske det är dags att bjuda in Ahmed Rami, eller NRP eller Golden Dawn till Vänsterpartiets aktiviteter. Om inte, så varför har man inte samma nolltolerans mot ett gäng rabiata terrorister med en sju resor extremare syn på judehat än den, jämförelsevis, mjäkigare och mer ”moderata” europeiska nazismen?

Det behövs inte så mycket. Det handlar bara om att leva upp till sina ideal…

Vänsterpartiet är inte ensamma. Följande organisationer har också ”nolltolerans mot nazism, rasism och antisemitism”, men kan trots det tänka sig att delta i Ship to Gaza.

 

 • Micke

  När kommer du att erkänna Palestiniers rätt att själva välja sina företrädare och att dessa i sin tur får ta ansvar för den uppgift folket gett dom?

  Vilka andra folk ska inte ha rätt att själva utse sina ledare?

  • jon776

   De har rätt att välja. De valde nazister. De ska behandlas som nazister.

   • Micke

    Så om du anser att demokratin ger fel utslag så har du liksom den israelsika apartheidstaten (eller varför inte som i Vitryssland) rätt att använda våld för att tvinga fram din linje?

    Vad ska man då ha demokrati till?

    Jag antar att du tror att du är liberal och jag är nyfiken på om du ser undertryckandet av resultat i fria erkända val som en god lektion i demokrati?

    • jon776

     Majoritetsstyre är inte samma sak om demokrati. Hamas är odemokratiska eftersom de förföljer sina kritiker och brukar våld mot både sin och Israels befolkning. Hamas och Israel är i krig, så ja, våld är lämpligt att använda mot Hamas.

    • Jonas Gustavsson

     Israel försvarar sin befolkning mot terrorism, på vilket sätt är det att tvinga fram sin vilja med våld?! Bara för att Gazaborna röstade på Hamas betyder inte att Israel måste erkänna Hamas.

     • Miike

      Det konstiga är att Hamas måste erkänna Israel medan Israel inte behöver erkänna Hamas.
      ————————————–
      Det är ett logiskt GLAPP om ni måste göra något åt för att inte framstå som ickedemokrater som vi inte kommer att kunna lita på den dag det gäller att försvara frihet och demokrati.

    • Baltiron

     Bara klent begåvade och obildade personer tror att Israel är en apartheid-stat. Det viktigaste inslaget i apartheid var motståndet mot ras-blandning och det saknas helt i Israel.

     Däremot finns den typen av tankar i Gaza och det är Hamas som står för dom.

 • Raoul PETE Joacim Parfalk

  Var det DÄRFÖR er SS Flamer som skapade Anders Behring Breivik då ni HATAR socialdemokrater som BOJKOTTAR Israel ;(

 • goranlundbom

  Varför så förvånad, Torbjörn? Nazism och kommunism är ju mer lika än olika, bara olika sidor av samma fascistiska mynt.
  Sedan har vi ju två som tidigare kommenterat här. Signaturen ”Micke” har ju redan tidigare visat sig vara en obotlig vänsterfascist, som tydligen tror på att Hamas är något som kan lyckliggöra det palestinska folket. Tror du på tomten också, ”Micke”?
  Vad R PETE J P egentligen menar, tror jag nog bara han själv förstår. Om ens det… Kan du utveckla dina teorier ytterligare?

  • Micke

   Att du är fascist är ingen nyhet.Jag är dock inte vänsterfascist eftersom den inte existerar någon sådan politisk riktning annat än i din obildade skalle. Hamas har valts att företräda det Palestinska folket i internationellt erkända val och av någon anledning anser inte Jerlerup att Hamas och det palestinska folket ska ta ansvar för dom fria val man gjort inför sig själva och sin omvärld Det betyder att Jerlerup villkorar demokratin och jag bundrar därför i vilka andra sammanhang demokratin ska åsidosättas med det pedagogiska syftet att lära folk vad demokrati när?

   • goranlundbom

    Existerar inte vänsterfascism? Då har DIN uppenbarligen ännu mer obildade skalle alltså aldrig hört talas om AFA? Denna anomali som kallar sig ”antifascister”, men agerar som fullblodsfascister.

    • Micke

     Nej det finns ingen vänsterfascism.

     Att hävda det är lika enfaldigt som att säga att det finns högerkommunism.

     • goranlundbom

      *SUCK* Signaturen ”Micke” är som ett litet barn som envist hävdar saker, trots att det är helt fel. Titta på hur AFA agerar och vad de gör och hur de gör det – och försök sedan hävda att de inte agerar som fullblodsfascister!
      (Varför försöker man ens argumentera med totalt hjärndöda individer…)

     • Micke

      Fascism är inte ett sinnestilllstånd.
      Fascism är en politisk ideologi.
      Förmågan att begripa detta är det som skiljer dig och mig åt.

     • Baltiron

      Fascismen är besläktad med syndikalismen och knappast höger. Dessutom var det Mussolini som började kalla sig anti-sionist på tjugotalet. På den tiden stod kommunisterna mot nazisterna, nu är dom allierade med dom.

 • dan park

  Om du med NRP menar NordiskaRiksPartiet så blir det nog svårt för vänstern att bjuda in dem eftersom NRP inte längre finns, Assar Oredsson är dessutom död sen några år tillbaka. Men NNS (NordiskaNationalSocialister) kan säkert rycka in istället.

  • Micke

   Har dom fel om husse?

   • Baltiron

    Klagar du på att dom ger din husse fel namn?

 • goranlundbom

  Med tanke på hur mycket vänsterslödder som deltar, borde det snarare heta ”Shit to Gaza”.

 • Det här var det mest korkade jag någonsin läst. Hamas är terrorister – ja. Men om man ska kritisera någon – varför inte börja med den organisation som dödat, fördrivit, förödmjukat och skadat mest? Dvs IDF. Man ska visserligen inte jämföra död och lidande med siffror, men det finns faktiskt grader i helvetet, och där har Israelerna tyvärr grävt ner sig biten längre än Hamas.

  Dessutom – att kritisera Israel betyder ju inte att man älskar Hamas! Att ha den inställningen är sådant som spär på separatismen och rasismen folkslagen emellan. Man måste få kritisera utan att kallas antisemit.

  • Jonas Gustavsson

   IDF försvarar civilia israeler mot självmordsbombare, raketer och attacker från grannarnas arméer. Ansvaret för de som dödas ligger hos den som attackerar dvs araberna och palestinerna. Visst att kritisera Israel betyder inte att man gillar Hamas, men om man tycker det är ok att sammarbeta med Hamas som vill döda alla judar i hela världen så är man antisemit, punkt slut. Och ska man kritisera Israel ska man göra det objektivt och med fakta och inte genom lögner och ta saker ur sitt sammanhang som svensk media gör dagligen.

%d bloggare gillar detta: