Senaste nytt

Ett tydligt besked från Löfven

Socialdemokraternas logo

Socialdemokraternas logoIdag höll Stefan Löfven sitt första tal i Almedalen som partiledare för Socialdemokraterna. Som väntat innehöll hans tal få konkreta besked. Däremot är det tydligt att han är en god talare och att han har en bra talskrivare till sitt förfogande, men allt annat hade ju varit otänkbart i Sveriges största parti.

Under talet sa Löfven precis sådana saker som hans väljare och hans partikamrater vill höra. Många värdeord, en hel del tal om vilken typ av samhälle han vill åstadkomma och mycket prat om att göra det bättre för människor. Vilket är gemensamt för alla politiker, det finns ingen som ger sig in i politiken för att göra det sämre för människor, utom möjligtvis några på de extrema politiska kanterna som i sin politiska gärning drivs av ett hat mot vissa andra människor. De redan frälsta socialdemokraterna jublade, övriga suckade uppgivet och väntar fortfarande på besked om vad Socialdemokraterna under Löfven egentligen vill åstadkomma konkret, men antagligen var förvåningen i det närmaste obefintlig.

Dock kunde Löfven ge ett klart besked: Bashar Al-Assad måste avgå! Syriens befolkning måste få bestämma över sin egen framtid i öppna demokratiska val och de måste få leva sina liv i fred och frihet. En åsikt som antagligen alla i Sverige är överens om och som skulle kunnat uttalas av vilken liberal som helst. Det är dock synd att Löfvens enda konkreta krav handlar om något han inte har något som helst inflytande över.

Initiativtagare till Frihetssmedjan och tidigare chefredaktör 2011-2016.
Lila och grön nyliberal som brinner för mänskliga rättigheter.

per@frihetssmedjan.se

%d bloggare gillar detta: