Senaste nytt

Alliansfritt och vådan av att bara häckla Alliansen

Bloggaren Beelzebjörn sätter fingret på bloggen Alliansfritts svaga sidor idag. Alliansfritts idé är att häckla Alliansen, och det är deras styrka… och svaghet! Om det kommenterar Beelzebjörn:

När Alliansfritt med stor glöd och envishet kritiserar FRA-lagen i åtskilliga inlägg, och sedan plötsligt blir betydligt tystare när sossarna tvärvänder och gör upp med Moderaterna, är det hyckleri.

Det är ett hyckleri som är förståeligt, då Alliansfritt enligt egen utsago aldrig skriver om socialdemokraterna. Man kan förstås använda FRA-lagen för att klippa till sossarnas motståndare, men då handlar det inte längre om kritik avFRA-lagen, utan kritik av politiker med FRA-lagen som behändigt tillhygge.

Det betyder kort och enkelt att man sysslar med propaganda, och att om valet står mellan att vara konsekvent i sin kritik av massavlyssning, eller att vara lojal mot sitt parti, väljer man lojaliteten. Byter sossarna hållning, kritiseras de alltså inte när de hjälper till att verkställa just det Alliansfritt tidigare fördömde, medan enbart Alliansen låg bakom.

Det är helt okej, enligt den publicistiska idé man öppet deklarerar, och det vore lika orimligt av mig att kräva mer, som det vore att kräva att ICA-kuriren skulle göra reklam för Coop.

Detta har jag själv tänkt på. I invandrardebatten har bloggen Alliansfritt med all rätt kritiserat regeringen för att de vill utvisa den 91 åriga dementa invandraren Ganna. Men när de ska börja förklara bakgrunden till varför hon kan utvisas blir det krystat. Det var ju Socialdemokrater som drev igenom lagarna om att anhöriginvandringen skulle minskas.

Sen är det ju också lite pikant och lustigt att de bara angriper Sverigedemokraterna om de hoppat i säng med Alliansen. När Juholt delar säng med Sd hör man inte mycket kritik.

Det ingår inte i deras publicistiska idén att kritisera Socialdemokraterna, kort och gott.

Frihetssmedjan har inspirerats av mycket Alliansfritt gjort. Men att låta sig bakbindas varenda gång en sosse säger pip är inte något föredömligt. Frihetssmedjan tar sig friheten att kritisera alla, från höger till vänster, inklusive liberaler om det krävs och skulle gärna se lite av motsvarande mod från vänstersympatisörer.

Beelzebjörn avslutar sin kommentar om Alliansfritt så här:

Därav följer också att jag tvingas släppa min naiva förhoppning om att kunna läsa Alliansfritt på ett annat sätt än jag läser ICA-kuriren, åtminstone inte när det gäller texter om småsaker som rätten till förtrolig kommunikation, rättssäkerhet eller rätten till ett privatliv. Tack för påminnelsen om värdet av källkritik.

%d bloggare gillar detta: