Senaste nytt

Det finns en orsak till att Gotland skulle falla på sex timmar

Det är redan känt att det svenska försvaret har gått igenom en del förändringar de senaste åren. Värnplikten har tagits bort och enligt SVT  är antalet anställda soldater för få för att de ska hinna med allting som behöver göras. Inte hållbart, med andra ord.

Antingen har man ett försvar som fungerar och kostar eller också är det bortkastade pengar. I dag har vi ett försvar som inte skulle fungera bra i händelse av ett krig, säger Karlis Neretnieks tidigare rektor Försvarshögskolan.

Precis. Att ha ett försvar är bortkastade pengar. Speciellt när det inte fungerar.

Karlis Neretnieks tar vidare upp Gotland som ett exempel för kommande attacker.

Det stora problemet är att delar av svenskt territorium skulle vara utomordentligt intressant i händelse av en kris i vårt närområde. Det tydligaste är Gotland som kommer att vara ett förstahandsmål för i stort sett alla inblandade.

Just nu finns det endast 14 stridsvagnar på Gotland. Därför tror Neretnieks att Gotland skulle falla på sex timmar. Om ens det.

Skattebetalarna betalar ett antal miljarder varje år. Pengar som inte gör nytta. Till ett försvar som inte behövs. Sverige är inte hotat. Vi är med i EU. Chansen att vi skulle bli anfallna idag är minimal. Dessutom ökar det elpriserna.

Samtidigt som detta sker lider vår skola av resursbrist, vilket leder till sämre resultat. Lärarlöner höjs inte på grund av att det inte finns pengar.

Jag börjar nästan misstänka att Jan Björklund har spelat lite för mycket våldsdataspel, i alla fall om man ska tro Kristdemokraterna. Jag tror inte på Kristdemokraterna, men är övertygad om att detta är en total felprioritering av Alliansen, med Folkpartiet i spetsen.

Lägg ner det försvar som inte fungerar. Gör om, och gör för än gångs skull rätt.

Obs. Trots att det är svårt att tro så är bilden ett montage

jessica [at] frihetssmedjan.se

%d bloggare gillar detta: