Senaste nytt

Reagera när barn använder bög, lebb, hora och cp som skällsord i skolorna

Kan vi tumma på en sak? Kan vi lova varandra en sak? Att nästa gång du hör ett barn ropa sådana ord som ”bög”, ”lebb”, ”kuksugare”, ”hora” eller ”CP” som skällsord till varandra, så står vi upp och reagerar mot detta.

Om ett barn skulle skrika judejävel till ett annat judiskt barn skulle lärare och vuxna reagera. Skulle de skrika negerunge till en färgad flicka skulle de flesta reagera. Hur kommer det sig att så få, än idag,  inte reagerar då barn skriker ”bög” eller ”kuksugare” till varandra, och använder det i lika nedsättande betydelse som ordet ”judejävel”?

Kamratposten undersökte detta för några år sen och kom fram till att hälften av Sveriges skolbarn menar att de flesta av deras kompisar är negativa till homosexuella och mer än hälften säger att de ofta hör ordet bög eller lebb användas flitigt används i nedsättande betydelse.

Så länge vi accepterar att våra barn använder ”bög”, ”lebb”, ”kuksugare”, ”hora” eller ”CP” som skällsord till varandra kommer aldrig homosexuella, funktionshindrade eller sexarbetare att respekteras på lika villkor med alla andra i samhället.

Så snälla, ni… Kan vi tumma på detta!? Reagera nästa gång nåt barn använder dessa skällsord och var med och gör världen lite bättre! Och för övrigt,  reagera även då dessa skällsord används på sportarenorna!

 • Roland X

  Jag noterar att du undviker att brännmärka orden ”svennehora” och ”svennejävel”. Om det är ett misstag så kan du ju alltid redigera bloggningen.

  • Per Pettersson

   Hora nämns redan i texten, alla förled till detta är lika illa. -jävel är också olämpligt, men används normalt som ett förstärkande efterled till nedsättande ord och behöver därför inte heller definieras extra.

 • Roland säger naturligtvis inget om fascisternas diverse epitet på ickesvenskar och därför faller hans grinande över det öde svenskarna drabbas av i språk och retorikdjungeln på eget grepp.

 • beh

  Det känns inte bra, inte nu eller i framtiden, det luktar illa nästan hela världen, RASISM och NATIONALISM började en gång till och det här är väldigt farligt läge, folket började spela med elden och nationer glömde andera världs kriget, över allt man direkt och indirekt klagar mot varandra, alliansen mellan folk och folk grupper började försvinner, hatet började växa upp,
  röda lampan varnar men folket är fullt av hat och känner det inte till, idag kan vi alla stoppa en historiskt katastrofalt händelse om vi förstår och rädda saker och ting runt om oss, annars alla vi måste vänta en stor destruktiv förändring i hela världen och kanske den dagen är försent att stopp monster av krig, hat och rasism.

 • ”Yiff in Hell FurFags” och bilder på massakreade djur osv – det blir jag och mina kamrater ofta bemötta med på anonyma messagesboards. Inte heller ok.

  Hat föder hat också! – det blir en ond cirkel.

  Mvh: Smirre

%d bloggare gillar detta: