Senaste nytt

22/7-2012: Vi minns Breivik 2011 och Förintelsens igångsättande 1942

Idag för ett år sen mördade Breivik människor i Norge i sin strävan efter ett ”muslimfritt” Norge. Men det är inte bara Breiviks massmord vi minns idag. Vi har även anledning att minnas att detta är 70-års dagen av att den industriella massutrotningsfasen av judar drogs igång: Großaktion Warschau. Julia Ernesta Romanowska  och Roman Wroblewski har skrivit om detta och vi har fått lov att publicera texten här på Frihetssmedjan.

För exempel på hat idag, Demokratbloggaren och Hamas, gå till slutet av artikeln.

För 70 år sedan, den 22 juli 1942, öppnades vägen till himmelriket ”Himmelstrasse”.

Det var en vacker sommardag. På bordet lämnade han ett brev till sin fru ”De vill att jag ska med mina egna händer döda mitt folks barn. Jag har inget annat val än att dö.” Adam Czerniaków, det judiska rådets ordförande i Warszawas getto, begår självmord den 23 juli 1942. På morgonen dagen innan omringades gettot av tyska, ukrainska och lettiska SS-soldater. Operation Reinhard, ”den slutgiltiga lösningen av judefrågan”, sattes igång. ”På befallning av de tyska myndigheterna skall alla judar i Warszawa oavsett ålder och kön flyttas österut. … Varje judisk utvandrare har rätt att ta med sig 15 kg bagage … Alla värdesaker såsom pengar, smycken, gul, etc. får tas med. Vänligen ta med er mat för tre dagar”.

Den första dagen av förflyttningsaktionen österut, Großaktion Warschau, fördes 6250 personer till en omedelbar död i Treblinkas gaskammare. På boskapsvagnarnas tak satt lettiska SS-män beredda att skjuta de som försökte fly. Sedan dag efter dag, två till tre gånger om dagen, avgick tågen i skytteltrafik till förintelselägret. 13 000 människor dagligen. Under sju veckor deporterades 265 000 judar från Warszawas getto, en tredjedel av Warszawas invånare.

Avstigningsplatsen i Treblinka såg bedrägligt fin och naturlig ut. Den falska stationsbyggnaden hade gjorts så lik en riktig tågstation som möjligt. Man möttes av en stor skylt TREBLINKA och två mindre ”Väntsal” och ”Biljettexpedition”. Tidtabellerna fanns uppsatta på väggarna. Män, kvinnor och barn skildes åt direkt och fördes till avklädningsbarackerna. Vidare, drevs de nakna människorna med vrål och bajonetter längs en liten trädgårdsallé beströdd med sand kallad die Himmelstrasse – vägen till himmleriket. Himmelstrasse ledde till en byggnad med tiotalet rum på femtio kvadratmeter. Vid ingången hängde ett stort skynke ”Detta är HERRENS port, de rättfärdiga skola gå in genom den.” Inne i byggnaden fanns det en mittgång med fem dörrar på vardera sidan. I en korridor stod en mängd blommor och på väggarna hängde handdukar. Duschrum.

Klicka på bilden för en större version.

I Treblinka avlivades de flesta inom 90 minuter. Gaskammarens väggar var klädda med vitt kakel. Varje dag gjordes gaskamrarna rena och målades om med ny färg för att dölja alla spår av blod och död. I Treblinka användes kolmonoxid från stora dieselmotorer. Det fanns tre gaskammare i en gammal byggnad och tio stycken i nyare. Man klarade av 15 000 människor på en dag. Gasningen tog cirka tjugo minuter i den äldre byggnaden, i den nya varade den i fyrtiofem minuter. ”kropparna från de stora kamrarna, där döden tog längre tid, hade förändrats på ett förskräckligt vis, deras ansikten var helt svarta, som brända, kropparna svullna och blå….” Det var nästan omöjligt att dra ut de svullna kropparna. De begravdes i enorma massgravar. ”cirka 50 meter långa och 30 meter breda och några våningar på djupet”.

I december 1942 ändrar man på tillvägagångssättet och börjar bränna liken i krematorieugnar. Men man stöter på problem, liken låter sig inte brännas. En ny specialist anländer till lägret. Specialisten beordrar att sex skenor ska läggs ut i ugnen som är cirka en och en halv meter bred. Det första skiktet ska utgöras av kvinnor, särskilt tjocka kvinnor, som ska läggas ut med bukarna på skenorna, sedan läggs ett skikt på nästa, män, kvinnor och barn. I en sådan ugn ryms 2500 lik. Tunna, torra små grenar placeras under och sedan tänder man eld med hjälp av en gren.

För varje dag blir arbetet allt effektivare. För att inte förlora någon tid flyttas de mobila ugnarna allt närmare massgravarna där man grävt ner en kvarts miljon människor. Som vanligt lastas ugnen med så många människor som får plats och på kvällen tänds den. Blodet från en kvarts miljon människor stiger upp mot ytskiktet och brinner som om det vore bränsle. Treblinka blev rikare på blod dag efter dag.

Den 2 augusti 1943 gör fångarna i Treblinka ett uppror. Av de 700 som lyckas fly överlever bara ett fåtal. De övriga mördas av lokalbefolkningen, ukrainska band, motståndsrörelser eller Gestapo. Lägret jämnas med marken och varje spår av dödsarbetet som pågått i Treblinka utplånas.

900 000 judar mördades i Treblinka. De hade forslats dit från alla Europas hörn. Dag och natt. Dödstågen gick före krigstransporterna. Utan medlöpare skulle det industriella och systematiska massmordet inte kunnat genomföras. En stor andel av Europas befolkning samarbetade med nazisterna. Även Sverige. Drygt 2 miljoner tyska soldater transporterades på järnväg genom Sverige. Sammanlagt lotsades 118 stora lastfartyg under 1941–42, med trupper, motorbränsle, stridsvagnar och kanoner med svenska lotsar. Och hela tiden skyddades de av svenska krigsfartyg. (Alf W Johansson: ”Stormaktstryck och småstatspolitik”, 1986). Detta var ett av Sveriges bidrag till Hitlers krigsföring. Ända till hösten 1944 gav Sverige på olika sätt stöd till Hitlers krigsföring. Under åren 1938-1944 avslog svenska myndigheter nästan hälften av alla ansökningar om inresestillstånd i Sverige från flyktingar som kategoriserades som judar, medan ansökningar från övriga flyktinggrupper beviljades i fyra fall av fem; detta är ett av de svartaste kapitlen i svensk historia. I januari 1939 genomfördes i Sverige en utlänningsräkning i syfte att finna de personer vars föräldrar eller endera av dem var judar. I brittisk press beskylldes Sverige för antisemitism. I svensk press utlöste den dock inga protester. Tystnad rådde.

Treblinka kom att bli det mest perfekta av nazisternas förintelseläger, en dödsfabrik med en högeffektiv produktion av lik med aska som slutprodukt. Den helt ”färdiga” askan skulle vara ren från minsta benfragment. Treblinkas kommendant Franz Stangl kände aldrig någon skuld, hans samvete var rent.

*************

Som en påminnelse av att hatet lever kvar vill jag att ni tittar på dessa hemsidor. Det är vidriga sidor men det är viktigt att inte leva ett liv med skygglappar som skymmer sikten för ögonen. Det kan vara behagligt att slippa se ondskan, men det man inte ser kan man inte heller varna folk för, eller bekämpa.

Först Hamas, så ni förstår varför så många i Israel är livrädda för att Hamas styr i Gaza. Det är ett gäng som vill utrota judar. Är det så konstigt att Israel vill försvara sig mot denna galenskap?

1)  Delar av Hamas partiprogram på svenska.

2) Hamas program, dess sk ”charter” i engelsk översättning.

3) En samling citat från 2010-2011, Hamas i engelsk översättning.

Dessutom vill jag att ni besöker Demokratbloggen så ni ser att Breiviks hat mot muslimer också är levande och en realitet och ett hot.

4) http://demokratbloggen.blogspot.se

Denne ”tempelriddare”, Demokratbloggaren, hotar oppositionella med fängelse, och hotar med att avrätta folk om inte ”kulturmarxismen” stoppas och muslimerna kastas ut.

Hur kan vi identifiera vem Demokratbloggaren är? Kanske så här? Demokratbloggaren ber folk att stödja honom via ett bankkontonummer som ägaren till en PR-firma säger sig inneha, nämligen denna person i Jönåker, Nyköping. Det kan vara en slump att bankkontonummerna går till samma person, men knappast…

Det är vidriga sidor att besöka, men jag ber er göra det ändå. Lev inte ett liv med skygglappar som skymmer sikten och bomull som skyddar hjärtat!

Aldrig mer! Ska den frasen vara mer än ett tomt ord, måste vi våga se och agera!

%d bloggare gillar detta: