Senaste nytt

Två starka argument mot EU

Ni har säkert redan sett dem: de två reklamfilmer som EU producerat som cirkulerar på nätet. Den ena presenterades i dagarna och ska föreställa ett sätt att få fler kvinnor intresserade av vetenskap. Den andra är några månader gammal och handlar om ”argument för utvidgning av EU”. Många tror att de inte kan vara äkta. Det är de!

En väninna på Facebook hade sett lanseringen av den film ni ser nedan, om kvinnor och vetenskap, nere i Bryssel och skrev:

Jag såg filmen och affischen utanför parlamentet i torsdags och höll på att bli vansinnig. och det var värsta jippot med unga tjejer som i vita kläder gick omkring i stora genomskinliga badbollar med glitterkonfetti i. Lite osäker på hur exakt det har något med vetenskap att göra… Och Affischen. Det finns mycket att säga om den men låt mig börja med att den verkar vara gjord på 90-talet. Och läppstift, vad har det med saken att göra? För övrigt, Ingen som vet vad läppstift kostar skulle få för sig att skriva med det sådär. Man förstör hela läppstiftet. Det ser i alla fall inte ut som på bilden efter en skrivövning.

Den andra är från februari och ska föreställa reklam för att utvidga EU. Reklamen kritiserades för ”rasism” och ”sexism” när den kom och EU drog tillbaka den efter mycket ståhej.

Vilket är förståeligt, se själva!

Vad ska man säga? Man har producerat två starka argument för varför vi bör gå ur EU, skulle jag säga.

 • Mene Tekel

  Håller med! Och apropå film nr 2 – om Turkiet skulle komma med i EU vore ju katastrofen fullständig!

 • Micke

  Knappast ett större problem än t.ex att Ungern med 19 procent fascister i parlamentet får vara med.

  • Mene Tekel

   Inte? Även om det just nu är 19% fascister i Ungern, så är de väl där genom fria och demokratiska val? Och kan röstas bort om det ungerska folket så vill.
   Men framförallt: Ungern ligger i Europa, vilket inte större delen av det muslimska Turkiet gör. Och islam går dessvärre inte att rösta bort…

   • Micke

    Och kan röstas bort om det ungerska folket så vill.

    ———————————————————–

    Inte om dom tillsammans med dom högerkonservativa fortsätter den väg som slagit in på att avskaffa demokratin.

    Det är dessutom uppenbart att Europeisk fascism och nazism var svårare att tvätta bort än någon troode och idag fokuserar på hat mot muslimer och romer istället för hat mot judar har inte ändrat dess karaktär.

    Turkiet ligger i Europa.

    • Mene Tekel

     Vilka är då bevisen för att Ungern håller på att avskaffa demokratin? Eller är det bara ett vilt påhitt av dig?

     En mycket liten del av Turkiet ligger i Europa – men allra största delen i Asien. Bl a huvudstaden. Och Turkiet är knappast ett europeiskt land när det gäller statsskick, politik och religion. Hur kan du anmärka på Ungern och dess ev. demokratiska brister, och samtidigt försvara Turkiets mycket större och värre brister?

 • Nä, jag har inte sett reklamfilmerna. Det verkar inte som jag missat ngt … .
  Däremot anser jag att EU borde återgå och på allvar besinna varför EU (dess föregångare) bildades. Ex-vis för att rädda Grekland, m fl. Och Europa i sin helhet. Och kanske t o m mildra kriserna i mellanöstern.
  http://lars-ericksblogg.blogspot.se/2012/06/for-att-radda-eu-inkl-grekland-m-fl.html

%d bloggare gillar detta: