Senaste nytt

Håller hat & våld på att bli rumsrent som politik metod?

Är det bara jag som är nojjig, eller håller samhällsklimatet sakta på att bli mer och mer extremt. De sista tre veckorna har bjudit på ganska många exempel på hat och politiska hot och våld.

Våld som politisk metod. Eskilstuna första maj.

* Först var det händelserna i Eskilstuna runt första maj då AFA drabbade samman med nazister.

* Sen var det författaren Ingmar Karlsson som försökte få reda på bloggaren Anna Ekströms identitet, vilket ledde till en ström av antisemitism mot både henne och författaren Torbjörn Elensky. Johan Lundberg på Axxess fick ta mot en del hot i samma veva. Som grädden på moset försöker nu Johan Lundberg på Axxess ta reda en av de värsta antisemitiska bloggarnas identiteter, vilket väl är en aning malplacerat med tanke på vad det handlar om.

* Sen har vi hotet mot debattören Cherin Awad i förrgår, för att hon står upp som muslimsk kvinna.

* Sen har vi hoten mot Roland Poirier Martinsson som refereras i dagens SVD. (Har strukit detta med tanke på att hotet inte var ett hot. Läs mer hos Beelzebjörn.)

Här ett citat: ”Kan man inte bussa ut ett gäng muslimer av valfri ras/art till X så kan de få tända eld på folks villor och bilar där istället? … Det vore så underbart att få se journalisternas bostäder och bilar brinna som omväxling. Gärna med journalisterna kvar inne i husen.” Önskan gäller mig, X:et står för platsen där jag bor (information som ofta upprepas på ett hotfullt sätt), länken skickades till mig av en person anställd av SD i riksdagen.

* Även Sverigedemokrater hotas. Hanna Wigh i Sd blev utsatt för våld för några dar sen. Så här skriver hon själv (enligt Avpixlat):

Hanna Wigh, Sverigedemokraterna

Vill tacka alla mina kära vänner för ert fina stöd. Jag är hemma och mår under omständigheterna bra. Det som inträffade var att ssu, vänsterpartiet och syndikalisterna dök upp med röda fanor. De var oerhört otrevliga och spottade efter partiföreträdare och uttalade saker som “djävla äckliga gris” osv. Vi tillkallade polisen som närvarade i ca 15 min innan de försvann igen. Då kom de närmre och en partiföreträdare kände sig väldigt hotad varpå jag ställde mig emellan med ryggen mot dem. I handen hade jag en drös ballonger. En av killarna från detta gäng slet då tag i ballongerna varpå jag fick skär/brännsår över handen. Efter ett tag får de tydligen fram någon vass pinne/stor nål som de dänger till mig i bakhuvudet med. Vi larmade polisen som dök upp efter ca 30min.

Vill ännu en gång tacka för ert fina stöd och säga det att ni är guld värda. Vill även poängtera att vi måste fortsätta att kämpa för demokratin och aldrig låta oss sjunka ner till deras stenåldersnivå utan fortsätta att uppmana till att ta debatten istället för knytnävarna.

* En person spottade på en Sverigedemokrat i Uppsala, Paula Bieler, nyligen också. En relativ mild sak, men ändå…

* Och idag är det clementiner som kastas på Jimmy Åkesson, imorgon kanske det är handgranater om inte vi sätter ner foten och säger STOPP.

* Och efter SVT:s program om muslimerna har SVT fått hot mot sig. Men jag hör att även de muslimska muskeerna får hot mot sig som en följd av programmet. ”vi ska bränna ner skiten”…

* Samtidigt pågår en debatt i media om klasshat i poesi och verkligheten. Delar av vänstern håller på att ta upp klasshat som paroll igen. Vi läser:

Jönsons senaste samling, ”med.bort.in” är nominerad till Nordiska rådets litteraturpris och 350 000 danska, som jag givetvis unnar honom (hellre det än att han fortsätter hemsöka Brommafamiljerna med sin herpeskuk). Nyfiken går jag och köper den. Det är stark, rå, utmattande lyrik, med återkommande beskrivningar av smärta, fattigdom och förnedring.

Och så hatet förstås. Han ser på fotboll och äcklas av att spelarna har högre lön än LO-medlemmarna och därmed är ”klassfiender”. Han hatar alla som bor på Södermalm. Han hatar grannarna som spelar musik. Han beskriver sitt ”kalla äckelhat” för Wanja Lundby-Wedin. Han önskedrömmer om hur Fredrik Reinfeldt blir skjuten i huvudet i direktsändning, ”hur skallen. smashas. sönder. liksom sprängs. inifrån.”

* Och i Heby hoppar en två Sverigedemokrater av och blir Nationaldemokrat och får ta emot hat och hot han också.

* Debatten kring Uppsala Pride är väl värd att nämna också. I klasshatets namn uteslöt man Folkpartiet från Uppsala pride och sen fick Luf ta emot hot från Afa.

* Dessutom lever både antirasister och Sverigedemokrater med ständiga hot i sin vardag. Journalister får hot när de skriver om Sverigedemokrater, Avpixlat eller om invandringen och Sverigedemokrater för hot när de skriver om invandringen, Afa eller det de kallar ”sjuklövern”. Bilder cirkulerar på både Alex Bengtsson från Expo som Breivik och på Jimmy Åkesson som Breivik.

Och allt detta har skett på tre veckor. Ändå har jag säkert utelämnat mycket. Detta är bara ett axplock av det som skett på bara tre veckor. Allt detta sker samtidigt som rättegångarna mot Breivik, Mangs och de islamist-svenskar som misstänks för att ha planerat ett terroristattentat mot Jyllandsposten pågår. Dessutom har vi nyss haft en jättedebatt kring att Aftonbladet liknat Timbro, Paulina Neuding och Johan Lundberg från Axxess med terroristen Breivik

Ursäkta, men det är lite scary, faktiskt! Speciellt med tanke på eurokrisen och läget i Grekland.

Även om Nationaldemokrater, Sverigedemokrater, Expo, Vänsterpartister, liberaler, sossar och kommunister, Kristdemokrater, muslimer, judar, antisemiter och ateister har mycket som skiljer dem åt, borde alla vara överrens om att våld mot person, hot mot person och hat mot person ALDRIG kan vara acceptabelt!

%d bloggare gillar detta: