Senaste nytt

Fas3: Alliansens arbetsmarknadspolitik: att jaga ET?

Minns ni debatterna om Ams-Trams och ”arbetsmarknadspolitiska åtgärder” som den Socialdemokratiska regeringen erbjöds hos spågummor och kvacksalvare? Nu har Alliansen gjort samma sak. Vi läser att minst fem Fas-3 arbetare kommer att anställas hos Ufo-Arkivet för att jaga ET och små gröna män med antenner.

Arbetsförmedlingens nya handläggare?

Detta är en aspekt av dagens galna arbetsmarknadspolitik: Fas3. Vi har redan skrivit om Fas-3 och visat att de arbetsmarknadspolitiska åtgärder Alliansen sätter in idag är ganska lika det som samma Allianspartier kallade ”Ams-Trams” förr. Dvs meningslösa ”jobb” man får bara för att vara sysselsatt med något.

Så myndigheterna delar ut anordnarbidrag på ca 50.000:-/månad för att jaga Ufon?!

Man kan undra vad det kommer att stå på Fas-3:arnas CV, om de ens kommer att skriva om det.

Med en arbetsförmedling som inte kan nåt om dagens arbetsmarknad och som sällan lyckas hitta jobb åt arbetssökande, och med ett Fas3 som jagar ET ska man inte vara förvånad över att vi har problem… Det kanske vore dags att göra nåt åt eländet?

 

%d bloggare gillar detta: