Senaste nytt

Nej, det är verkligen inte ok, Vänsterpartiet!

Vad skulle ni säga om en öppet fascistiskt grupp från ett land som förföljer oliktänkande hade serverat kaffe till första maj demonstranter i Västerås? Eller vad skulle ni tyckt om man på demonstrationen i Stockholm, medan partiledaren för ett parti talar talar, hade låtit naziflaggor vaja för vinden utan att nån brydde sig om att protestera. Eller vad hade ni tyckt att befrielserörelser från olika delar av världen, demonstrerat på samma plats med bilder av Adolf  Hitler, naziflaggor med hakkors och hyllningssånger till Hitler och Himmler?

Igår, Vänsterpartiet.

Konsekvens är viktigt.

Att låta Cubanska vänskapsföreningen demonstrera i samma led som Vänsterpartiet på första maj i t.ex. Västerås, är INTE ok.

Att tillåta Lenin- och Stalinbilder och propaganda för diktaturen i Kuba är inte ok.

Det är inte heller ok med Sovjetiska flaggor.

Som Hans Engnell skrev igår i  Motpol:

I Kungsträdgården hade Vänsterpartiet en scen. Långt innan partiledaren Jonas Sjöstedt dök upp för att tala om välfärd och förbud mot privata vinster i välfärden fanns representanter för knäppvänstern på plats. Kubanska flaggor vajade i vårvinden. Iran kommunistiska parti hade bullat upp med plakat med bilder av Lenin, Stalin, Marx och några andra välbekanta ansikten i förtryckets ideologi. Solstollarna framför Vänsterpartiets scen var få med bestämda (och jag som trodde att troll sprack i dagsljus).

Det skrämmande är att detta tillåts. Naziflaggor hade man snabbt tagit bort, men Sovjetflaggor och Leninbilderna får vara kvar. vad säger det om V idag? Ok, det var kanske inte partiet som flaggade med Sovjetflaggan, men partiet TOLERERANDE Sovjetflaggan, det är illa nog.

Röda flaggor, referenser och socialism samt porträtt på Marx är inget problematiskt för mig, men när porträtt av Lenin och Stalin, Sovjetiska flaggor och kubanska vänskapsföreningar tolereras på demonstrationer utan att någon synbart protesterar, då har det gått för långt.

Nej det är inte ok. Det är att trampa på de miljoner och åter miljoner som utrotades under kommunismens blodsrgimer.

Vänsterpartiet säger sig ha gjort upp med sitt totalitära förflutna, men OM partiet gjort det helt skulle aldrig bilder på Lenin och Stalin tillåtas och de kubanska aktivisterna med sin ickedemokratiska ”alternativa demokrati” skulle få söka sig någon annanstans.

Vänsterpartiet hette på 30-talet SKP, Sveriges Kommunistiska Parti, som stödde Stalin på 30-talet, trots att alla kunde se vidden av hans massmord. Vänsterpartiets föregångare hyllade till och med Hitler 1939 och 1940  eftersom massmördaren Stalin i och med Hitler-Stalinpakten gett sina order att partiet skulle slicka nazzeröv. Hitler fick inte kritiseras. Nazi-invasionen av Norge skulle beskrivas i positiva termer, var ordern från Moskva. I Sverige fogade man sig lydigt och gjorde vad hussen Stalin i Moskva sa. (Ny dag och Norrskensflamman från 1939 och 1940 är vidrig, men viktig läsning).

Nej Vänsterpartiet. Detta är inte ok. Vill partiet bli behandlat på annat sätt än Sverigedemokraterna får de se till att rensa upp i sina led. Annars ska inte partiet gnälla om de behandlas som Sd. V väljer själv, att tillåta Leninporträtt, stalinbilder, kubanska aktivister och Sovjetflaggor i sina led eller att bli betraktade som ett demokratiskt alternativ.

Vänsterpartiet gav 1996 ut sin bok Lik i garderoben? — (En rapport om SKPVPKs internationella förbindelser). V försöker där visa att de var sååååå kritiska mot Sovjet under hela 1900-talet. Men som vi såg igår: Vänsterpartiet har inte sina lik i garderoben, de bär med sig liken till första maj.

Konsekvens är viktigt.

För övrigt kan jag inte heller ta V på allvar om de inte portförbjuder Afa från sina partiaktiviteter. Den som sett på vad Afa, och nazzarna i Svp gjorde igår borde inse att ingendera hör hemma i ett demokratiskt parti.

 

Igår, Vänsterpartiet. "Om vi för kommunismens skull är tvungna att utrota nio tiondelar av befolkningen, må vi inte vika tillbaka för detta offer." Lenin, ur: Sogn og Samfund, Danmark, 1970

PS

Jag är liberal så jag försvarar rätten att bära Leninbilder på sovjetflaggor, liksom hakkors. Det är en fråga om yttrandefrihet. Men man kan som liberal både arbeta MOT något och samtidigt försvara rätten att yttra sig och bära tex Sovjetsymboler utomhus. Jag arbetar mot kommunismen samtidigt som jag försvarar kommunisters yttrandefrihet.

Däremot är det som sker internt i partier och organisationer en annan sak. Ska jag samarbeta med en organisation ska den hålla rent hus mot nazzar och Sovjetromantik. Vänsterpartiet borde veta bättre än detta!

Och gillar du inte ordet ”löss”. Nåväl, delar av Vänstern använder det ganska ofta för att prata om Sverigedemokraterna. ”Lössen på Svenska flaggan”, och ”lössen på högerkanten” etc…

 • Göran Lundbom

  För en gångs skull håller jag helt med Torbjörn Jerlerup! Kommunismens illgärningar är lika hemska (om inte värre?) än nazismens. Det ser man ju om man studerar deras ”affärsidéer”:
  Kommunismens ”affärsidé”:
  Att med våld tillskansa sig andras egendom, slå ihjäl dem som protesterar och behålla makten med militärt våld, det s.k. ”Proletariatets diktatur”.
  Resultat under tiden 1917 – 2012: Cirka 80 – 100 miljoner döda/avrättade. Och dödandet fortsätter än idag…

  Nazismens ”affärsidé”:
  Att med våld tillskansa sig andras egendom, slå ihjäl dem som protesterar och/eller har ”fel” ras, religion eller sexuell läggning och behålla makten med militärt våld, det s.k. ”Tusenåriga Riket” (som varade i 13 år).
  Resultat under tiden 1933 – 1945: Cirka 20 miljoner döda/avlivade.

  Sedan det där med ”löss” – det har i så fall vänstern stulit från sossarna. Idag ser jag med beklagade på hur S och V tågar tillsammans i Första majtågen. Tidigare – innan jag föddes och fram t o m de många år jag var engagerad i S – höll man alltid en skarp gräns mot den yttersta vänstern. Oavsett vad de då kallade sig – SKP, VPK, KFML(r), APK eller något annat. Då talade vi inom S om att ”hålla lössen borta från den röda fanans veck”. Och då syftade förstås ”lössen” på kommunisterna.

  Och tydligen så dröjer sig en del av dessa ”löss” kvar – inom AFA, i Kungsan nu ihelgen osv.

 • Sebastian

  Göran skriver:

  Att med våld tillskansa sig andras egendom, slå ihjäl dem som protesterar och/eller har ”fel” ras, religion eller sexuell läggning och behålla makten med militärt våld, det s.k. ”Tusenåriga Riket”

  I mina ögon ganska likt det Israel pysslar med i Palestina! Många som använder sig av den affärsiden. Den kanske är en Mänsklig affärside som kommer till användning när det inte finns tillräckligt med kloka personer som kan stoppa tokerierna?

  Bra att hålla rent oavsett vad det för stunden kallas! Eller om det motiveras med religion, förvirrade politiska teorier eller annat trams.

  Sebastian, Göteborg

 • Sven Larsson

  Intressant att du som hatar SD inte nämner att de aldrig brukar våld. På den punkten är partiet ett DERMOKRATISKT föredöme och förtjänar all uppmuntran. Men det vore att skjuta dig själv i foten Torbjörn. Du brukar i mer eller mindre förtäckta ord kleta på nazism och rasism på SD. Du vet vid detta laget vad Godwins lag säger.Många har
  På frågan var du hittar denna programförklaring brukar du smita undan som en strykrädd hund. Du får en chans till. Har du (som vanligt) inget att belägga dina nazistanklagelser med framtstår du som en patetisk orbajsare i total avsaknad av HÅLLBARA argument.
  Om du visste hur utskrattad du är… Du som har massor av … Ingenting!

 • Pingback: Nordkoreas flagga är inte heller ok.()

%d bloggare gillar detta: