Senaste nytt

30% till extremistpartier i Frankrike, Serbien & Grekland.

Som vi skrev tidigare idag har partier med hammaren och skäran eller hakkorset som symbol fått 33% av rösterna i Grekland. Det är skrämmande att se hur olika extrema grupper går framåt i Eurokrisens spår.

Kommunisterna i franska valet

Men faktum är att samma sak skedde i Franska presidentvalet igår. Le Pens nationalister fick 18%, Vänsterfronten där Franska Kommunistpartiet ingår fick 11%, en drös småpartier med totalitära tendenser fick några procent tex Solidarite et progress samt Nouveau Parti anticapitaliste.

Samma skedde i Serbien som också hade val, parlamentsval, där det gamla nationalistpartiet fick 1/3 av rösterna. Serbiska kommunistpartiet lär ha gått framåt rapporterar media, men de hamnade utanför riksdagen.

Valrörelser som ger sådana resultat påminner mig om vad som hände på 30-talet under depressionens.

Och medan detta sker i Europa diskuterar svenska politiker skatter på TV…

 

%d bloggare gillar detta: