Senaste nytt

Bör poliser bära slöja?

Vi noterar att den beslöjade eleven i polisskolan, ”Donna från Ronna” diskuteras flitigt på nätet. Bör poliser använda slöja, frågar en del. Är inte det någon sorts maskering som förhindrar identifiering?

Nähä, joho, så poliser är aldrig maskerade? Eller?!

Frihetssmedjan konstaterar att det lustiga är att samma sverigedemokrater som vill ha ”hårdare tag” mot kriminella och gärna ser att poliser maskerar, och är svåridentifierade, sig i kampen mot dem, anser att en liten slöja som täcker håret plötsligt är integritetskränkande…

En del andra pratar om att problemet inte är slöjan utan tron. Kan muslimska poliser vara opartiska, frågar de. Frihetssmedjan noterar att man sa samma sak om judar på 20-talet, katoliker på 50-talet och finnar 1970. För övrigt kan man fråga om en ”ateistisk svensk” kan vara opartisk då han eller hon stöter på religiösa fenomen. Bör därför alla svenska ateister förbjudas vara poliser?

(Med tack till Beelzebjörn för tipset)

%d bloggare gillar detta: