Senaste nytt

Bör poliser bära slöja?

Vi noterar att den beslöjade eleven i polisskolan, ”Donna från Ronna” diskuteras flitigt på nätet. Bör poliser använda slöja, frågar en del. Är inte det någon sorts maskering som förhindrar identifiering?

Nähä, joho, så poliser är aldrig maskerade? Eller?!

Frihetssmedjan konstaterar att det lustiga är att samma sverigedemokrater som vill ha ”hårdare tag” mot kriminella och gärna ser att poliser maskerar, och är svåridentifierade, sig i kampen mot dem, anser att en liten slöja som täcker håret plötsligt är integritetskränkande…

En del andra pratar om att problemet inte är slöjan utan tron. Kan muslimska poliser vara opartiska, frågar de. Frihetssmedjan noterar att man sa samma sak om judar på 20-talet, katoliker på 50-talet och finnar 1970. För övrigt kan man fråga om en ”ateistisk svensk” kan vara opartisk då han eller hon stöter på religiösa fenomen. Bör därför alla svenska ateister förbjudas vara poliser?

(Med tack till Beelzebjörn för tipset)

 • Så fick du till ditt mantra om judar för 80 år sen igen. Berätta istället varför du anser att en makt som ska vara – och uppfattas – som neutral visavi politiska åskådningar, fördomar, religioner ska göra undantag för fundamentalistiska muslimer?

 • henkeunlimited

  Slöjan är ett märke i islam, och polisens uniformer ska vara enhetliga. Vi har fått vår första sedlighetspolis från islam.

 • ÄRRHÅ

  Jag ser inga problem med att en polis bär slöja så länge det inte hindrar personen från att utföra sina arbetsuppgifter. Personligen har jag undersökts av läkare i slöja och det har aldrig varit några problem.

 • Danne

  Då ska det också vara tillåtet med alla politiska och religiösa plagg som bryter mot den enhetliga uniformen. INKLUSIVE HAKKORSBINDEL.

 • Stefan

  Jag tycker inte att poliser ska ha slöja och inte heller eller kors eller andra religiösa symboler. En polis är en representant av staten, och Sverige (och alla andra världens stater enligt min mening) ska bygga på sekulära värderingar.

 • Micke

  Så fick du till ditt mantra om judar för 80 år sen igen. Berätta istället varför du anser att en makt som ska vara – och uppfattas – som neutral visavi politiska åskådningar, fördomar, religioner ska göra undantag för fundamentalistiska muslimer?
  —————————————————-
  Därför att den gör undantag för fascister och låter deras partiledare hylla mordet på en svensk statsminister utan att han förhörs av Säpo.

 • Niklas

  Man blir rädd när man ser vilka korkade inskränkta människor det finns i Sverige, bara kommentaren ”jag är inte rasist men..” gör mig rädd.
  Det har varit helt ok att bära kippa, turban och slöja till både polisuniform och militäruniform i cirka 5 år. Jag har själv haft en soldat med turban vilket gick hur bra som helst. England är ett föregångsland som tillåtit detta i många år och det är helt normalt att se slöja eller turban eller kippa till uniform.
  Det är helt ok att ha rastaflätor till uniform också om man följer gällande uniformsregler att håret inte får falla ner på kragen och skall vara uppsatt för att inte blir riskabelt ur arbetsmiljösynpunkt. Samma gäller även kvinnor med långt hår. Det är större problem med personal som har piercingar och hur de skall klara sig i närkampssiutationer eller brandsituationer eller om det finns starkström. Varför ojar sig ingen över tatueringar på poliser och militärer som är betydligt vanligare än kippa, turban eller slöja???

  • Ol

   Är du dum i huvudet? Du saknar uppenbarligen en del hjärnceller som det verkar.. ”Varför ojar sig ingen över tatueringar på poliser och militärer som är betydligt vanligare än kippa, turban eller slöja???” För att tatueringar inte har med religion att göra? Och har dom det går dom täcka över. Smått mörkrädd blir man hur dum du måste vara för att missa hela poängen.

 • En person som representerar svensk myndighet och upprätthållandet av svenska lagar skall inte bära någon form av religiös klädsel eller symbol. Signalen till medborgaren blir otydlig. Exempel: Homosexuell person arresteras av polis med huvudduk. Det är förbjudet att vara homosexuell enl muslimsk tro. Om en polis anser att hennes tro är av så stor betydelse att hon måste kräva att få bära huvudduk, hur skall hon då i sin tjänstgöring hantera konflikten med svensk lag?

 • OL

  Vilken idiotisk bloggpost. ” Frihetssmedjan noterar att man sa samma sak om judar på 20-talet, katoliker på 50-talet och finnar 1970.” Skämtar du? Jämför du poliser som bär slöja med judar på 20-talet? Idiot!
  Det handlar om att poliser ska vara helt neutrala. Dom får gärna vara precis vad dom vill på sin fritid, men i tjänst ska polisen representera lag & ordning, trygghet, allas lika värde och opartiskhet. Dvs inte ha en förtrycks symbol som slöja på sig. Det är helt jävla vansinnigt hur någon kan tycka det är korrekt. Tvi säger jag bara..

%d bloggare gillar detta: