Senaste nytt

Vänsterpartiet, vi måste prata.

När Vänsterpartiet i Malmö firar första maj… Då gör man det genom att låta barnen slå på ”borgarpiñatas”.  Känns mycket fräscht. Det här med att visa sitt förakt mot borgerligheten på detta sätt är en sak. Att sen gör det till en ”rolig grej för barnen”… Ja, för att våld är så sjukt roligt.

En vanlig piñata, inga konstigheter. När man sätter en bild på en politisk motståndare på den… Not so much. För att vara en rörelse som historiskt sett har varit väldigt positiv till våldsanvändning som ett sätt att uppnå förändring men som efter kommunismens slutliga och ofrånkomliga misslyckande i början av 90-talet har försökt … omlansera sitt varumärke, så kan det framstå som en aning olämpligt att göra våld till en ”kul grej för barnen.”

Det är dags att (V) gör upp på riktigt med sina kommunistiska rötter. De vill gärna hävda att det skedde när man tog bort ”K” från namnet, men som Torbjörn Jerlerup uppmärksammade igår så finns det fortfarande en del marxister kvar i leden. Man kan ju alltid hävda ”Vi kan inte förbjuda dem att vara där.” Och det är förvisso sant i teorin… Men jag skulle aldrig någonsin gå med i samma demonstration som någon med röda fanor eller nazistflaggor för den delen. Man kan gå bort från dem, man kan överrösta dem, försöka dölja deras flaggor med egna eller snällt be dem att  ordna sin egen demonstration där deras åsikter hör bättre hemma. Vad jag vet skedde inget av detta.

Så hur ska ni ha det egentligen? Är våld ett OK sätt att uppnå förändring och föra fram sin åsikt? Är den totalitära socialismen helt borta från Vänsterpartiet? Hos de flesta partier så står det i stadgarna att medlemmar måste dela partiets grundläggande värderingar. Jag utgår ifrån att ”Demokrati” är en av dessa hos alla partiet i riksdagen. Viftar man med en flagga föreställandes Lenin… Så skriver man sannolikt inte under på den värderingen.

Kan ni göra upp med ert förflutna NU, eller om ni inte vill göra det så får ni vara ärliga med var ni står.

Och när man trodde att det inte kunde bli värre… NORDKOREANSKA FLAGGOR?! I DEMONSTRATIONSTÅGET?!?!! SKOJAR NI MED MIG?!

Jag blir så sanlöst bitter. Tack, alla ni som tycker att borgarpiñatas är en kul grej för barn, och alla ni som viftade med (bildligt) bloddrypande flaggor på första maj. Ni har fått mig att tappa den lilla tro jag hade kvar på mänskligheten. 

Marx ringde, han hälsar ”if anything is certain, it is that I myself am not a Marxist”. Ni kan behålla hans grej, han vill inte ha den.

ville [at] frihetssmedjan.se

%d bloggare gillar detta: