Senaste nytt

Tryckfrihetssällskapet sprider Breiviks filosofi, och hans hat mot muslimer, i Sverige

Nyligen bildades det så kallade Tryckfrihetsssällskapet i Malmö. En av initiativtagarna och det offentliga namnet utåt är journalisten Ingrid Carlqvist. De har en Facebookgrupp där just nu rasism och hat oförblommerat sprids.

Det som händer är kort och gott att det på forumet, med Ingrid Carlqvists goda minne, sprids öppen rasism och grova generaliseringar mot i synnerhet muslimer. Uppmaningar om att kasta ut muslimerna ur landet, ord om att ”Europa är i krig” mot muslimerna, varvas med uppmaningar inlägg med grov rasism om att invandrare från muslimska länder har lägre IQ och är dumma.

Vad värre är är att den filosofi som massmördaren Breivik står för nu sprids. Ingrid Carlqvist har själv rekommenderat folk att läsa Bruce Bawers bok QUISLING. I den framför Bawer, som för övrigt citeras flitigt i Breiviks manifest, till motstånd mot den nya nazism som sprids i Europa. Den nya nazismen är islam och muslimerna är de nya nazisterna. Bawer menar också att vänstern och liberalerna är de nya quislingarna som kompromissar med de nya nazisterna, dvs muslimerna.

Detta var EXAKT den filosofi som Breivik hade. Det var så Breivik resonerade när han valde att skjuta norska Socialdemokrater. De var ju ”quislingar”.

Breivik liknande sig för övrigt vid den norska frihetskämpen Max Manus, som dödade quislingar och nazister på 40-talet. Han såg och ser på sig som den nya Max Manus i krig mot ”vår tids nazism”.

Detta skrev jag om i en artikel tidigare förra året. Där visar jag hur lokala ”antiislam”-aktivister delade denna filosofi.

Tryckfrihetssällkskapet stöds öppet av flera Sverigedemokrater, som också är aktiva på forumet.

Man måste ta avstånd inte bara från Breivik utan även från hans filosofi.

Här nedan följer ett urval av debatten på forumet. Gå in och titta själv på hur debatten ser ut.

Urvalet är begränsat. Det hat mot homosexuella som delar av administratörerna och delar av debattörerna sprider finns t.ex. inte med här. Men både jag och andra debattörer som försökte gå emot hatet på sidan möttes av hån mot homosexuella ”ta den i bajjan nu Jerleruppen”, ”gillar du att suga av” och sånt var delar av det jag mötte. Andra debattörer har mött liknande hån. (Se tråden om med homohatet här: https://www.facebook.com/groups/236904746386056/253519251391272/) Alla debattörer delar inte denna homofobi och detta hat mot muslimer, det ska sägas. Men nu är det dags att syna Ingrid Carlqvist och sällskapet i sömmarna!

*****

IQ

(Källa)

BRUCE BAWER och kriget mot ”nynazismen” = islam

Kom ihåg att hon nyss skrev att skillnaden mellan islam och isamister var hårfin… Och…

Några smakprov från debatten i övrigt.

Tryckfriheten och yttrandefriheten värnar jag som liberal för. Men de som sprider hat får vara beredda att bli motsagda, synade och möta motargument. Med yttrandefriheten följer också rätten för mig att syna allt som sägs offentligt och bemöta det. Det gör jag här och nu!

Om ni inte oroas över det ni ser hos sällskapet ber jag er ersätta ordet muslim med jude och islam med judendomen, halal med kosher och känna efter hur det känns. Det ha som sprids bland anti-muslimska grupper är skrämmande.

Strunt är strunt, om än i gyllne dosor, som Fröding en gång skaldade!

Läs mer här.

 

 

 • Xzenu

  LOL, samma gamla högerextrema bullshit som när jag var ung. Förutom några små kosmetiska förändringar:

  Rasförrädare > quissling
  Arier > västerlänning
  Jude > muslim

 • denaknakejsarna

  ”Men de som sprider hat får vara beredda att bli motsagda, synade och möta motargument. Med yttrandefriheten följer också rätten för mig att syna allt som sägs offentligt och bemöta det. Det gör jag här och nu!”

  Låter bra, men när kommer det? Här får jag ju bara din sedvanliga guilt by association.
  Och menar du verkligen att människors IQ är densamma världen över?

 • Visste du att det finns ledande muslimer som hävdar att det inte finns några homosexuella muslimer? Varför är det så? Vet du hur islam ställer sig mot homosexualitet? (skrev medvetet MOT istället för TILL)

  Den växande antisemitismen i Sverige är ett stort problem i exempelvis Malmö. Vilka är det som hatar judar i Sverige idag?

  Vilka har en kvinnosyn som gör det rimligt och försvarbart att våldta och förnedra svenska kvinnor/flickor för att de ändå är ”horor”. Eller att kasta ut sin dotter från balkonger för att hon försöker leva som en fri svensk, i Sverige!

  Det gäller nog att ta en titt på verkligheten nu och sluta författa okunniga fantasiartiklar.

  • Har alla muslimer samma syn på ex. kvinnan, herr realist? Om inte ska man inte generalisera.

   • Taoi

    Torbjörn, intressant sätt du har att resonera på! Skulle du resonera på samma sätt om man bytte ut ordet muslim mot nazist och ordet kvinnan mot judar?

   • Allan Sethsson

    Det är ditt enda bemötande i debatten ”Man skall inte generalisera”.
    Då du i övrigt saknar argument.

    Men när Muslimerna generaliserar mot oss otrogna då?

    Koranen 9:29
    ”Fight those who do not believe in Allah or in the Last Day and who do not consider unlawful what Allah and His Messenger have made unlawful and who do not adopt the religion of truth from those who were given the Scripture – [fight] until they give the jizyah willingly while they are humbled.”

    Eller när de med sina attentat urskiljningslöst dödar såväl kvinnor som barn.
    Då kommer du dragandes med Breivik som trots all är klassad som en psykiskt
    störd människa, likaväl som Peter Mangs är det.
    Hur många har fallit offer för Islams framfart i världen?
    http://www.thereligionofpeace.com/

    Sedan har du ju facit på vad som kommer hända i Sverige framgent, se hur
    det gick i Iran från slutet av 70-talet och framåt.

    • Emelie

     Det står i Bibeln att homosexuella ska dödas… Kristna mördar läkare som har genomfört abort på kvinnor…

   • Allan Sethsson

    Var släppte du inte min kommentar som på ett konkret sätt med fakta
    bemötte dina oftast ogrundade påståenden?
    Sedan säger du att du vill ta debatten och är liberal (för yttrandefrihet).
    Ditt enda inlägg i debatten är ”Man skall inte generalisera”

    • Per Pettersson

     Din kommentar fastnade i vårt filter på grund av de problem vi har med spam-kommentarer.

     • Allan Sethsson

      Du menar de som har en annan åsikt?

   • Daniel

    Nu är jag inte bekant med Tryckfrihetssällskapet, men man kan kontra med ”Har alla medlemmar i Tyrckfrihetssällskapet samma syn på ex. muslimer? Om inte ska man inte generalisera.”

 • ÄRRHÅ

  Detta bekräftar bara att Breiviks krigsfilosofi inte är ”en galnings verk” utan att samma åsikter numera har fått stort fotfäste runt om i Europa, även här i Sverige.

 • Jon

  Vad spelar det för roll om man delar åsikter med Breivik? Det finns många terrorister ute i världen som dödar för sina åsikter. Ingen seriös debattör försöker koppla ihop vänsterpartiet med tex FARC för att de båda uppmanar till klasskamp och hat mot kapitalister.

  Försök att möta argument istället för att hålla på med guilt by association, om du kan.

 • Micke

  Och menar du verkligen att människors IQ är densamma världen över?
  ————————————————————–

  Ja det är den generellt men det finns tydliga skillnader mellan t.ex fascistiska och liberala grupperingar där det är klart och tydligt att fascister generellt är lågpannade och idioterna i Tryckfrihetssällskapet illustrerarar detta bra.

 • Relclaim

  Jo, det här är extremister. Konstigt att du tycker det är så uppseendeväckande med dessa extremister när organisationer som Sveriges unga muslimer är helt överfullt av extremister som vill avrätta judar och homosexuella på rad. När ska du kritisera den radikala islamismen i Sverige precis som du kritiserar den radikala högern?

  Det finns en anledning till att det här förekommer. Den ena extremisten föder den andra. Ignorerar staten all extremism, eller som nu att man enbart fokuserar på vissa extremister så kommer de också fortsätta växa och frodas.

 • TYobbe Tomat

  Först medverkar Jerlerup till att en ”Motsida! skapas. Ja vem som helst fårt inte bli medlem där. Sen snyltar dom till sitt namn med ”tyckfrihets-sällskapet”. Ungefär som på Hamsterpaj för yngre tonåren. Där läggs den mentala ribban.
  Andra fasen är att skicka in trollen före att förstöra och sabbotera debattklimatet
  Sen kommer Jerlerup och påstår att ”nazister” tagit över forumet. En oerhört provokativ kille får man nog säga. Dessutom blir han gärna ”kränkt” för att man säger emot hans argument
  Tråkig kille att debattera mot helt enkelt. Han utger sig för att vara muslimernas bästa vän.
  Problemet är att tar gärna med militanta islamister i bilen när han skall ut och leka Jihad på nätet.

  • Det här måste vara ett skämt. Du påstår att Torbjörn skapade sidan, lade in alla trollen och sedan argumenterar mot dessa?

   Är du ens medveten om hur imbecillt det du skriver är?

 • Taoi

  Denna video bör räta ut en del frågetecken som mr Jerlerup besitter angående Berang Breivik och vad man bör ta för lärdommar av vad som hände.

 • Micke

  Dom enda lärdomar man behöver dra av Breivik och alla andra fascistiska terrorister samt dom rövslickare som relativiserar deras terrorism är att europeisk ryska och amerikansk fascism är ett större generellt hot mot demokratin är än något annat.

 • Kenneth Karlsson

  Kul att du tog med mitt inlägg ”Får man säga så här? Muslimens hjärna vittrar sönder…” För du vet väl vem jag citerar? Gamal al-Banna, 90 år, muslimsk liberal reformatör, bror till Hassan al-Banna som bildade det Muslimska Brödraskapet.

 • Micke

  Jag trodde att du citerade Goebbels när han pratadecom judar.

 • Kenneth Karlsson

  Men då trodde du alltså fel Micke. Jag citerade den liberale muslimske reformatorn Gamal al-Banna. En information som Torbjörn Jerlerup av någon anledning inte gav vidare till bloggens läsare.

 • Fint att du tog med mina inlägg, förstår att det i din värld är jättehemskt om folk måste ta ansvar för sina åsikter och handlingar.
  Däremot vill jag att du tar bort min bild, min avsomnade råtta skall inte behöva befläckas på denna skitblogg.

 • Micke

  Men då trodde du alltså fel Micke.
  ——————————
  Spelar knappast någon roll eftersom essensen av vad han och du säger är samma sak även om du hittat en tredje person som styrker din och Goebbles uppfattning.

  Eller hur?

 • Micke

  Sixdays .

  Ingen bryr sig om din jävla bild.

  • Micke, jag gör och jag har dessutom inte upplåtit den bilden till att användas av Torbjörn Jerlerup.

   Vad du bryr dig om min ”jävla” bild får stå för dig. Fullkomligt älskar folk som dig vilka indirekt tror sig vara språkrör för varenda kotte på jorden. Bra jobbat ass hat.

 • Erik

  Som de som var med från början vet så var TJ där för att provocera och kapa trådar. Allt för att sedan kunna sitta här och peka finger. Självklart köra han standardmetoden att klippa och klistra skärmdumpar på bästa passande sätt för honom. Han gjorde sig inget besvär att varken skriva positivt eller negativt i andra frågor på Tryckfrihetssällskapets FB-sida (om det inte gick att trolla in även dessa kommentarsfält på ämnet islam så att han även där kunde dra fram som Agent Orange i debatten). När han tillsammans med några andra provokatörer efter långt tålamod från TFs sida slutligen blev utsparkad sa jag att exakt detta skulle hända. Hämd på sandlådenivå. Utan att vara särskilt synsk. Pinsamt!

 • Micke

  Som vanligt störs fascister av ljus.

 • Kenneth Karlsson

  Micke, vad har jag sagt i denna fråga? Vad Gamal al-Hanna har sagt är dock tydligt via citatet. Menar du att al-Hanna är rasist?

 • Micke

  Jag menar att du är nationalistisk fascist och att du använder dig av dom källor du behöver för att understryka att 1.5 miljarder muslimer är undermänniskor.

  Det finns judar som spottar på judisk tradition också.

  Dom är väldig populära bland nazister.

 • Kenneth Karlsson

  Micke, jag är inte nationalistisk fascist.

  Den källa jag använder är en skolad intellektuell muslim som lever i Kairo. Han är i så motto speciell som att han sysslar med självkritik mot den religion han tillhör, vilket är ytterst ovanligt inom islam. Så vitt jag kan se så talar han inte om att muslimerna är undermänniskor. Han använder sig av ett drastiskt bildspråk för att illustrera något som han tycker sig ha sett – att islam inte utvecklats sedan 1000 år tillbaka och att den muslimska befolkningen som en följd av detta har stagnerat.

  Jag ser det heller inte som han spottar på sin tradition, han önskar bara att den vore mer tidsenlig. Så tolkar jag hans ord.

  Menar du att Gamal al-Banna är en rasist?

 • Micke

  Nej jag menar vad jag sa i mitt förra inlägg.

 • Micke

  Sen är det patetiskt och symptomatikst att höra människor som anklagar 95 procent av svenskarna för landsförräderi (för vilket straffat är döden i krig)ha åsikter om andras extremsism.

  Det är ungefär som när djävulen läxar upp sig själv.

 • Kenneth Karlsson

  Micke: men vad menar du om Gamal al-Banna?

 • Micke

  Inget förutom det jag redan har sagt och om du tror att jag har nån som helst avsikt att gå i polemik om något som rör 1,5 miljarder muslimer utifrån ER problemformulering så trodde du fel.

  Svenska fascister och högerextrema har utfört mer än 20 politiska avrättningar. Ägna er åt det några år.Sen KANSKE ni har tvättat tillräckligt med skit ur öronen för att 95 procent av väljarna ska lyssna på era problemformuleringar.

 • Micke

  Micke, jag är inte nationalistisk fascist.
  ————————————————–
  Om du är Sverigedemokrat så är du det.

 • Kenneth Karlsson

  Micke: jag är förundrad över ditt ointresse av att diskutera frågan. Intressant.

 • Micke

  Jag diskuterar sakfrågan som är att ett antal högerexremister med den gemensamma (för högerextremister normala) paranoida vanföreställningen att det är förbjudet att i skrift lufta sitt hat mot muslimer.Det är inte förbjudet för er att hata muslimer.
  Om du vill snacka om att muslimer är ett hot mot dig så får du vända dig till nån annan.

  Jag diskuterar inte den frågan utifrån er problemformulering eftersom den har sin grund i extremnationalism och i förlängningen nazism.

 • Kenneth Karlsson

  Micke: nästan allt du skrivit här har sin utgångspunkt i något som du har föreställt dig, inte i något som verkligen har sagts eller påståtts. Jag hatar inte muslimer, vilket troligtvis heller inte Gamal al-Bassa gör. Men du är förstås helt i din rätt att skapa dig en egen värld där dina åsikter låter som genidrag. Intressant.

 • Micke

  Allt jag har sagt i den här tråden är baserat på objektiv verklighet.

 • Kenneth Karlsson

  Micke: om så är fallet, kan du då bevisa det?

 • Micke

  Om du vill veta ifall den fascism och nazism som utgör den historiska grunden för all europeisk nyfascism och nynazism existerat och hur dessa relaterar till varandra är det det enklast om du vänder dig till Wikipedia eller närmaste bibliotek.

 • Kenneth Karlsson

  Micke: Redan i din första kommentar så erkänner du att du gjort ett tankefel. Kan ju kanske vara så att du gjort om ett sådant..?

  Tack för tipset om Wikipedia och bibliotek, men jag tror mig redan veta rätt mycket om relationen mellan nazism och fascism och nynazism och nyfascism. Förresten, vet du att fascismen och nazismen har samma källa som socialism och kommunism? Jo, det visste du förstås.

 • Något riktigt otäckt är att om man byter ut alla ord i blogginlägget, och lägger till några så blir det Breiviks manifest.

 • Micke

  Fascismen och nazismen har sin källa i den havererade europeiska konservativa nationalstaten och dom behov som dess härskare hade för att kontrollera sina slavar.

  Den har inget att göra med iden om allas lika värde som är den teoretiska målet för socialismen.

  Fascismen har inte inte något annat grundläggande mål än att låta den ”upplysta eliten” styra dom oupplysta och detta återfinns i sin extremform i nazismen.

  Fascister och nazister har liksom Ingrid Carlkvist alltid pratat om landsförräderi (som straffas med döden i krig) när hatet mot dom fiender man fokuserar hat på ifrågasätts.

  Om man vill kan man stödja henne i det.

  • Daniel

   Du har fel i det att idén om allas lika värde kommer från socialismen. Denna idé kommer från den liberala idétradition som har sin uppkomst i upplysningen.

   Socialismen baseras på konflikt mellan sociala klasser. Den kan bara existera om denna konflikt fortgår.

 • Micke

  enna idé kommer från den liberala idétradition som har sin uppkomst i upplysningen.
  —————————————————
  Nej det är helt fel.
  Den enda politiska idegrunden som har som teoretisk utgångspunkt att alla ska ha exakt samma värde är socialismen.

  Socialismen baseras på konflikt mellan sociala klasser
  ——————————————
  Konflikt mellan klasser utgör den teoretiska VÄGEN till lika värde.Konflikten är inte MÅLET.

 • Daniel

  Det är konflikten mellan klasser som är målet för socialismen. Utan denna kamp faller hela ideologin samman.

  Ta upp näsan ur Das Kapital och se hur allt praktiskt iscensättande av socialismen har blivit. Den svenska marknadskapitalistiska socialdemokratin är nog så långt man kan gå i socialistiskt riktning. Dessutom så avskaffade Per Albin Hansson klassbegreppet och pratade om ”folket”. ”Svenskarna” var i fokus, inte ”arbetarna”.

  Sedan vill jag påpeka att upplysningen skedde mer än 100 år innan Marx och Engels ens var påstänkta.

 • Micke

  Det är konflikten mellan klasser som är målet för socialismen. Utan denna kamp faller hela ideologin samman.
  ———————————————
  Utan kampen blir målet omöjligt och alltså är kampen VÄGEN och inte målet.

  Sedan vill jag påpeka att upplysningen skedde mer än 100 år innan Marx och Engels ens var påstänkta.
  —————————————————–
  och där fanns varken liberalism eller socialism.

 • Daniel

  Liberalismen föddes ur upplysningen.

  Har du hört talas om Adam Smith? Voltaire? Immanuel Kant? Den amerikanska konstitutionen? Det är där som liberalismen föddes.

  Saken med socialismen är att kampen ALDRIG har tagit slut i något av de länder där de socialistiska idéerna tillämpats. Först vänds kampen mot borgarklassen. När denna är utplånad vänds det mot utländska borgare alternativt infiltratörer. Samtidigt vänds folket mot sig själva då den socialistiska staten är ett sorts panoptikon, där man ständigt känner sig övervakad och riskerar att åka dit för att man har fel åsikter.

  George Orwell sammanfattar kommunismen så otroligt väl i 1984.

  Den socialistiska kampen är en kamp mot individen. Liberalismens motsats.

  • Fel fel och åter fel. Det är stalinismen som sammanfattas i 1984 och i Djurens Gård. George Orwell var trotskist hela sitt liv.

 • Adam

  Verkar lovande, det här sällskapet. Men de lär inte få det lätt. Att diskutera det ”förbjudna”. Får önska herrarna lycka till.

 • Pingback: Att känna igen en “breivikare”()

 • Pingback: Redaktören för Dispatch International: “Islam är som nazismen” « Sverige är inte världens navel!()

 • Pingback: Varning för Ingrid Carlqvist & Dispatch International! « Sverige är inte världens navel!()

 • Pingback: Geert Wilders och “tryckfrihetssällskapet” som arbetar mot tryckfrihet |()

 • Engagerad ateist

  Du har satt ord på ett obehag jag burit inom mig i nästan ett och ett halvt år. En cynisk, omogen förföljelse som i värsta fall ”tvingar” över moderna muslimer till extremerna, istället för att förstärka sin religion till en västerländsk översättning. Farligt område! Jag är orolig och tackar för dina inlägg i en debatt som är ytterst obehaglig. Och, ja, tidigt började jag också se likheter med nazistisk propaganda och Dispatcs retorik. Ungefär samtidigt som Ingrid själv började likna Muslimska ungdomars förbund, (tror jag det var) och deras inspirationsfilm med Leni Riefenstahls filmer gjorda för nazisterna. Vi behöver ge röst åt de muslimer som lever integrerat under vår mångkulturella paroll i Sverige.

 • Pingback: Geert Wilders och "tryckfrihetssällskapet" som arbetar mot tryckfrihet | Motargument()

%d bloggare gillar detta: