Senaste nytt

Vem övervakar djurinspektörerna?

Idag rekommenderar vi bloggen Sveriges snyggaste bonde. Han skriver om de problem han råkat ut för i och med att djurskyddsmyndigheten anser att han vanvårdar sina djur. Dilemmat är nämligen att experter intygat att djuren inte är vanvårdade. För övrigt verkar myndigheten ha blandat ihop korten ordentligt och anger som bevis bilder på vanvårdade djur som han aldrig ägt.

Detta har jag hört talas om förr.

Jag hör berättelser om folk som misshandlar djur, på riktigt, där myndigheterna inte agerar. Eller där en person som förbjudits att äga hundar kan bli uppfödare av andra djur, som misshandlas. Jag har hört berättelser om myndighets felbedömning av vad som är misshandel av djur förr också.

En oberoende instans kanske behövs som granskar beslut kring omhändertaganden.

Vi läser i Lantbruk.com att bonden ifråga, Per-Ola Olsson, får stöd från LRF nu. Det är bra!

Vi följer noga det som sker i fallet och ska försöka återkomma med lite mer information. Tills dess rekommenderar vi er att följa artiklarna om fallet, på hans blogg.

%d bloggare gillar detta: