Senaste nytt

Lesbiskt dödshotat par ska utvisas till Irak

Migrationsverket och regeringen anser, som bekant, att hot på grund av sexuell läggning inte är ett fullgott skäl att få asyl i Sverige. Migrationsverket vill nu utvisa ett lesbiskt par och och råder dem att ”leva i det dolda” i kurdiska delen av Irak. Det kan vara på sin plats att påpeka att Sverige gav samma sorts råd till judar som utvisades tillbaka till Tyskland på 30-talet. ”Lev dolt, visa inte att du är jude, så överlever du”.

Vi citerar Nyheter24:

Pari och Delsa är ett par som kommer från kurdiska delen av Irak. De bor tillsammans och är kära, men har ingen möjlighet att visa sig öppet tillsammans. De är två unga kvinnor som tvingts fly från sitt land och sin familj, bland annat på grund av deras sexuella läggning. Trots det har Migrationsverket beslutat att utvisa dem.

Den ena kvinnan, Pari, blev som ung bortgift av sin familj till en holländsk man för 25 000 kronor. När hon var gravid försvann mannen och lämnade henne. Föräldrarna ville då gifta bort henne igen till en ny man.

Barnet tillhör pappan, men lever i fosterfamilj i Holland. Via DNA-prov från Sverige har kvinnan fått hjälp att konstatera att det är hennes. Men mer än så kan hon inte göra.

Hon fick hjälp av sin bror att fly landet, vilket senare ledde till att brodern blev mördad. Hon är dödförklarad i Irak, där både systemet och familjen förnekar att hon lever.

Hennes flickvän, Delsa, är enligt utsago varken kvinna eller man. Riksdagsledamoten Amineh Kakabaveh (V), säger till Nyheter24 att hon har 85 procent manliga hormoner i kroppen, varpå en man i hemstaden ville undersöka vilket kön hon har.

– Hon tillhör en högt uppsatt familj, där har en ännu högre klanledare hotat att våldta henne för att ”ta reda på om hon är kille eller tjej”. Hon har blivit hotad flera gånger.

Paret kom till Sverige för fem år sedan

Ingen av dem har någonting att återvända till, framför allt ingen familj. Att leva som ensam kvinna i kurdiska delen av Irak är uteslutet. Staten hänvisar till så kallade ”kvinnohus”, som redan är överfulla…

Kvinnorna, som egentligen heter något annat, har flera gånger blivit hotade. Bland annat av en man på flyktingförläggningen i Sverige som försökte köra över dem med bil.

– De polisanmälde händelsen, men ingenting hände, säger Lindström och fortsätter:

– Vad som de är mest rädda för i Sverige är landsmän, som inte accepterar homosexualitet.

Migrationsverket ifrågasätter deras sexuella läggning

I förhören hos Migrationsverket har kvinnorna blivit tillsagda att bevisa att de är homosexuella.

– Den yngre tjejen berättade om deras förhållande. Hon visade ett foto på sig själv och flickvännen, men Migrationsverket vill inte tro dem. Det finns inga sätt att bevisa att man är homosexuell, säger Lindström.

Han får medhåll från Kakabaveh.

– Migrationsverket har aldrig trott på tjejerna och deras tillförordnade advokat har inte heller trott på dem.

Riksdagsledamoten berättar hur Migrationsverket ska ha sagt att de kan försöka dölja sin läggning i hemlandet.

– Jag själv är kurd, jag vet att ingen tjej kan bo ensam där. Ingen i samhället ser dig som människa, säger hon till Nyheter24.

Läs även vad Anna Troberg skriver om detta!

%d bloggare gillar detta: