Senaste nytt

Bör man begränsa demokratin i medmänsklighetens namn?

Mycket har hänt sen jag föddes 1970. Sverige har förändrats de sista 40 åren, och det gillar jag. Jag älskar den bredd vi fått i den svenska kulturen med mångkulturen. Jag är för invandring och vill i praktiken ha en så fri invandring som möjligt. Fri invandring för invandrare som kan skaffa egen försörjning är nåt jag t.ex menar att vi borde införa direkt idag , men vi ska vara generösa med övrigt invandring också. Mycket generösare än idag. Men förutom att vara antirasist och vän av invandring så är jag också demokrat.

Jag tror på demokratin. Det är inte så att jag i medmänsklighetens och invandringens namn är beredd att ge upp demokratin, tvärtom anser jag att demokrati och medmänsklighet går hand i hand. Det ena förutsätter det andra.

Jag anser att en del av orsaken till den främlingsfientlighet vi har idag i Sverige, och integrationsproblemen, beror på att politikerna aldrig frågade medborgarna på 60-talet och om de ville förändra Sverige så mycket som skett, om de ville ha en stor invandring i femtio år framåt som vi haft.

Nu hoppar säkert många läsare till. Många jag pratar med om detta gör så.

Det händer att jag påpekar att jag anser att vi inte har brytt oss om att fråga folk om de vill ha invandring och förändra Sverige och väldigt, väldigt många anser att mitt uttalande är absurt. Fast väldigt få anser att politikerna frågat medborgarna om de vill ha in invandrare, intressant nog. De flesta anser att politikerna inte gjort det.

Jag får ofta höra från folk som är för invandring att ”man kan inte fråga folk om allt innan man gör det”, eller ”sånt där ska man inte fråga folk om, allt ska inte omfattas av demokratin” och ”du förstår väl att de flesta hade sagt nej om vi frågat folk 1960 om vi ska ta in 50.000 per år i 50 år och förändra Sverige, göra det mångkulturellt istället för monokulturellt”…

Hmmm… Jo, det kanske är så?! Men då är det illa, eller hur?

Om du tillhör de som anser så som de i citaten ovan, sitter du nog redan och småhoppar i din stol. Du tycker kanske det låter rasistiskt att man ens ska fråga folk om en sån sak.

Då får jag fråga vad mer vi ska undanta från demokratin? äldrevård, sjukkvård, skola, dagis, eller? Vid de tidpunkter då man infört något stort och nytt i socialsystemet har man oftast haft en stor och grundlig debatt. Om pensionen, om arbetarskyddet, om arbetstider, om vad det betyder, för och emot, att förändra Sverige i framtiden på det sättet. Ofta har vi haft riksdagsval och öppen debatt i samhället kring detta, om det är rätt eller fel. Och ändå betyder invandringen och det mångkulturella samhället MYCKET mer för Sverige. Det är en förändring i klass med införseln av demokratin, protestantismen och den kristna tron i Sverige. Så mycket förändras Sverige av det. Och vi har aldrig haft en dskussion bland folk om de vill hadet eller inte.

Min poäng är att om man inte har med sig folk på en så genomgripande reform, så skapar man problem. Man får med folk genom den demokratiska processen.¨

Men, tänker säkert en del, tänk om folk hade sagt nej till invandringen. Jo, säger jag, det är demokrati. Då hade antirasister och invandringsförespråkare fått vässa sina argument och visa att medmänsklighet är bättre. Demokrati är liksom inget man bara ska skita i. Eller?

Vi har en förbannad tur att integrationen gått så bra som den har i Sverige (och resten av Europa) med tanke på hur lite man brytt sig om att försöka få med folk, och än mindre hur man fråga efter folks åsikt i frågan.

Tyvärr tänker ganska många politiker som Peter Sutherland, FN:s talesperson i Migrationsfrågor, gör. Han var ute igår i brittiska överhuset och höll ett tal som osade av förakt mot demokratin.

Sutherland vill att man struntar i befolkningen och ”undergräver” idén om det monokulturella samhället. Jag är också mot det monokulturella samhället och extremt mycket för mångkultur, men jag är också DEMOKRAT. Ett diktatoriskt beteende är diktatoriskt även om en person anser sig vilja göra ”goda” saker genom odemokratiska metoder.

Är detta demokrati?

Tyvärr är denna idiot, Peter Sutherland, en konspirationsteoretikers dröm. Han kombinerar för tusan allt som konspirations-knäppgökar går igång på numera. Bilderberger, frimureri, judisk, Goldman Sachs, FN, brittiska överhuset, GATT/WTO, Trepartskommissionen, påven (!) o katolikerna… Så idag har världens alla konspirationsknäpppgökar fått kollektiv orgasm.

Där det är demokratiunderskott, där frodas konspirationsteorier, hat och fördomar. I mörkret frodas troll och odjur… Ska det vara så svårt för folk att förstå sånt?

Ja, jag kanske låter naiv nu, det tycker säkert en del. ”Vad då, fråga folk, folk hade bara sagt nej” eller ”fråga folk, betyder att man debatterar om invandrare är bra för Sverige eller inte och sånt FÅR man inte debattera, man får inte ifrågasätta medmänsklighet”… Jag har hört argumenten ofta. Och jag tänker att vi verkligen måste leva i demokratins barndom om vi anser att folkets röst ska betyda så lite…

Och NEJ, detta betyder inte att jag hade varit beredd att acceptera Hitler i demokratins namn. Att vilja skada människor eller avskaffa demokratin är inte samma som folkstyre, dvs demokrati!

Mer läsning: DEMOKRATI 2.0

%d bloggare gillar detta: