Senaste nytt

Jimmie Åkesson mordhotad av ”antivåldaktivist” på Fryshuset

Ett grovt homofobiskt mordhot mot Sverigedemokraternas partiledare Jimmie Åkesson dök upp i eftermiddags på twitter uttalat av profilen Sebbestakset, Sebbekartellen: ”Jimmie Åkessons mammas fitta! Vill tortera han i 3 dygn med avbitartång locktång blåslampa för att stoppa blödingar me! Jag vill döda bögen.”

Mordhot brukar uttalas anonymt. Men inte så denna gången. Killen är medlem i gruppen Kartellen och rappare. han är med i Lugna gatan och arbetar med antivåldsprojekt på fryshuset. Här är hans hemsida.

Fryshuset borde nog kolla lite närmare vilket folk de släpper in i sina ickevåldsprojekt.

Förresten trodde jag att Fryshuset hade en strikt HBT-vänlig profil.

Eller… Detta kanske är ett konstverk eller en installation, av samma stil som den riksbekanta tårtan på Moderna museet”. Vem vet?  Konsten idag är så konstig ibland. kalla det konst så anses det finkultur, typ!

UPPDATERAT

Beelzebjörn skriver om Sebbekartellen.

Sebbe dömdes för grov misshandel 2009.

Fryshuset sponsrade den nazistiska skinheadsrörelsen för 15-18 år sen.

Anders Carlberg, en intervju 

Prevent, FRYSHUSET och skinheadsrörelsen

 Sebbe skriver själv att han suttit inne fem år i fängelse.

UPPDATERAT 23/5

Sebbe själv har kommit med en kommentar nu.

Denna bild här nedan ligger på Kartellens hemsida på facebook. Den har gillats av 268 personer och bär namnet THEATER.

 • Roger

  Herregud människa,hur kan du ens jämföra detta med tårtan på museet? Är du verkligen frisk.
  Ska vi byta ut bilden emot en muslim? Vad säger lille Tobbe då????

  Ibland är du så osmaklig att man knappt finner ord. Hur kan du minimera och förminska ett direkt hot emot en folkvald på detta sättet?

  • m

   Alltså jag tror inte att han jämförde det utan menade på att det hör kanske inte alls är konst utan tvärtom…

 • AB

  ”Hot”, ”mordhot”, ”direkt hot”. Fler svenska ord i raden som tömts totalt på betydelse. Tagga ner lite,

 • Micke

  Fascisterna på Avpixlat la inte ut några personliga uppgifter på deras nazivänner i Dalarna som med våld angrep ett antirasistiskt möte, lovade döda dom närvarande samt påbörjade verkställandet av hotet vilket inte hävdes förrän polis kom till platsen och avbröt det med våld.

  Dom skrev ingenting.

  Vi vet varför.

  • Daniel

   Menar du verkligen att nazisterna dödade folk i Dalarna? Du skrev att de lovade och sedan att de ”påbörjade verkställandet av hotet”. Så de dödade folk. Finns det någon länk till en artikel. Det enda jag minns från Dalarna var att en antirasist fick en flaska i huvudet, samt att en medelålders svensk man dödades i ett oprovocerat överfall av tre unga afrikanska män.

  • Jon

   Nazistvänner? Nazister hatar både SD och avpixlat eftersom de är vänligt inställda till israel och judar. Nu gick det lite för fort för dig.

 • Gimborg

  ‘Blatten som är helsvensk – han rappar maddafakkah’

  Ja du Sebastian, du måtte ha haft ett riktigt hårt liv om du är såhär pass skadad. Tänk om detta hände dig för allt skit du slänger ur dig?

 • AB

  Den där Daniel verkar ju vara en konstruktiv kille

  • Daniel

   Tack! (utan ironi eller sarkasm)

 • Micke

  .” Det enda jag minns från Dalarna var att en antirasist fick en flaska i huvudet”

  Ja och det beror på att du liksom Kent Ekroths blogg väger en verbal attack högre än faktiskt utövat våld om våldet utövas av högerextremister.

  • Daniel

   Men du nämner våld i Dalarna. Det enda jag kan hitta är:

   16 december 2011 misshandlas en 44-årig man till döds av tre män med afrikansk bakgrund. Tvä vänner till 44-åringen misshandlades svårt.

   28 januari 2012 hölls en antirasistisk manifestation i Ludvika, på grund av att det uppmärksammats på nätet att de tre männen som misshandlade en man till döds hade afrikansk bakgrund.

   Mötet attackerades av nazister. Från Ung vänsters hemsida:
   ”- De trängde sig in i lokalen och jag fick en flaska i huvudet och började blöda, berättar Daniel Riazat från nätverket Dalarna mot rasism. – De mordhotade mig och de andra. Vi kommer fortsätta den antirasistiska kampen, vi komer aldrig låta oss tystas.”

   Det är allt jag hittar. Menar du att nazisterna senare har dödat någon? Visst har det skett förut, och extremister som nazister är verkligen mentala kalhyggen. Men det är viktigt att vi som inte är extremister håller oss till fakta.

 • Bengt K L

  Dåren som spottade på Paula Bieler, ska skattebetalarna fortsätta att avlöna honom?
  Hanna Wigh överfallen på torgmöte…..m.m
  Kvinnor våldsutsatta av män skulle ju bekämpas!

  Mannen som spottade heter Nima Najafi och är projektledare för RIM-projektet, anställd av Regionförbundet, Uppsala län.

  Det är tur att det finns alternativ media, annars skulle vanligt folk aldrig få reda på den här terrorn mot förtroendevalda Sverigedemokrater, vanlig röd media tiger!

 • Säger sebbe att det är en installation?

 • Hm

  Hehe, det var ett tag sedan jag såg Mickes uppkastningar. Kör hårt Micke, världen väntar med spänning på dina kommentarer!

 • Jossan

  Hej, läser Jerlerup på Twitter och fattade inte mycket, dock att det hade med Fryshuset tt göra…Här fick man ju hela bilden.

  Är inte nån form av liberal, men det man läser här, för jävligt. Omoget. Men inte helt förvånande med tanken på de ”trubbel” Han haft innan och hans Kartellen och deras stil…

  Vad ni sen jämför dett med fram och tillbaka osv…Lägger jag mig inte i. Men saken i sig; omoget, oansvarigt Av personen….Som föhoppningsvis ligger pyrt till efter som det inte ligger nån humor i det, Aldrig ok, vem än det är mn hotar.

 • Ahmed

  hahaha! en fruktansvärt värdelös ”rappare” som skriver som en 8åring. lägg ner de du tror du gör för i h******!

 • Om konstliknelsen. Ja, jag skrev in den som en pik åt en del, angående vad ”konst” är. Dessutom som en försäkring för mig själv. Vad visste jag, det hade ju kunnat vara en installation, eller ett konstverk också hade jag fått ta skit för att jag ”inte förstår konsten”!

  🙂

 • Om man kan se på tweeten och bilden och anser att det inte är ett ”hot”, då vet jag inte vad som är hot och inte hot, allvarligt talat.

 • betongblomman

  Fan, lägg av att hata på Sebbe. Det var knappast han eller kartellen skapade det samhälle de rappar om, snarare tvärt om.

  • Daniel

   Samhället skapade Sebbe?

   Så om en nazist avskyr alla mörkhyade och vill pekar ut en speciell person på twitter och skriver att han vill tortera honom i 3 dygn etc etc så är det för att han är skapad så av samhället?

   Om en islamist på twitter skriver att han vill tortera t.ex. Per Gudmundson i 3 dygn så är det för att han är skapad så av samhället?

   Konsekvens min vän. Och ansvar för sina egna handlingar. Med konsekvens menar jag konsekvent tänkande och att vi bedömer liknande handlingar på liknande sätt, oavsett vem som utfört dem och vilka motiv han/hon har. Ansvaret ligger på Sebbe att sansa sig och inte skriva så idiotiska saker. Han får tänka dem men bör tänka sig för både en och två gånger innan fingarna halkar över touchskärmen…

 • John Doe

  Satan i gatan vilken sorglig wigger. Hoppas anmälan mot stolpen görs. Brott mot yttrandefriheten och ett hot mot Sveriges demokrati där alla har rätt att rösta på vad de vill,inte att förglömma olaga hot o uppvigling. Lite som att Sverige skulle förbjuda bajsbyxor som alla wigger lallar runt i. Väx upp grabben.

 • betongblomman

  Sebbe representerar en generation av knasbarn, som växer upp i utanförskap, fattigdom, våld, droger, alkohol och annat skit som finns i våra miljonprogram bland annat. Folk som e utanför och inte kommer in, och inte får så mycket medgång.. Ja, han uttryckte sig klumpigt, men han sa faktiskt att han VILLE göra de där grejjerna, inte att han SKA göra det.
  Läs hans tankar om det hela på hans blogg.

  http://gatan365.wordpress.com/

  KFL

 • Micke

  ”Så om en nazist avskyr alla mörkhyade och vill pekar ut en speciell person på twitter och skriver att han vill tortera honom i 3 dygn etc etc så är det för att han är skapad så av samhället?”

  Ja.

  • Daniel

   ”Om en islamist på twitter skriver att han vill tortera t.ex. Per Gudmundson i 3 dygn så är det för att han är skapad så av samhället?”

   Fler exempel: Om en man misshandlar sin flickvän och anser sig äga henne så är det för att han är skapad så av samhället?

   Om en 16-årig pojke mördar sin syster, påhejad av släkten, för att bevara släktens heder så är det för att han är skapad så av samhället?

   Om en vänsteraktivist spottar en kvinnlig politiker i ansiktet på grund av att han ogillar hennes parti så är det för att han är skapad så av samhället?

   ———————————————————————–

   Du menar alltså att vi lever i ett samhälle där människor är viljelösa robotar som styrs av faktorer utanför denne? Den fria viljan och det egna ansvaret finns inte?

 • Micke

  vi är formade av dom sammanhang vi växer upp och lever i och i bästa fall kan vi utöva vår fria vilja att påverka detta åt olika håll.

  Du är inte född till ”liberal” eller vad du nu anser sig vara.

  • Daniel

   Jag är mer åt biologiska förklaringar när det gäller människors beteenden. Fastän såklart miljö har en väldigt stor påverkan.

   Om du är bekant med studier på enäggstvillingar som skilts åt vid tidig ålder och växt upp under olika förhållanden så håller du nog med mig. Det visar sig nämligen ofta att dessa är väldigt lika när det gälelr personlighet, intressen, talanger osv. Om de växt upp under olika förhållanden borde de inte vara så lika. Eller hur?

   Nej, jag är inte född till liberal eller något annat. Likaså är du inte född till något speciell politiskt synsätt. Men biologiska faktorer har i samspel med din uppväxt format dig.

 • Micke

  Jimmie Åkesson som sjungit en hyllningtssång till mordet på Olof palme i sin helhet har polisanmält en person med samma extremt begränsade omdöme, mognad och bildning som han själv besitter själv.

 • Pingback: Artikel på Newsmill om det politiska hatet i Sverige()

 • Pingback: Fryshusets ungdomsledare “Sebbe” fortsätter att mordhota Jimmie Åkesson()

 • Pingback: ABF och bajset i den antirasistiska grytan | Sverige är inte världens navel!()

 • Pingback: Frihetssmedjan | Sebbe Stakset dömd till fängelse()

 • Pingback: Antidemokratismen i Sverige idag | Sverige är inte världens navel!()

 • Pingback: Sebbe Stakset vill kanske slå in käften på dig? | Sverige är inte världens navel!()

 • Pingback: Knivarna slipas… | Sverige är inte världens navel!()

 • Pingback: Är det din käft Revolutionära Fronten vill krossa? | Sverige är inte världens navel!()

 • Pingback: Sebbe Staksets ursäkt förtjänar respekt! | Sverige är inte världens navel!()

%d bloggare gillar detta: