Senaste nytt

Revolutionär Front med rätt att misshandla Sverigedemokrater och liberaler?

ANTIDEMOKRATISKT Afa, Antifascistisk Front, har misshandlat en representant från Klassiska Liberala partiet i Eskilstuna. På Per Olof Samuelssons blogg berättas det att en representant för det libertarianska partiet KLP attackarades efter ett möte i staden.

Efter nån dag damp det ner ett brev i brevlådan hos en av deras medlemmar i staden. I det stod det:

Afas affish där de lovade att skapa kaos, inför Göteborgstoppmötet 2001.

Som du antagligen vet så misshandlades två medlemmar i ditt parti efter torsdagens distriktsmöte. Detta var endast en liten försmak på vad som kommer att hända om ni gör några fler försök att etablera er i Eskilstuna. Vi kommer aldrig att acceptera liberal politik eller andra angrepp på arbetarklassen, och detta kommer inte att passera er obemärkt förbi.

Vi ger er nu en chans att lägga ner all politisk verksamhet. Om ni inte gör detta kanske just du blir nästa person att bli fysiskt påmind om konsekvenserna av att bedriva en arbetarfientlig politik.

Antifascistisk Aktion

Detta är alarmerande. En Moderat politiker utsattes för en attack nyligen och Afa har dessutom gjort flera attacker mot Sverigedemokraterna.

Nu läser vi att det inte bara är Afa som ligger bakom dessa attentat utan även något som kallar sig Revolutionär Front. På sin hemsida skriver de att de misshandlat en nazist vid Centralstationen. Dessutom tar de på sig attackerna mot Sd:

Vi har även besökt kamrater i Eskilstuna som har varit aktiva mot stadens arbetarfientliga frontfigurer. Stadens framträdande Sverigedemokratiska kommunalpolitiker är Therese Borg. Efter att hon fick sin trappuppgång och dörr utsmyckad av antifascister bor hon nu på en annan adress med skyddad identitet. Det är dock inte skydd nog när man bedriver en arbetarfientlig politik. För att visa henne detta valdes att hjälpa henne med luftkonditioneringen genom att krossa samtliga fönsterrutor. Även partikollegan Adam Marttinen har fått besök utav lokala aktivister.

De båda Sverigedemokraterna har fått besök på grund av att deras politik splittrar våran klass. Genom att göra skillnad på individer beroende på ursprung och religion skapar man avstånd mellan människor. Det är grogrunden för rasism och motverkar arbetet med att flytta fram arbetarklassens positioner.

Det är inte bara Sverigedemokraterna som fått uppmärksamhet utan även Kristdemokraterna i Eskilstuna har gjort sig förtjänt av omsorg och deras partilokal har vid ett tiotal tillfällen besökts.

I Eskilstunas gatubild finns ingen plats för nazister, vilket en av dem fick erfara den hårda vägen. Under ett besök i staden tillrättavisades nazisten hårt på centralstationen. Vi väljer här att inte gå ut med namn och adress till nazisten då denne efter händelsen inte har uppmärksammats i högerextrema miljöer eller med dess attribut. Nazister kommer alltid att få känna på att de inte har någonting i staden att göra, var och när de än dyker upp.

Revolutionär Fronts hemsida är registrerad i Afa-aktivisten Rickard Karlsson i Norrköpings namn.

Skärmdump av sidan

 • south

  Ja där ser man, då kanske inte SD-representanter har fejkat hoten och våldet trots allt. Hot våld och kaos kommer från vänsterkanten, inget tvivel om det. Dock får vi hoppas att det lugnar ner sig nu när kamrat Lars ”utomparlamentariska metoder” Ohly äntligen har lämnat in.

 • Roland X

  För första gången har jag sparat en artikel från Frihetssmedjan i mina Favoriter på datorn.

 • S.C

  George Orwell var inte så dum, han tog bara fel på årtal.

  Anti-Fascister har blivit fascister.

  http://swedenconfidential.wordpress.com

 • Alltså. Är det verkligen på sin plats att vara glad när några har hamnat på sjukhus på grund av politiskt våld? Antingen är man konsekvent den företeelsen- och då skiter man i vilket håll det kommer ifrån. Eller också håller man på sitt ”lag”. I så fall tycker jag man kan gå på fotboll istället och sluta gotta sig i andras olycka.

 • Ah! Konsekvent EMOT den företeelsen menar jag såklart!

 • Sven Olsen

  AFAs hela existens irriterar mig – och jag kan garantera för att om de försöker visa sig på styva linan här i Kristianstad, då kommer de att få åka hem som piskade hundar – utan byxor.
  Det borde vara polisens uppgift att ta hand om sådant slödder, men om de av olika orsaker, av vilken én är att de politiskt tillsatta höga polischeferna är så rädda att kallas rasister och fascister, inte kan eller får utföra sitt arbete, då finns det många helt vanliga människor här, familjefäder bl a, som inte tolererar sådant och vet att åtgärda sådana problem.

 • Kim Amík

  Jag tror att den här ”nyheten” är fabricerad. Om det verkligen var sant att en extremistisk utomparlamentarisk organisation verkligen skulle misshandla representanter från olika politiska partier så hade ju media skrivit om det. Eller hur?

  • Robert Axelsson

   I vilken värld spridd med rosblad lever du i…..din kommentar är så naiv så man inte vet om man ska skratta eller gråta!?

 • Micke

  Finns det nån polisanmälan? Om inte varför.

  Det är den enda frågan jag har att ställa.

 • Peter

  Hej

  Jag heter ullenhag.

  Vill bara säga att allt är en myt.
  Ingen SD eller M har någonsin blivit hotade av AFA.

  • Per Pettersson

   Seriöst, inte ens Ullenhag har förnekat att så sker. AFA är våldsamma idioter, så är det bara. Alla som använder våld, speciellt i politiskt syfte, är idioter.

 • Micke: Visst är det polisanmält. Och polisen verkar ta det på allvar också.

 • Etablissemanget har skyydat våldsvänstern i decennier, varför skulle de sluta nu?

  Och varför skulle det inte vara sant? De skryter ju om att våldet är en stor del av deras antidemokratiska politik.

 • Mja. ”Etablissemanget” griper och dömer AFA-nissar som utövar våld. De är dåliga på att utreda hot, och säger faktiskt rakt i ansiktet på drabbade att det är lågprioriterat (det gäller i alla fall ”högerextremister” – jag kan tänka mig att KLP har lite bättre förutsättningar), men när folk faktiskt tar skada brukar de få ut tummen minst halvvägs i alla fall.

  Samtidigt vill jag, lite rättshaveristiskt, upprepa att Sveriges alldeles egna Expo alldeles nyligen skaffade en norsk samarbetspartner – Vepsen – vars ordförande är mycket tydlig med att våld är ett rimligt sätt att bedriva politik och att man samarbetar med Blitz och AFA.

  http://solguru.motpol.nu/?p=2007

  Riksmedia visade sig, hör och häpna, helt och hållet ointresserade. 😉

 • Daniel

  Det största hotet mot demokratiska rörelser är vare sig islam eller SD. Det är dessa stormtrupper som bekänner sig till vänsterideologier och använder våld mot alla som har misshagliga åsikter.

 • Eric

  Partiet heter Liberala partiet och inte Klassiskt Liberala partiet, dessutom är det ett liberalt parti alt. ett klassiskt liberalt parti för de som inte klarar av att skilja på liberalismen och socialliberalismen, och inte ett libertarianskt parti. Kanske vore bra om bloggposten rättades till dessa fel.

 • Relclaim

  Vad anser ni liberaler om att eran favorit EXPO har starka samarbeten med både AFA och liknande organisationer i Norge och Danmark. Organisationer som hotar och slår människor med andra åsikter.

  • Per Pettersson

   Vår ”favorit”? Visst, jag gillar Expos journalistik för det mesta, även om de ibland drar saker lite väl långt, men favorit? Jag är mycket mer förtjust i magasinet Neo och i The Economist, faktiskt.

  • FD-KLP:are

   EXPO är knappast någon favorit bland liberaler. Jag skulle tro att de allra flesta liberaler förkastar den som den verklighetsfrånvända propagandadynga den är. Du måste skilja på liberaler och ”liberaler”.

 • Micke

  Etablissemanget har skyddat våldsvänstern i decennier
  —————————————————————
  Svenska fascister är skyldiga till minst 15 politiskt motiverade mord dom senaste 25 åren. Dom flersta extremt brutala och avskyvärda.
  Sektvänstern är svenska fascisters nyttiga idioter och bästa vänner och lever i symbios sedan 30 år med dessa genom att dom nogsamt tar på sig arbetet att dölja detta genom att ta på sig medias fokus istället för att låta fascisternas uniformerade manifestationer där man springer omkring med likkistor tala för sig själva.

 • Micke

  Partiet heter Liberala partiet och inte Klassiskt Liberala partiet, dessutom är det ett liberalt parti alt. ett klassiskt liberalt parti för de som inte klarar av att skilja på liberalismen och socialliberalismen, och inte ett libertarianskt parti. Kanske vore bra om bloggposten rättades till dessa fel.
  —————————————-
  Ännu riktigare än dom allra riktigaste liberalerna?
  Det börjar nästan bli ännu värre än sektvänstern på 70 talet

 • trorjaginte

  Jaha där ser man, nu är det liberalerna som tar på sig ”offerkoftan”. Ni vet väl att ni genom att skriva om det här, bara vill framstå som martyrer.

  • Per Pettersson

   När har liberaler (nu menar jag riktiga liberaler, inte bara de som gillar att använda ordet) någonsin försvarat våld mot oliktänkande? När har en liberal någonsin försvarat AFA:s våld, hot och skadegörelse?

 • HøgeNord
 • Micke

  Fascismen är sprungen ur den nationalistiska högerkonservatismen i Italien som ett verktyg för den italienska jordägarklassen att slå ner den socialistiska rörelse som strävade att bryta vad som defacto var slaveri bland lantarbetarna.

  För att lyckas med detta anammade fascismen alla yttre attribut hos den då mycket populära socialismen och det gick ju utmärkt i Italien. Exakt samma recept tillämpades i Tyskland med framgång och det tyska kapitalet var vänliga nog att ställa upp med dom pengar och dom vapen som krävdes för att hålla slaktardrängarna igång ute på gatorna.

  Att högerkonservativa och nyliberaler ljuger om detta faktum är förståeligt då erkännade av fakta innebär ett erkännade av historisk skuld.

  • Relclaim

   Du menar att liberaler skulle vara ansvariga för fascismen i det gamla Italien/Tyskland?
   Wow….

   De riktiga ansvariga (förutom nazisterna) är de som använde våld som bekämpningsmedel mot nazisterna, vilket ökade deras offerroll och man kunde enklare visa vem som är ”god” och vem som är ”ond”. Kommunister/socialister gjorde sig själva en extrem björntjänst när man motarbetade nazisterna med våld, deras stöd växte genom deras aktioner.

   Så om någon bär skuld för alla år av fascism i iaf Tyskland är det alla socialister och kommunister.
   Hade ni hanterat dom på rätt sätt hade de inte fått så pass enormt politiskt stöd.

  • HøgeNord
 • Tore Kullgren

  Något positivt är att nästan alla etablerade organisationer, inklusive vänsterradikaler som SAC och Hamnarbetarförbundet, tar avstånd från AFA.

  AFA är organiserad brottslighet, och bör av myndigheterna behandlas som sådan. Ett passande lagrum är Brottsbalken kapitel 9, paragraf 4, om utpressning. Det finns prejudikat där tilltalade dömts för utpressning enbart genom att tillkännage medlemskap i en kriminell organisation, eller att bära en medlemsväst för en kriminell organisation.

  ”Den som genom olaga tvång förmår någon till handling eller underlåtenhet som innebär vinning för gärningsmannen och skada för den tvungne eller någon i vars ställe denne är, döms, om inte brottet är att anse som rån eller grovt rån, för utpressning till fängelse i högst två år eller, om brottet är ringa, till böter.

  Är brottet grovt, döms till fängelse i lägst ett och högst sex år. Vid bedömande av om brottet är grovt ska särskilt beaktas om gärningen har innefattat våld eller hot av allvarligt slag eller om gärningsmannen har visat särskild hänsynslöshet.”

 • anonym granskare

  Ni kan ju hålla er till sanningen om ni ska skriva om saker.

  1 Rickard Karlsson är inte längre medlem i AFA. Han lämna det nätverket för cirka 7 år sedan.

  2. jag det stämmer att han står registrerad på adressen, men är han änns med i RF?

 • Jag fick idag den här kommentaren på min egen blogg:

  ”1 Rickard Karlsson är inte längre med i AFA. Han lämnade AFA för över 7 år sedan.
  2 Finns det någon sanning i om han ännu är med i RF? verkar ju bara vara så att han står på adressen.”

  Men jag har inte ens nämnt Rickard Karlsson på min blogg, så jag förmodar att kommentaren helt enkelt hamnade på fel blogg.

  • Per Pettersson

   Det verkar som att någon, anonymt, postar den kommentaren på alla blogginlägg som har med detta att göra. Ett beteende som ofta tyder på att det är något man vill dölja.

 • Hoppsan! Såg precis att samma kommentar finns här också.

 • anonym granskare

  Var mer ett svar till fjanten som laggt ut en länk till sin blogg där han publicerar personuppgifter och bild. Vilket nu är anmält hos polisen för brott mot PUL.

 • Jaså, den fjanten. (Jag vet ingenting om honom utöver att han länkade till min bloggpost.)

 • Fast det verkar som att han hör till de invandringsfientliga, och då bör jag nog ta bort hans länk, precis som jag gjorde med ”Avpixlat”. Fast inte i kväll. Jag ska kolla närmare i morgon.

 • Tidningen Folket fick tag i Rickard Karlsson för en intervju. Han säger att han inte längre är aktiv inom AFA/RF, men att han fortfarande sympatiserar med dem:

  http://folket.se/nyheter/eskilstuna/1.1318516

 • anonym granskare

  Kan ju vara så som han säger i artikeln att det var han som stod på sidan då han var med och sen så inte bryt sig att ändra det när han lämna det. Det är ju dom som säkert betalar adressen och han står bara med sitt namn på adressen. Han sympatiserar ju med dom kan ju också vara en anledning. Knappast han som publicerar saker på sidan elelr deltagit i misshandeln.

  ja han har lämnat AFA/RF och blir märkligt att han omnämns som en aktiv i dessa organisationer/nätverk..

 • Pingback: Är det din käft Revolutionära Fronten vill krossa? | Sverige är inte världens navel!()

 • Pingback: Knivarna slipas… | Sverige är inte världens navel!()

 • Pingback: Revolutionär Front | Det fina hatet()

 • Pingback: Bloggrekord m.m. | Hemma hos POS()

 • Pingback: Revolutionär Front lägger ner | Frihetssmedjan()

%d bloggare gillar detta: