Senaste nytt

Hatet mot president Obama

Att studera amerikansk politisk debatt är ibland mer än absurt. Obama fick igenom reformen om ett utbyggt hälsovårdssystem nu i veckan och det har resulterat i en våg av hat mot Obama. Ett hat som bara ökat och öka sen han valdes till president. Idén om ett skyddsnät för all anses vara ”socialism” och ”nazism” av hundratusentals amerikaner, och Obama en ny ”Hitler”.

Argumentet är att statliga skyddsnät och ökad skatt är nazism (!). Nu måste alla arbetsgivare erbjuda hälsovård till sina anställda och det anses vara nazistiskt eftersom det innebär ingrepp i den ”fria marknaden”.

Fast fortfarande är detta långt ifrån ett skyddsnät till alla. Alla kommer att kunna få nån form av grundläggande hälsovård men fortfarande i framtiden får de flesta amerikaner hålla tummarna och hoppas att de inte både bryter benet och måste göra nån större operation samma år.

Men dagens situation är absurd. Folk får bröstcancer, i ett stadium  som går att bota med en operation, men har ingen försäkring på grund av arbetslöshet eller nåt liknannde, och har som enda alternativ att dö.

Om något är nazistiskt så är det tanken att inte alla ska ha rätt till hälsovård, att dela in befolkningen i ett A-lag som fick vård och ett B-lag som inte fick någon vård alls, eller minimalt med vård.

Vad man än anser om vilka lösningar USA bör ta, är detta hat mot den sittande presidenten ganska skrämmande. Jag har skrivit det förr och gör det igen. Hatet från högerextremister mot Barack Obama gör mig rädd. Det påminner mig ganska mycket om det hat mot Olof Palme som spreds innan han mördades. 

Hämtad från: http://ronbosoldier.blogspot.se/2009/09/obama-lied-and-socialized-medicine-died.html

Hämtat från: http://thefreshxpress.com/2009/08/health-care-gets-hot/

Det är inga bråkiga skinheads som sprider detta hat. respekterade tidskrifter som American Spectator och andra sprider detta. Det skrämmande är att hatet finns nära maktens korridorer. I det TEA PARTY som är den drivande gräsrotsrörelsen i Republikanska partiet idag.

En googlesökning på olika bildsöktemer visar hur hatet mot Obama ser ut.

Obama + Monkey

Obama + Hitler

Obama + Muslim

Tea Party + Obama + Nazi

Tea Party + Obama + Monkey

Jag påmindes idag att en amerikansk president tidigare bemötts med samma sorts hat som Obama: han hette John F. Kennedy och sköts!

%d bloggare gillar detta: