Senaste nytt

Vem övervakar djurinspektörerna?

Idag rekommenderar vi bloggen Sveriges snyggaste bonde. Han skriver om de problem han råkat ut för i och med att djurskyddsmyndigheten anser att han vanvårdar sina djur. Dilemmat är nämligen att experter intygat att djuren inte är vanvårdade. För övrigt verkar myndigheten ha blandat ihop korten ordentligt och anger som bevis bilder på vanvårdade djur som han aldrig ägt.

Detta har jag hört talas om förr.

Jag hör berättelser om folk som misshandlar djur, på riktigt, där myndigheterna inte agerar. Eller där en person som förbjudits att äga hundar kan bli uppfödare av andra djur, som misshandlas. Jag har hört berättelser om myndighets felbedömning av vad som är misshandel av djur förr också.

En oberoende instans kanske behövs som granskar beslut kring omhändertaganden.

Vi läser i Lantbruk.com att bonden ifråga, Per-Ola Olsson, får stöd från LRF nu. Det är bra!

Vi följer noga det som sker i fallet och ska försöka återkomma med lite mer information. Tills dess rekommenderar vi er att följa artiklarna om fallet, på hans blogg.

 • MrHama

  Jag diskuterade frågan på nyår med mina vänner. Det är rent allmän dålig kontroll av noontrollanter såväl inom jordbruk som restauranger. Ofta så kan det vara åt andra hållet och personerna gör för infrekventa, inkompletta eller förberedda kontroller som inte ger en korrekt bild och kan vara riskabelt för konsumenter respektive djur. Här har vi en del att jobba med organisationerna och problem som dessa kan mycket väl finnas inom alla kontrollverksamheter som rör småföretag. Stora företag har desto svårare att gömma sig och kan försvara sig bättre vid övertramp och jag litar exempelvis på läkemedelsverket att de gör korrekta bedömningar gällande storföretagens verksamheter.

 • Också drabbat
 • Statens och Länstyrelsens övergrepp har gått för långt.
  Sveriges djurskydd liknar mest godtyckliga utrotningar,
  i alltför många påhittade,onödiga och grundlösa djurskyddsärenden.
  Det är dags att stoppa detta nu..
  Med Uppror och Revolt..
  John.

 • Om vi nu skall ha djurskyddskontroller så bör dessa djurskyddsinspektörer agera
  proffsigt,ärligt och kompetent.
  Men så är det ju knappast idag..
  Ett sorgligt,oacepptabelt skämt..
  John.

 • Pingback: Staffan Danielsson (C) JO-anmäler Länsstyrelsen i Skåne över #Djurgate()

%d bloggare gillar detta: