Senaste nytt

Frihetssmedjan intervjuar Kent Persson

Kent Persson (M)

INTERVJU Med kort varsel avgick Moderaternas partisekreterare Sofia Arkelsten och efterträddes av Kent Persson, känd för de politiskt intresserade som hänger i sociala medier men annars inte så känd utanför Örebro, där han varit partiets ledande namn under ett flertal år. Frihetssmedjan fick chansen att göra en kort intervju med den nya partisekreteraren.

Kent Persson (M)Grattis till det nya uppdraget! Vad ser du som den mest spännande utmaningen i din nya roll?

Tack! Jag hoppas kunna fortsätta vår förnyelse och jag är ödmjuk inför mitt nya uppdrag.

Du har gjort dig känd som en duktig användare av sociala medier. Hur kommer du att använda dem i ditt nya uppdrag? På vilka sätt tycker du att Moderaterna behöver utveckla sin närvaro i sociala medier?

Jag kommer fortsätta blogga, twittra och se till att vi syns ordentligt i sociala medier även fortsättningsvis. Moderaterna måste bli ännu bättre på att utnyttja potentialen som finns att nå ut till fler och påverka samhällsdebatten mer effektivt.

På senare tid har det alltmer uppmärksammats att Alliansen och Moderaterna saknat visioner för vart de vill ta samhället. Vilka visioner har du själv för ett liberalt samhälle 2020? Vad skulle du helst vilja ändra på i dagens samhälle?

Alla som vill och kan ska ha ett jobb att gå till. Ungdomar ska gå ut skolan med fullständiga betyg och företagandet ska blomstra.

På samma tema, i vilken framtida riktning skulle du vilja se att Moderaterna går från där partiet är idag?

Det väsentliga för mig är att vi är ett parti i ständig rörelse. Vi får aldrig ersätta vår nyfikenhet med självgodhet. Vi måste hela tiden arbeta hårt för att vara relevanta för människors vardag.

Din företrädare råkade i blåsväder om moderaternas roll i rösträttsfrågan. Hur ser du själv på moderaternas historia i den och andra frågor? Vad är du stolt över och vad kan du skämmas över?

Vad som avsågs med idéprogrammet är att vi måste lära oss av de rörelser och krafter som historiskt har varit viktiga för samhället. Alla partier har sin historia med delar att vara stolt över och mindre stolt över. Det viktigaste är att lära av historien och att arbeta framåt.

Du kommer från en position som kommunalråd och är känd för användare av sociala medier och förstås i din hemkommun. Samtidigt har många andra partisekreterare kommit från riksdagen. Vilka fördelar och nackdelar ser du med din egen bakgrund med bakgrund av detta?

Min uppfattning är att vi är ett brett parti med många olika företrädare på olika nivåer och gemensamt kompletterar vi varandra. Jag är ödmjuk inför uppdraget och ska göra mitt bästa för att vi tillsammans ska vinna val.

Till sist: vilka ideologiska etiketter känner du dig bekväm med att sätta på dig själv?

Politiska etiketter är för mig ointressanta. Jag vill i första hand bekämpa samhällsproblem och hitta lösningar som ger människor större frihet.

 

Initiativtagare till Frihetssmedjan och tidigare chefredaktör 2011-2016.
Lila och grön nyliberal som brinner för mänskliga rättigheter.

per@frihetssmedjan.se

 • allemand

  Tramsintervju. Gör en riktig intervju och ställ frågor om hans sätt att driva Örebro. Finns massor att hämta.
  Allemand.

  • Per Pettersson

   Hyfsat irrelevant nu när han inte styr Örebro längre. En sån intervju skulle gjorts av t.ex. NA under den tid Kent Persson var kommunalråd i Örebro.

 • allemand

  Du tycker det, men det har inte slagit dig in att det visar vem han egentligen är? Inte det trams som du frågar honom om, den intervjun hade min mormor kunnat gjort om hon levat.

  • Per Pettersson

   Intervjun handlar inte om att granska och försöka hitta fel, utan är ett försök att ge en kort insikt i vem den nya partisekreteraren är och hans syn på sin nya roll. Du har helt missuppfattat poängen. Intervjun är inte ett försök att ställa honom mot väggen. Frihetssmedjan försöker aktivt att undvika att alltid vara kritiska eller negativa. Vi vill presentera såväl positiva som negativa vinklar och ibland också bara vara neutralt informativa. Om du är kritisk så står det dig fritt att vara så, men anta inte att alla andra också håller med dig och anlägger exakt samma perspektiv.

%d bloggare gillar detta: