Senaste nytt

Alliansfritt och vådan av att bara häckla Alliansen

Bloggaren Beelzebjörn sätter fingret på bloggen Alliansfritts svaga sidor idag. Alliansfritts idé är att häckla Alliansen, och det är deras styrka… och svaghet! Om det kommenterar Beelzebjörn:

När Alliansfritt med stor glöd och envishet kritiserar FRA-lagen i åtskilliga inlägg, och sedan plötsligt blir betydligt tystare när sossarna tvärvänder och gör upp med Moderaterna, är det hyckleri.

Det är ett hyckleri som är förståeligt, då Alliansfritt enligt egen utsago aldrig skriver om socialdemokraterna. Man kan förstås använda FRA-lagen för att klippa till sossarnas motståndare, men då handlar det inte längre om kritik avFRA-lagen, utan kritik av politiker med FRA-lagen som behändigt tillhygge.

Det betyder kort och enkelt att man sysslar med propaganda, och att om valet står mellan att vara konsekvent i sin kritik av massavlyssning, eller att vara lojal mot sitt parti, väljer man lojaliteten. Byter sossarna hållning, kritiseras de alltså inte när de hjälper till att verkställa just det Alliansfritt tidigare fördömde, medan enbart Alliansen låg bakom.

Det är helt okej, enligt den publicistiska idé man öppet deklarerar, och det vore lika orimligt av mig att kräva mer, som det vore att kräva att ICA-kuriren skulle göra reklam för Coop.

Detta har jag själv tänkt på. I invandrardebatten har bloggen Alliansfritt med all rätt kritiserat regeringen för att de vill utvisa den 91 åriga dementa invandraren Ganna. Men när de ska börja förklara bakgrunden till varför hon kan utvisas blir det krystat. Det var ju Socialdemokrater som drev igenom lagarna om att anhöriginvandringen skulle minskas.

Sen är det ju också lite pikant och lustigt att de bara angriper Sverigedemokraterna om de hoppat i säng med Alliansen. När Juholt delar säng med Sd hör man inte mycket kritik.

Det ingår inte i deras publicistiska idén att kritisera Socialdemokraterna, kort och gott.

Frihetssmedjan har inspirerats av mycket Alliansfritt gjort. Men att låta sig bakbindas varenda gång en sosse säger pip är inte något föredömligt. Frihetssmedjan tar sig friheten att kritisera alla, från höger till vänster, inklusive liberaler om det krävs och skulle gärna se lite av motsvarande mod från vänstersympatisörer.

Beelzebjörn avslutar sin kommentar om Alliansfritt så här:

Därav följer också att jag tvingas släppa min naiva förhoppning om att kunna läsa Alliansfritt på ett annat sätt än jag läser ICA-kuriren, åtminstone inte när det gäller texter om småsaker som rätten till förtrolig kommunikation, rättssäkerhet eller rätten till ett privatliv. Tack för påminnelsen om värdet av källkritik.

 • Det är väl inte hyckleri.

  Alliansfritt har aldrig påstått att de inte är sossar. Moderata bloggare har hållit käften om exempelvis Arkelstenens historieförfalskningsförsök, så det är samma.

 • Några kommentarer. Vi har inte kritiserat Alliansen för att migrationsverket beslutat att utvisa Ganna. Vi har kritiserat Alliansen för att de inte velat ändra på reglerna när man ser hur resultatet blir, något som däremot Socialdemokraterna och Vänsterpartiet faktiskt föreslagit.

  Att lagstiftning ibland får fel resultat är något som alltid händer. Problemet är om man då inte är villig eller kapabel att rätta till fel när de uppstår.

  Rent specifikt kritiserar vi Moderaterna för att de försvarar dessa regler och följderna av dem. Och vi kritiserar ex KD för att de går ut och säger att de vill ändra reglerna men trotts det inte tar chansen att göra något exempelvis genom att ställa sig bakom det förslag som S och V lagt som just skulle innebära en förändring.

  Vad gäller själva FRA frågan så har du givetvis rätt i att vår styrka och svaghet är att vi har en tydlig publicistisk idé. Styrkan är att går du in på bloggen vet du exakt vad du får. Nackdelen är att du inte får något annat.

  Vi har andra forum för vårt personliga tyckande, vill man veta vad jag tycker kan man läsa min personliga blogg snacka med mig på facebook eller twitter. Men folk läser inte Alliansfritt Sverige för att få Viktor Tullgrens personliga åsikter och tankar om FRA, skolan eller nya slussen. Allmänt tyckande är liksom inte Alliansfritt Sveriges grej. Det finns liksom andra bloggar som har det här med tyckande som sin specialitet och som gör det betydligt bättre.
  Exempelvis dessa båda herrar:
  http://martinmobergsblogg.blogspot.com/2011/12/s-slar-armkrok-med-regeringen-reinfeldt.html
  http://mitt-i-steget.blogspot.com/2011/12/fra-lagen-om-att-kora-i-diket-helt_15.html

 • @Nicklas:
  Jo, jag tycker faktiskt att just i FRA-frågan som man bloggade över hundra inlägg om när det var alliansens bebis, har man hycklat. Slutar man kritisera SD om sossarna antar deras invandringspolitik? Det handlar ju om en sakfråga de har haft starka åsikter om.

  Att det sedan sker i alla grupper är ju ingen hemlis, precis som det inte är en hemlis att AF är sossar.

  Grejen är att jag GILLAR AF. Vad gäller just det de åtagit sig har de varit bra, och därför närde jag en förhoppning att de skulle göra en avvägning mellan partiintressen och hederlighet här, och landa på rätt sida. De är ändå opinionsbildare med en väldigt bred läskrets, och allt tyder på att de varit för ett fritt internet redan innan.

  Så tänkte åtminstone jag när jag skrev det där.

  Jag får ju inte alltid som jag vill, tyvärr, men vågar fortfarande hoppas på dem lite grann.

 • Det ingår i er idé, och så är det. Frihetssmedjan har en annan idé.

  Beelzebjörns kommentarer var bra för att de kommer från en som gillar Alliansfritt. Det gör jag också. Är man liberal så kanske man inte ”ska” göra det, men för mig finns det viktigare saker än den fåniga vänster-höger skalan.

  Mina kommentarer är mer ett uttryck för att jag tycker det är synd att politiken, och den politiska debatten, ska vara så inskränkt: så inställd på antingen-eller! Man gräver ner sig i sina skyttegravar och håller käft om galenskaperna som sker i det egna ”lägret”.

  Det är synd. Det kanske framtidens historiker kommer att skriva om och kalla för demokratins barnsjukdomar… Och de kommer att le överseende åt skyttegravstänkandet, ungefär som vi småler lite ibland när vi läser i historieböcker om konspirationerna under den tid adel, präster, borgare och bönder fajtades i de svenska riksdagarna!

  Men ni gör rätt i att fortsätta att bita Alliansen i häcken! Det behöver de! Fortsätt med det!

%d bloggare gillar detta: