Senaste nytt

Om USA var Syrien

If USA Was Syria - map of Syria with US flag superimposed

SYRIEN En ny kampanj på Twitter och Facebook skriver om rapporter från Syrien till att låta som om händelserna ägt rum i städer i USA istället. Kanske kan detta öka medvetenheten om de övergrepp som sker i Syrien.
If USA Was Syria - map of Syria with US flag superimposed

Avaaz reported violent clashes between opposition and army in the town Alexandria near Washington DC.

USA near tipping into serious sectarian bloodshed, says BBC’s Paul Wood after spending days under fire in Philadelphia bbc.in/zwRPFz

Government troops executed three resistance fighters outside New Orleans.

Washington: Massive demonstrations at this moment near Howard University in the capital.

Video: Wounded are treated in McAllen, Texas, near the border of Mexico. Shot by government troops! youtu.be/2w2IFgA3EKo

Med Tweets som dessa hoppas If USA Was Syria att väcka medvetenhet om de övergrepp som sker i Syrien och hur oppositionen massakreras av regimen varje dag.

Philadelphia är egentligen staden Homs i Syrien. Washington DC är givetvis Damaskus och Howard University är stadsdelen Maidan där. McAllen är gränsstaden Daraa. Så fortsätter det.

Problemet med vad som händer i Syrien är att få har hört talas om dessa platser och ännu färre har något begrepp om hur stora dessa städer är. Genom att jämföra dem med städer som många känner till och på lämpligt avstånd från Washington DC hoppas nu If USA Was Syria ändra på detta.

Med lite tur kan en ökad medvetenhet skapa ytterligare påtryckningar på världssamfundet, eller åtminstone de demokratiska delarna av detta, att agera kraftfullt mot den syriska regimen och tvinga fram ett vapenstillestånd. För mer information, följ projektet på Twitter och Facebook.

Initiativtagare till Frihetssmedjan och tidigare chefredaktör 2011-2016.
Lila och grön nyliberal som brinner för mänskliga rättigheter.

per@frihetssmedjan.se

%d bloggare gillar detta: