Senaste nytt

Lars Vilks, media och medelvägen mellan hat och undfallenhet

Igår attackerades Lars Vilks återigen av islamistiska fundamentalister. Idag på morgonen fylls nätet av hat mot muslimer som vanligt med kommentarer om att ”fredens religion attackerat Vilks” medan å andra sidan massmedia som vanligt undviker att publicera något av det material Vilks visade på sin föreläsning. Å ena sidan hat och generaliseringar mot alla muslimer å andra sidan undviker media att publicera de berömda Muhammedbilderna för att inte ”stöta sig” med någon. Ja media går så långt att de inte ens nämner att äggkastarna ropade ”Allah är stor” medan de gjorde det.

Man kan bara ta sig för pannan. För att få veta att det just var islamistiska fundamentalister som attackerade måste man söka sig till islamhatande Avpixlat eller nazistisk media. Men där är nyheterna uppblandade med hat mot ALLA muslimer.

Om man vill undvika muslimhatet och generaliseringarna och söker sig till vanliga media kan man inte ens läsa att det var religiösa extremister som angrep mötet. Det nämns att ”slagord” ropades men inte vilka som ropade dem eller vad de ropade.

Jag har gått igenom hela svenska media nu på morgonen och alla utom Värmlands Folkblad undviker att skriva att det var muslimska extremister som låg bakom det och ingen (!) publicerar Muhammedbilderna Vilks visade. Varken som nyhetsmaterial eller som stödpublicering för yttrandefriheten.

Jämför med de nazistiska attackerna på ett vänstermöte nyligen. Det är som om man undvikit att nämna att de som attackerade var nazister och som om man inte rapporterat något av de som sades på mötet.

Hallå, Sverige! Det finns en medelväg mellan generaliserande hat och undfallenhet mot extrema grupper!

I mitt Sverige har alla lika slyldigheter och lika rättigheter. Vill vuxna gå i burka ska de få det. Vill en kyrka bygga kyrktorn eller en moske höga minareter ska de få det.

Samma rätt som muslimen har att be i sin moské har Lars Vilks att prata fritt, öppet och ohotat om sina karikatyrer av Muhammed. Religiösa extremister som vill förtrycka det fria ordet ska behandlas precis som samhället behandlar nazister som vill göra samma sak!

 

 

%d bloggare gillar detta: