Senaste nytt

Avpixlat, & det där om konsekvens & ansvar…

I eftermiddag avslöjades det att Frank Mangs, massmördaren som siktade in sig på att mörda invandrare, valt ut minst ett av sina offer efter att ha läst Politiskt Inkorrekt, Avpixlats föregångare.

Det väcker frågor om den moraliska skulden för detta. Juridiskt sett har Avpixlat ingen skuld, men moraliskt har de.

Avpixlat (och Sverigedemokraterna) själva ogillar när de är utsatta för vad de kallar ”uthängningar”, dvs när Afa, eller nån annan aktör, publicerar personuppgifter om dem samtidigt som enskilda Sd-medlemmar ”demoniseras”

Men själva anser de att de inte har något som helst ansvar för vad de säger eller gör, minst av allt för vad Avpixlat skriver, säger, eller gör.

De repeterar att ”muslimska hatsidor” och imamer bär ansvar för terrordåd, men själva bär de inget ansvar för Frank Mangs…

Konsekvens är viktigt. Självklart bär Avpixlats redaktion samma moraliska ansvar som Afa, antifascistisk aktion, bär för eventuell misshandel av Sd-medlemmar, efter att de ”outats” och ”demoniserats”.

Jag är liberal, och för yttrandefrihet så jag försvarar Avpixlats rätt att existera. Man blir inte av med problem genom att sopa dem under mattan, lika lite som någonsin något av sagans troll spruckit i mörkret.

Men även om jag är mot förbud kan jag kräva ett moraliskt ansvar. Framför allt för att visa folk vad som händer om man låter hatet få fritt spelrum.

För övrigt borde Avpixlats grundningsfader, Kent Ekeroth, tvingas avgå som riksdagsman.

Expressen
Aftonbladet
DN
SvD

Smakprov från debatten på twitter just nu.

%d bloggare gillar detta: