Senaste nytt

Ny medarbetare: Ville Nordström ”den bittre liberalen”

Vi hälsar Ville Nordström välkommen som ny medarbetare på Frihetssmedjan. Han har en egen blogg under namnet ”Den bittre liberalen. Här kommer han bland annat att bidra med sina ”shame-reports”. Vi har ställt några frågor till honom:

1) – Vem är du?

Jag heter Vilhelm egentligen men har alltid kallats för Ville. Jag är 21 år gammal och är född i Stockholm. Jag har bott i Hong Kong i tre år. Till vardags så jobbar jag, och har någon slags oklar plan att studera vidare. Troligtvis ekonomi.

Jag har alltid varit liberal och tyckt att människor bör väl kunna klara sig ganska bra själva. Min viktigaste fråga är ekonomisk frihet. Det är en förutsättning för andra friheter. En mänsklig narkotikapolitik är också något som engagerar mig.

2) – Din blogg heter ”den bitttre liberalen”. Är du en bitter liberal och varför?

Min blogg heter som den gör för att jag är just en ganska bitter liberal. Jag hittade min nisch och började tycka att det var kul att skriva. När en borgerlig regering inför FRA, har kvar morallagar och dessutom inte ens vågar sänka skatten ordentligt så blir jag bitter. Jag brukar säga att Sverige är det bästa landet för en bitter liberal. Man har alltid något att vara bitter över.

3) – Lars Ohly vill ha med dig i Vänsterpartiet. Hur reagerar du då?

Sannolikt något i stil med: ”Oj! Nu har jag ett samtal på andra linjen som jag bara måste ta. Jag hör av mig…”

4) – Nån vill spela in en film om ditt liv. Vem spelar huvudrollen? vad heter filmen?

Ricky Gervais, Hysteriskt rolig och har den där brittiska självironin som passar en bitter liberal. Dessutom har vi ungefär samma kroppsform. Den skulle nog heta ”Vägen till träldom går via Stockholm. En berättelse om en Bitter liberal och hans kamp mot vardagen.”

5) – Etiopiens diktator vill ha råd från dig om hur man ska styra Etiopien. Vad svarar du? 

Inför demokrati, sänk skatterna, öppna för frihandel, få bukt på korruptionen och Avgå.

Följ honom på twitter här!

%d bloggare gillar detta: