Senaste nytt

Kulturministerns hån mot de könsstympade!

Moderna museet firade nyligen World Art day. Ett av de tema man hade var: könsstympningar. Kulturministern i egen hög person deltog. Om man kikar på bilderna från invigningen undrar man hur de egentligen tänkt. En tårta i form av en stereotyp afrikansk kvinna fanns nämligen där och kunde skäras upp av den vita (!) publiken, med början från klitoris.

Det kanske inte ser så bizarrt ut, men kika på de andra bilderna.

Hmmm… Var är alla de som skrek högt då konstbilder på färgade som negerslavar debatterades. Detta är väl ändå en aning mer magstarkt?

För att ge detta en politisk inramning. Ett museum får givetvis göra hur de vill, det ska inte staten blanda sig in i. Men ska verkligen en kulturminister delta i en sån här installation kring könsstympning? Könsstympning är allvarliga saker och många, många tusen dör varje år på grund av detta. Det är inget en kulturminister ska skratta åt!

%d bloggare gillar detta: