Senaste nytt

En dag i riksdagen: halal, Sd, tvångssteriliseringar & funkisförakt

Jag vet inte riktigt var jag ska börja… 

En typisk rädd svensk riksdagsledamot hemma i sängen...

Först röstade man ja till att behålla tvångssteriliseringar av transsexuella i ytterligare ett år. Man ska ”utreda” hur man ska avveckla tvångssteriliseringarna. Regeringen fick stöd av Sverigedemokraterna och alla (!) riksdagsledamoter i Allianspartierna var med på att fortsätta dessa övergrepp. Så fega är våra riksdagsledamoter att ingen vågade gå emot partipiskan.

Sen var det oppositionens tur. Nu var det Mp och V och S som gaddade sig samman med Sd och fällde regeringens förslag om halalslakt. tanken är att Sverige ska arbeta för miljömärkning av halalkött, vilket väl inte är så fel. Men det absurda är att Socialdemokraterna kan tänka sig samarbeta med Sverigedemokraterna i frågor som de använder i sin hets och rasism mot muslimerna. Men när Västsaharas frihet var uppe till debatt för någon månad sen då avböjde Socialdemokraterna man att samarbeta med Sd.

På kvällen var det svekdebatt nummer två. En debatt vars resultat vi fick se idag. Riksdagen röstade idag ja till en lag som fastställer att otillgänglighet är diskriminering av funktionshindrade. Men Alliansens riksdagsledamoter röstade nej. De har dragit ut på en rättighetslagstiftning för funkisar i 22 år och kan tänka sig att fortsätta dra ut på det några år till. Precis som med tvångssteriliseringarna är Allianspartierna för en lag mot diskriminering men röstade mot det. Alliansens riksdagsledamoterna följde  partipiskan.

Också tänker man på debatterna om datalagringsdirektivet. Där riksdagsledamoter som var mot dld ändå röstade för, eftersom de inte kunde gå emot partiledningarna…

Det är så att man föreställer sig riksdagsledamoterna som rädda stackare som med darrande knän sitter hemma i garderoben och tänker: ”Egentligen borde jag rösta mot detta, men tänk på karriääääären…

%d bloggare gillar detta: