Senaste nytt

Juholts relativitetsteori

Håkan Juholt från Aktuellt, säger

HÅKAN JUHOLT För Håkan Juholt tycks tiden mer relativ än vad ens Einsteins i sina våtaste fantasier föreställde sig.

Håkan Juholt från Aktuellt, säger "Många medborgare har aldrig upplevt nåt annat än en moderatledd regering".Håkan Juholt sade i Aktuellt den 30 november att:

Nu är det ett tag sedan Socialdemokraterna var i regeringsställning och därför är det många medborgare som aldrig har upplevt någonting annat än en Moderatledd regering. Därför är det också ganska naturligt att man har förtroende för en sådan.

Alliansen har suttit i regeringsställning i drygt fem år nu. Det betyder att alla medborgare under fem års ålder inte upplevt något annat. Samma sak gäller för alla de som kommit till Sverige de senaste fem åren – vilket förvisso är lite fler än vanligt tack vare den uppluckrade lagstiftningen för arbetskraftsinvandring som Alliansen och Miljöpartiet kommit överens om – men så där värst många medborgare är det inte. I de opinionsundersökningar där förtroende mäts har nog 99,9 % av respondenterna upplevt mycket annat än en M-ledd regering under sin livstid, framför allt ett gäng socialdemokratiskt ledda regeringar.

Inte ens med de konstigaste tillämpningarna av Einsteins relativitetsteori går det att få ihop Håkan Juholts matematik.

Initiativtagare till Frihetssmedjan och tidigare chefredaktör 2011-2016.
Lila och grön nyliberal som brinner för mänskliga rättigheter.

per@frihetssmedjan.se

  • Undrar vad det beror på att absolut ingen i högern pratar om konstruktionen ”utanförskapet” som man vann valet på genom att under mer än ett år trumpeta ut att arbetslösheten pendlade mellan 15 – 25 procent.Idag är den fortfarande lika stor eller större enligt samma matematik (lögnretorik) och ändå helt ointressant ´.

    Jag kommer att rösta på Juholt oavsett hur mycket svammelformuleringar han rör sig med.

    Jag tror på en annan av högerns huvudteser förra valet.

    ”Maktbyte är ett måste för demokratins överlevnad” (underförtått att detta var överordnat innehållet i det som erbjöds) och högern har gjort sitt för demokratin de här gången.
    Nåt annat har dom inte åstadkommit för några andra än deras traditionella förmånstagare.

%d bloggare gillar detta: