Senaste nytt

Reagera när barn använder bög, lebb, hora och cp som skällsord i skolorna

Kan vi tumma på en sak? Kan vi lova varandra en sak? Att nästa gång du hör ett barn ropa sådana ord som ”bög”, ”lebb”, ”kuksugare”, ”hora” eller ”CP” som skällsord till varandra, så står vi upp och reagerar mot detta.

Om ett barn skulle skrika judejävel till ett annat judiskt barn skulle lärare och vuxna reagera. Skulle de skrika negerunge till en färgad flicka skulle de flesta reagera. Hur kommer det sig att så få, än idag,  inte reagerar då barn skriker ”bög” eller ”kuksugare” till varandra, och använder det i lika nedsättande betydelse som ordet ”judejävel”?

Kamratposten undersökte detta för några år sen och kom fram till att hälften av Sveriges skolbarn menar att de flesta av deras kompisar är negativa till homosexuella och mer än hälften säger att de ofta hör ordet bög eller lebb användas flitigt används i nedsättande betydelse.

Så länge vi accepterar att våra barn använder ”bög”, ”lebb”, ”kuksugare”, ”hora” eller ”CP” som skällsord till varandra kommer aldrig homosexuella, funktionshindrade eller sexarbetare att respekteras på lika villkor med alla andra i samhället.

Så snälla, ni… Kan vi tumma på detta!? Reagera nästa gång nåt barn använder dessa skällsord och var med och gör världen lite bättre! Och för övrigt,  reagera även då dessa skällsord används på sportarenorna!

%d bloggare gillar detta: