Senaste nytt

En integrationsdebatt som spårat ur…

Att inte prata om integrationsproblem är att skapa integrationsproblem. En dom i Migrationsöverdomstolen nyligen gör att man antar att många tusen somaliska anhöriginvandrare är på väg hit, antalet som kommit hit är redan under första kvartalet i år 75% mer än förra kvartalet, förra året (1400). De kommer att komma till de områden i landet där det finns ganska många somalier redan. Det gör att diskussion pågår lite vastans om hur man hanterar detta. 1000 lär komma till Sörmland. 400 till Växjö, tex, på ett år.

Jag har hört siffran 30.000-40.000 under de kommande åren.

Det kommer att komma fler anhöriginvandrare hit i och med att lagarna ändrats för anhöriginvandring. Nu tillåts dna bevis för anhöriginvandring, då myndighetspapper saknas.

Det är bra. Men återigen… Men regeringen och den så kallade oppositionen diskuterar mig veterligen inte integrationsproblemen detta kan medföra. De har lämnat över problemet på kommunerna och kommunernas största problem just nu är hur man skaffar fram bostäder till dem, så det är i praktiken det enda kommunerna diskuterar.

Kommunfolk jag pratat med är skitarga. ”Vi har inte tid, möjlighet och resurser att hantera detta”… ”fattar man att det kommer att skapa problem?”…

Med rätt politik skulle denna invandring kunna ge Sverige en massa rikedom och resurser. Jag är för denna invandring. Och visst, somalierna kommer ju att ha det bättre här än nere i Somalia, till och med om de lever i utanförskap… Men om regeringen gör ingenting och bara tror att det nog fixar sig på något sätt så kommer detta att skapa problem.

Jag är trött på att se hur Sveriges regering och oppositionen spottar på invandrare genom att inte hantera integrationsproblemen.

Jag är trött på att se hur regeringen hanterar de papperslösa som dömts till fattigdom och misär. Jag är trött på de fega journalister och utredare som inte vågar skriva om specifika problem av rädsla för den skruvade integrationsdebatten och Sverigedemokraterna.

Nu väntas ca 30.000 somalier hit mer än vad man räknat med under de närmasta åren. Antalet anhöriginvandrare som kommer hit totalt gör att Migrationsverket förväntar sig ca 30.000-40.000 mer invandrare under detta året än man räknat med.

Det är bra, det är jag för. MEN… utanförskapet bland somalier är stort, bostadsproblem, språkproblem, problem med analfabetism, arbetslösheten enorm (delvis pga fördomar), samt: somalier är överrepresenterade i brottsstatistiken. Det sista må vara känsligt men är inget egendomligt. Skillnader i lagar och skillnader i kulturella sedvanor skapar problem och överrepresentation.

Vad är en människa värd i våra politikers ögon egentligen?

Gamle Gunnar sträng brukade säga: ”att skita i byxorna och hoppas att hängslena håller”. Exakt så ser jag på regeringens och oppositionens politik just nu.

Det måste finnas en gyllene medelväg mellan Avpixlats hat och att inte göra någonting alls. Jag anser att massmedia, regering och opposition spottar på somalierna genom att inte göra ett skit, trots att alla vet vilka problemen kommer att bli. På grund av politiken, inte på grund av invandrarna!

(Rätta mig om jag har fel. Jag skulle bli glad om jag fick veta att jag har fel. Jag skulle bli glad om jag fick ett telefonnummer till nån i regeringen som håller på att ta fram nationella lösningar, eller nån Socialdemokratisk eller Vänsterpartistisk arbetsgrupp som gör samma…)

PS

Och via Kalle Larsson i V inser jag att iallafall Vänsterpartiet diskuterat detta med de det berör, och försöker hitta lösningar, och det ska de ha beröm för.

%d bloggare gillar detta: