Senaste nytt

Puckona demonstrerar… Puckona har fått nog…

I 23 år har en stor grupp vänsteraktivister försökt stoppa Sverigedemokraterna genom att störa, överrösta, censurera och förstöra. Det har inte lyckats. Sverigedemokraterna har vuxit trots, eller kanske t.o.m tack vare dessa metoder.

Dror Feiler tutade för att stoppa Sd inför valet 2010, och gav därmed Sd fler röster. Ologiskt, nej, ganska logiskt

Idag ser vi att vänsteraktivister demonstrerat mot nazisternas och nationalisternas demonstration i Stockholm på samma misslyckade sätt.

Genom att kasta ägg, sten och flaskor. Genom sabotage. Genom en ”ljudisk” konspiration med tutor och vuvuzuelor. Genom odemokratiska metoder vill de stoppa nationalister och nazister. Det är kanske inte så smart.

Som sagt lyckades man inte stoppa Sd så. Jag minns demonstrationerna där man tutade och skrek innan valet. Om man brydde sig om att kolla lite vad folk som såg på ”antirasisternas” spektakel ansåg om tutandet så kunde man konstatera att ganska många tyckte det var osmakligt. Censur och sabotage har den lilla bieffekten att den gör de saboterade till ”offer” och offer kan vinna sympatier. underdogs kan vinna sympatier.

Om vi tittar på ett fenomen som är ännu allvarligare än Sd, nämligen den öppna nazismen och extremnationalismen, så är det samma där.

Jag var i Nyköping 2010 då svenskarnas parti hade demonstration. På caféet pratade de gamla tanterna om det som skedde utanför på torget och de sa att ”det är synd om ungdomarna” som utsattes för ägg, nyckelskrammel och tutor.

Det är inte konstigt. Se bara på hur delar av vänstern på 20-talet försökte stoppa nazismen i Tyskland då, genom att använda sabotage och våld. Det misslyckades i Tyskland då.

Stenkastarvänstern har som sagt försökt använda dessa metoder i 23 år mot Sverigedemokraterna. Det har varit lyckat, eller hur? Eller INTE!? Det som vänstern är livrädda för är att ta en debatt MOT rasismens, nationalismens och intoleransens idéer. Att möta argument med motargument. Få gör detta. Vänstern borde testa det istället. Det är dessutom en ganska demokratisk metod!

 • Ja, vissa lär sig aldrig av historien, trots att de är så snara med att hänvisa till den..

 • Göran Lundbom

  Håller helt med! Möt de ”förvillade själarna” med kramar och kärlek istället, det skulle säkert fungera bättre.
  Men framförallt är jag så konfunderad över de som kallar sig AFA, alltså ”AntiFascistisk Aktion. De använder ju själva de värsta och sämsta fascistiska metoderna. Spräng- och brandattentat, stenkastning (t o m mot polisen), fönsterkrossning, mm. Att kalla sig ”antifascister” och sedan vara de värsta fascisterna själva! Egendomligt…

 • Oavsett vad man tycker om den anarkistiska vänstern så är det intressanta inte att dom demonstrerar utan att den stora massan liberaler inte gör det.

 • Den stora frågan är inte varför sektvänstern gapar utan varför mainstream partierna är lika tysta som dom var på 30 talet fram tills att deras ledare antingen anslöt sig till fascisterna eller avrättades av dom.

 • Det är inte konstigt. Se bara på hur delar av vänstern på 20-talet försökte stoppa nazismen i Tyskland då, genom att använda sabotage och våld. Det misslyckades i Tyskland då.
  ——————————–
  Att det misslyckades berodde på att nazismen hade sina rötter i högerkonservativ nationalism och att hela högern anslöt sig till nazisterna vid en given punkt där nazisterna uppnått tillräcklig styrka samtidigt som man sålde dom demokratiska partier som fanns kvar.

 • ”Den stora massan” med libreraler tar debatten med de högerextrema var som helst och när som helst. Vi skriver i deras forum, vi diskuterar med dom i våra forum. Vi tar udden av deras argument genom att hålla oss sakliga och låter bli känsloargument och direkta lögner.

  Det vi inte gör är att spela dem i händerna genom att göra dem till offer.

  .

  • Erik Larsson

   Pröva ta debatten med dem när de anfaller era möten, när de avrättar er i trappuppgången, när de misshandlar dig på gatan. Pröva ta debatten om du är mörkhyad eller homosexuell.

   Pröva det era förbannat bortskämda borgarbrackor.

   • Per Pettersson

    Jag tar ständigt debatten med dem och jag är bög. Det går alldeles utmärkt, om man har bra argument, känner till deras svagheter och är självsäker.

   • Göran Lundbom

    ”PRöva ta debatten med dem…”. Vilka är ”dem” i detta fall? Är det AFA-slöddret, de som kallar sig ”antifascister” men använder samma metoder som de värsta fascisterna gör?

 • Dom blir endast offer i den stora massas ögon som använder detta som argument för att slippa gå ut på gatorna själva och säga NEJ som tyskarna ur hela det politiska spektrat gör.
  På det viset agerar sektvänstern duktiga idioter åt både nazisterna och det övriga sovande poltiska fältet och hjälper till att upprätthålla det status qou som rått i frågan om huruvida vi ska ha en omfattande politisk rörelse som har sina djupaste rätter i industriell utrotning av icke arier.

 • ”Pröva ta debatten med dem när de anfaller era möten, när de avrättar er i trappuppgången, när de misshandlar dig på gatan. Pröva ta debatten om du är mörkhyad eller homosexuell. ”

  Man skall alltid ta avstånd från allt våld och aldrig själv utöva något våld mot andra. Man skall alltid respektera yttrandefriheten och värna demokratin. Hur svårt kan det vara egentligen?

  • Per Pettersson

   Helt rätt! Man får gärna protestera mot andras åsikter och säga att de har fel, men man får inte hindra dem från att ha åsikten, hindra dem från att uttrycka dem eller misshandla dem för att de gör detta. Det enda som kommer ut av det är att de tar till samma metoder.

 • Det bästa den autonoma vänstern kan göra är att tvinga media att skildra att uniformerade fascister bär omkring på likkistor i Stockholm.

  Detta görs enklast genom att man låter bli att ta allt fokus själva.

 • Martin

  Micke: Jag tror du har helt fel. Nazinarscherna i Salem visade tydligt att så länge de fick vara någorlunda ifred så ökade de i deltagarantal, och fokus kom på deras verklighetsbeskrivning om ett pågående raskrig i Sverige och deras kamp för ett renrasigt land osv.

  Sedan vänstern på allvar satte igång med massiva motdenonstrationer har de högerextrema manifestationerna minskat kraftigt, faktiskt minskat varje år sedan 2003. De har fått en mindre grund för rekrytering till sina hatkampanjer och mindre fokus har hamnat på deras världsfrånvända men farliga verklighetsbeskrivning.

  Det måste vara lätt att vara liberal i Sverige. Sitta och tomta sig om hur oregerlig ”extremvänstern” är samtidigt som man själv inte lyft många strån för att bekämpa nynazismen i Sverige. Att Sverige ändå är rätt förskonade från dessa element har vi ju helt klart en stark utomparlamentarisk vänster att tacka för, så lite som de flesta andra politiska rörelser befattar sig med frågan.

 • Varför har ni uniformer?

 • Christian

  Varför slutar du historien vid nazisternas maktövertagande (med stöd av den samlade högern)? Kan du inte förklara hur fascismen till slut krossades? Oavsett om du menar Stalingrad, D-dagen eller alla partisaner runt om i Europa så handlade det om våld. Hur det skulle ersättas genom att ”ta debatten” är för mig helt obegripligt

 • Josef Fransson

  Läste någonstans att nämnda demonstration samlat rekordfå deltagare. Kan det vara så att SD givit en röst till de som tidigare inte blivit lyssnade på? Kan det vara så att SD är bästa botemedlet mot den antidemokratiska, naziinfluerade rörelsen? Personligen tror jag det. Ser man på kringliggande länder så är nynazismen en försvinnande företeelse och det tror åtminstone jag beror på ett mer öppet debattklimat gällande t:ex invandringspolitik och nationalism.

  • Daniel

   Precis så ser jag SD: en säkerhetsventil. De har inte svaren på komplicerade frågor, men de samlar på ett demokratiskt vis upp den oro som finns över sådant som t.ex. invandringspolitiken.

%d bloggare gillar detta: