Senaste nytt

Tyska politiker försöker förbjuda Kurt Westergaards teckningar

Vi läser att  tyska delstatspolitiker försöker förbjuda en utställning med den danske tecknaren Kurt Westergaard som ett högerextremt parti vill arrangera. med tecknarens godkännande. Det är inrikesministern för Tysklands folkrikaste delstat, Nordrhein Westfalen, Ralf Jäger (SPD) som förbjöd att man visar hans verk.

12 berömda teckningar varav 3 driver med Jyllandsposten och 9 avbildar Muhammed. Men även de teckningar som var kritiska till Jyllandsposten drabbades av de religiösa fanatikernas ilska.

Men striden är inte avgjord ännu. En tysk domstol har gått in och har upphävt förbudet.

Kurt var en av de ursprungliga ”Muhammedtecknarna” i Danmark och har utsatts för många hot. Direkta förberedelser för terrorattentat mot honom har avslöjats. Han lever med livvakt på grund av detta. Givetvis sympatipublicerar vi här hans mest berömda cartoon, på profeten Muhammed med en bomb i mössan.

Dessutom publicerar vi bilden på islamofoben Geert Wilders med en bomb i mössan som han tecknade för att visa att han inte sympatiserade med Wilders budskap och metoder. (En kritisk teckning som är mindre känd.)

Detta gör vi för att understryka att yttrandefriheten är helig! Att vara mot islamofobi, fördomar och högerextremism är en sak, att försöka begränsa religionskritik, hur brutal den än må vara, är något som aldrig kan accepteras i en civiliserad stat!

 

%d bloggare gillar detta: