Senaste nytt

Ung och dum eller gammal och cynisk.

När jag läste dagens DN artikel slog det mig att ingenting har förändrats. När jag var yngre och aktiv så var det i princip bara Grön Ungdom som hade samma politik som sitt moderparti, alla andra ungdomsförbund hade vilt skilda åsikter från sitt moderparti, i vissa fall rent extrema. Jag tänker att detta är rätt symptomatiskt för partipolitik överlag. De unga i ungdomsförbundet är ännu inte lika luttrade, cyniska och ja, korrumperat maktcentrerade som sin äldre kollegor. De har dessutom inget att förlora eftersom det inte är dem folk röstar på, och det på något sett ses som ungdomarnas uppgift att driva en extrem politik, eftersom de ändå inte tas på allvar. Detta leder till att ungdomarna antingen slutar med politiken för att de inte känner sig hörda, eller blir lika luttrade, cyniska och korrumperat maktcentrerade som sina äldre förlagor de svurit att aldrig bli som. De idealistiska ungdomarna kommer en gång för alla att lära sig att politik handlar inte om vad man tycker utan om att inte förlora makten, frågan är bara hur man förhåller sig till det.

Detta låtsas DN, eller egentligen ingen alls om, eftersom att det vore att erkänna att makt korrumperar, detta i ett land där vi helst inte pratar om makt. Det är synd tycker jag, att man inte pekar på det här mer, hur partier och deras ungdomsförbund förhåller sig till varandra, egentligen. Jag tycker DN borde ta och läsa partiprogrammen och se hur de skiljer sig åt och sedan göra en artikel utifrån det istället. Förövrigt finns det inte ett ungdomsförbund med självaktning som skulle vara för DLD för det skulle orsaka ett lämmeltåg av utträdes ansökningar, ungdomar vill som sagt var surfa och dela filer utan att betala för sig eller ta konsekvenser för sina handlingar i form av att lagra sina aktiviteter (nu är jag förövrigt också emot DLD men jag är också emot den dubbelmoral som finns när det kommer till hur vissa segment förhåller sig till internet).

emil [at] frihetssmedjan.se

%d bloggare gillar detta: