Senaste nytt

Erik Ullenhags myter 1: Massinvandring eller ej?

Idag fortsätter vi att analysera Erik Ullenhags regeringssida om nätmyterna om migration och invandring.  Om man vill försvara invandringen bör man handskas på rätt sätt med statistiken och inte vara rädd för att säga som det är. Invandringen båda kan och bör försvaras, och näthatet bekämpas, genom fakta, inte genom semantiska undanglidningar och verbalt jongleri!

Detta är myt nummer ett som Ullenhag presenterar:

Erik UllenhagMyt 1: Det pågår en massinvandring, om några årtionden kommer svenskar att vara i minoritet i sitt eget land.

Påståendet är direkt felaktigt. I dag är knappt 15 procent av befolkningen född i ett annat land. Statistiska Centralbyrån räknar med en näst intill oförändrad andel i framtiden, andelen beräknas öka till 16,5 procent 2050.

I grunden bygger myten på att personer med utländsk bakgrund aldrig blir svenskar och att det skulle vara ett problem om människor har en bakgrund i ett annat land. Det är också värt att notera att den enskilt största gruppen invandrare 2010 var hemvändande svenskar, som stod för en femtedel av invandringen.

Att Ullenhag börjar så här kommer att göra folk som är skeptiska till invandringen fly förbannade. Han väljer att inte försvara den stora invandring vi har utan att istället ta strid på frågan om man kan kalla invandringen en massinvandring

Ullenhag gör ett klassiskt misstag, ett som Mona Sahlin också ofta gjorde. Jag har sett det ofta. En politiker, ellker antirasist, får frågan om det pågår massinvandring och svarar med att säga att man inte kan/får använda ordet massinvandring. Så kan man inte agera om man vill stoppa näthatet. Man får köra med öppna kort, redovisa fakta och försvara invandringen som sådan istället. Kan man inte göra det, utan måste förvränga ord på klassiskt politikermanér bör man nog hålla tyst i invandringsdebatten.

Massutvandring och massinvandring?

Först fakta. De högsta siffrorna för utvandringen från Sverige som uppmättes var mellan 1880-1893 då 0,83% av befolkningen utvandrade per år. Under åren 1850 till 1930 ligger siffran lägre. Jag har sett siffran 0,4% av befolkningen varje år under den tidsperioden. Detta är det som kallas den svenska massutvandringen av alla historiker.

Detta är en svenska uppehållstillstånden 2009:

Källa: Migrationsverket

Nu ska vi räkna. Ta bort de studerande och det är ca 90.000 personer kvar som fick uppehållstillstånd. Inte alla är klassiska invandrare, men å andra sidan var många emigranter inte klassiska emigranter heller, många som emigrerade återvände till Sverige. med 9,1 miljoner invånare blir det nästan motsvarande 1% av Sveriges befolkning.

Om en utvandring på 0,4% kallas massutvandring är det väl ingen tvekan om att det är rätt att kalla det massinvandring då det rör 1%, eller?

 Sen 2006 har vi haft en exceptionellt stor invandring. 2006 var den 70.000 pers om man räknar bort gäststudenter och hemvändande svenskar. Folkmängden var 9 miljoner. Det är 0,78% av befolkningen. Om man tittar på åren 1960 till 2011 bör siffran mellan 0,55-0,6%. Om någon läsare vill, får ni gärna räkna ut den exakta siffran.

Länge leve massinvandringen!

Det gör att Sverige förändras radikalt. Det är denna förändring vi som är positiva till invandringen bör försvara, inte käbbla och tvista om Sverige förändras eller inte!

Källa: Migrationsinfo

Det man kan och bör diskutera också är hur man skött de demokratiska besluten kring denna stora förändring av Sverige. Det har inte tagits någon egentlig debatt bland befolkningen någon gång om detta. Invandringen är ett beslut som politiker tagit över huvudet på folk, utan att involvera medborgarna i beslutsprocessen eller ens höra vad de anser.

Det kan man säga även om man är positiv till invandringen, som jag är. Hade vi förankrat invandringen lite mer bland folk, varit lite ärligare med statistiken och involverat fler i beslutsprocessen så hade kanske läget sett annorlunda ut idag.

Jag är POSITIV till massinvandring, och vill behålla de nivåer på invandringen som vi har idag, därför blir jag arg när jag läser sånt dravel som Erik Ullenhag presenterar. Jag vet att det kommer att öka främlingsfientligheten i landet. Det är demagogisk semantik när man tar debatten som Ullenhag försöker ta den i första paragrafen. Man vinner aldrig över Sverigedemokraterna på det sättet. Det är falskt.

Gissa om Sd vinner poäng bland potentiella väljare genom att publicera statistiken rakt upp och ned?

 • Mannenpagatan

  Så var det där med jongleringen… I migrationsverkets statistik över uppehållstillstånd finns inga återvändaden svenskar..

 • Det här tycker jag var ett mycket hederligt skrivet blogginlägg.

 • mo

  ” Så kan man inte agera om man vill stoppa näthatet. Man får köra med öppna kort, redovisa fakta och försvara invandringen som sådan istället. ”

  Faktan får vi sannings-sökande människor fram ändå, varav detta ”näthat” så, 2 exempel, sanning eller lögn resulterar i samma sak. : ”näthat”

 • mo

  ”Länge leve massinvandringen! Det gör att Sverige förändras radikalt.”

  Bra att du som skriver artiklarna får in en personlig tanke bakom, dock håller inte alla med. Och med dom få orden funderar jag lite över hur du är funtad som människa, du verkar missnöjd med sverige som det är. Varför inte flytta till ett land som har en utvecklad multikulturalism, exempelvis USA. Till försvar ang mitt egna såkallade eventuella missnöje kan jag säga att ja, jag kan flytta till ett land som passar min smak, ett land där lojalitet och flagga handlar om gemenskap, annars är väl en nation ett ganska dåligt koncept både inom sport och politik. Att få ha olika värderingar per nation, det är vad som får folk att förlyttas runt vår glob. Men att fly från politiskt/religösa skäl som flykting men samtidigt behålla sina värderingar inom det man just flydde ifrån verkar ytterst märkligt, är det dom vi kallar politiska flyktingar, märkligt. Dessutom blir dom ju kallblodigt mördade om dom återkommer till sina hemländer, men kan dom som turister obemärkt passera sina hemländers tullar utan represialier och ingen på migrationsverket har några invändningar. Hyckleri.

 • Bobba Fett

  Du´mt så det räcker till och blir över. Bra Jobbat Tobbeponken… Dina meningslösheter börjar faktisk tråka ur folk nått enormt. Det är ju länge sen dina artiklar skapade nån debatt. Men det är du ju för dum att inse?

 • Micke

  Det är ju länge sen dina artiklar skapade nån debatt. Men det är du ju för dum att inse?
  —————————————————-
  Så det är inte du som svarar på inlägget då?

 • ÄRRHÅ

  Vad är egentligen massinvandring? Lyssnar man på Sverigedemokraterna så får man en uppfattning om att det skulle röra sig om en isolerad svensk företeelse vars ”lösning” är att anpassa invandringspolitiken till övriga europeiska länder. Faktum är dock att begreppet även används flitigt av SD:s systerpartier runt om i Europa. Är det massinvandring i hela Europa?

 • Jimmie Åkesson önskar Vit Jul…

  http://bit.ly/v0yQX3

 • Dina kalkyler är ränta på ränta! Vet du hur mycket ränta på ränta blir efter 40 år???? Dåraktigt!

 • Detta innebär att efter 40 år har invandrarna ÖKAT med 3,5 miljoner. På 60 år ökar dom med 5,5 miljoner! Och sen TILLKOMMER deras barn och alla som dom föder! Tillkommer utrikesfödda idag och dom som dom föder!

  Jag testade kalkylen nedan genom att fylla i månadsbelopp 5833 (70.000/12), årsränta 0,78%, engångsinsättning 9,5 miljoner, antalet år 40, belopp som du månadssparar: 1 kr.
  Experimentera själv!
  http://www.balansbladet.se/kalkylatorer/ranta-pa-ranta/

 • denasknakejsarna

  ”Hemvändande svenskar” Hur vet man det? För man statistik över etnicitet? Svenskt medborgarskap, står det när man tittar efter hos SCB.
  Att vissa försöker få in svenskar bland uppehållstillstånden är så genant att man baxnar.

 • IngvarRydquist

  Det,som gör mig nervös. Det är att vi här i Sverige har haft en ”Kristen”, kulltur. Ända sedan vi hade hedendoms-tiden, då folket här uppe i Norden, dyrkade asagudarna, Oden, Tor, Tyr o.s.v. Men enligt den svenska historien, så var det en tysk munk, vid namn Ansgar, som blev Nordens appostel, året var då 832, som efter vad jag har lärt mig, som luffade från Hamburg och upp till Birka. Och detta för att sprida och lära ut kristendomen. ( katolskt ) Hövdingar och folket. Här uppe i Norden, tyckte dock att det var en trevvlig gubbe, så de lät honom hållas.
  Så efter ungefär 300 år, ansågs Norden, vara en kristet Nation. Och så blev det. Flera krig har rasat, sedan dess nere i Europa.
  År 1632, så förlorade Sverige sin kung, nere i Lytzen (Tyskland) i ett religionskrig. Då han stred för den protestantiska kullturen, som vi ännu har kvar.
  Men vad, som gör mig nervös nu. Så är det denna enormt stora massinvandring, som i form av flyktingar. Inte nu bara från Mellanöstern, utan den har utökats även från Afrika och Asien. Med en helt annan religion och tänkande, som kallas för ”Islam”. Dessa folk bara flyttar in. Utan omskolning till världlandets kulltur och levnadsätt
  Denna religion, vill säkert införa sina egna ”sharialagar” också, här i Sverige.
  Min egna trygghet är min ålder. Ty jag hoppas att jag slipper vara med. Då detta snart blir aktuellt, här uppe i Sverige.
  Med vänliga hälsningar från Ingvar Rydquist i Gbg.

%d bloggare gillar detta: