Senaste nytt

Tryckfrihetssällskapet sprider Breiviks filosofi, och hans hat mot muslimer, i Sverige

Nyligen bildades det så kallade Tryckfrihetsssällskapet i Malmö. En av initiativtagarna och det offentliga namnet utåt är journalisten Ingrid Carlqvist. De har en Facebookgrupp där just nu rasism och hat oförblommerat sprids.

Det som händer är kort och gott att det på forumet, med Ingrid Carlqvists goda minne, sprids öppen rasism och grova generaliseringar mot i synnerhet muslimer. Uppmaningar om att kasta ut muslimerna ur landet, ord om att ”Europa är i krig” mot muslimerna, varvas med uppmaningar inlägg med grov rasism om att invandrare från muslimska länder har lägre IQ och är dumma.

Vad värre är är att den filosofi som massmördaren Breivik står för nu sprids. Ingrid Carlqvist har själv rekommenderat folk att läsa Bruce Bawers bok QUISLING. I den framför Bawer, som för övrigt citeras flitigt i Breiviks manifest, till motstånd mot den nya nazism som sprids i Europa. Den nya nazismen är islam och muslimerna är de nya nazisterna. Bawer menar också att vänstern och liberalerna är de nya quislingarna som kompromissar med de nya nazisterna, dvs muslimerna.

Detta var EXAKT den filosofi som Breivik hade. Det var så Breivik resonerade när han valde att skjuta norska Socialdemokrater. De var ju ”quislingar”.

Breivik liknande sig för övrigt vid den norska frihetskämpen Max Manus, som dödade quislingar och nazister på 40-talet. Han såg och ser på sig som den nya Max Manus i krig mot ”vår tids nazism”.

Detta skrev jag om i en artikel tidigare förra året. Där visar jag hur lokala ”antiislam”-aktivister delade denna filosofi.

Tryckfrihetssällkskapet stöds öppet av flera Sverigedemokrater, som också är aktiva på forumet.

Man måste ta avstånd inte bara från Breivik utan även från hans filosofi.

Här nedan följer ett urval av debatten på forumet. Gå in och titta själv på hur debatten ser ut.

Urvalet är begränsat. Det hat mot homosexuella som delar av administratörerna och delar av debattörerna sprider finns t.ex. inte med här. Men både jag och andra debattörer som försökte gå emot hatet på sidan möttes av hån mot homosexuella ”ta den i bajjan nu Jerleruppen”, ”gillar du att suga av” och sånt var delar av det jag mötte. Andra debattörer har mött liknande hån. (Se tråden om med homohatet här: https://www.facebook.com/groups/236904746386056/253519251391272/) Alla debattörer delar inte denna homofobi och detta hat mot muslimer, det ska sägas. Men nu är det dags att syna Ingrid Carlqvist och sällskapet i sömmarna!

*****

IQ

(Källa)

BRUCE BAWER och kriget mot ”nynazismen” = islam

Kom ihåg att hon nyss skrev att skillnaden mellan islam och isamister var hårfin… Och…

Några smakprov från debatten i övrigt.

Tryckfriheten och yttrandefriheten värnar jag som liberal för. Men de som sprider hat får vara beredda att bli motsagda, synade och möta motargument. Med yttrandefriheten följer också rätten för mig att syna allt som sägs offentligt och bemöta det. Det gör jag här och nu!

Om ni inte oroas över det ni ser hos sällskapet ber jag er ersätta ordet muslim med jude och islam med judendomen, halal med kosher och känna efter hur det känns. Det ha som sprids bland anti-muslimska grupper är skrämmande.

Strunt är strunt, om än i gyllne dosor, som Fröding en gång skaldade!

Läs mer här.

 

 

%d bloggare gillar detta: