Senaste nytt

Byggnads slår in spiken i kistan på föreningsrätten… or “Amenförihelvete Byggnads”

You guessed it, nu kommer det en arg liberal och ska hacka på de snälla fackförbunden igen.

Byggnadsfacket är arbetsmarknadens stora mobbare. När arbetsmarknaden är i en sådan monopolsituation mellan starka fackförbund och näringslivsparter är det viktigt att parterna skärper sig och tar lite ansvar.

För den som bevakar och intresserar sig (Jag utgår ifrån att ALLA gör det.) för den svenska avtalsrörelsen är det knappast en hemlighet att Byggnads är ett av Sveriges absolut bråkigaste fackförbund. Det är lätt för Byggnadsfacket att bråka – branschen man verkar inom är inte utsatt för någon nämnvärt stark internationell konkurrens. Vad man än tycker om LO-förbundens makt i Sverige kan man i alla fall berömma IF Metall för att de tar ansvar för sin bransch till skillnad från Byggnadsfacket. IF Metall tecknade till exempel ett avtal med Teknikföretagen om ungdomsavtal och metallarbetarna okynnesstrejkar inte.

Byggnads är kvalificerade hycklare. Den svenska arbetarrörelsen är enligt egen utsago en samling altruistiska anti-rasistiska mysiga underbara fina människor vars enda brott är att de är för humana. Men.. alltså…
Minns till exempel hur förbundet skallade ”Go home” till utländsk arbetskraft. I fackförbundets värld får det bara plats svenska byggarbetare i den svenska byggbranschen. Främlingsfientlighet i protektionismens intresse är för övrigt inte en engångsgrej. Ett annat exempel som illustrerar Byggnadsfackets mobbningsmetoder är att försätta företagare utan anställda i blockad! En blockad för att ett företag utan anställda avstått från att teckna kollektivavtal. Hur är det möjligt? BLOCKAD FÖR VADÅ EGENTLIGEN?! Men frukta icke, arbetarbröder. Det onda företaget gick sedan i konkurs…   

I årets avtalsrörelse mellan VVS Företagen, Plåtslageriernas Riksförbund och Byggnadsfacket ser mobbarbeteendet ut att fortsätta. Byggnads strejkar nu för sjätte dagen och har riktat strejken mot i princip enbart företag som är ideellt engagerade i arbetsgivarorganisationerna. De utsatta själva menar att fackförbundet kränker föreningsrätten. Själv har jag ingen Jur.Kand men en sån krävs inte för att se att det här är helt klart under bältet.

Byggnads är bäst på att strejka, märkligt nog så sammanfaller ofta strejkerna med något annat. Jag har därför skapat VARSELBINGO åt alla arbetsgivare där ute. Spela varje morgon, om så många saker sammanfaller att ni faktiskt får bingo, så är sannolikheten väldigt hög att Byggnads kommer att strejka. Praktiskt va?

Hoppas detta kan underlätta när ni försöker förutsäga om era anställda tänker komma till jobbet.

Ville Nordström

ville [at] frihetssmedjan.se

%d bloggare gillar detta: