Senaste nytt

Varför lagarna mot barnporr måste skrivas om

Med tanke på fallet med de tvångsomhändertagna barnen i Sandviken, eller Mangadomen, är nog dags att varna för vad som kan komma att ske i Sverige. Lagarna om innehav och ”titt förbud” mot barnporr riskerar inte bara att göra vanliga människor till ”kriminella”, utan även tonåringar. Låter det otroligt? Låt oss titta på vad som sker idag i USA där tonåringar ställs inför rätta för ”produktion av barnporr” för att de skickat topplessbilder på sig själva till sin pojkvän.

Strängare straff för innehav av barnporr än för pedofila övergrepp. I Florida dömdes nyligen Daniel Enrique Guevara Vilca, en 26-åring till livstids fängelse, utan chans till benådan. I Florida kan man dömas till fem års fängelse för innehav av barnporr. Vilca dömdes för innehav av 454 bilder, var bild kunde ge honom fem års fängelse. Han riskerade 150-300 års fängelse och dömdes till livstids fängelse utan chans till benådning. Han var tidigare ostraffad.

Hade han begått övergrepp på riktigt hade troligen fått livstid, med möjlighet till frigivning, eller tidsbestämt straff.

Här är ett annat fall på en som åtalades för 5-45 år i fängelse för att ha klickat på en länk som ledde till barnporr, av misstag hävdade han.

Förbud för att skicka nakenbilder  till pojk- och flickvänner. 2009 skickade några flickor, 14 och 15 år gamla, nakenbilder på sig till deras tre pojkvänner, 15, 16 och 17 år gamla. Flickorna dömdes i vintras för att ha tillverkat barnporr. Pojkarna dömdes för innehav av barnporr. Fallet är inte avgjort ännu men de slipper nog straff om de går en kurs i ”hur man hanterar att vara ung i dagens samhälle”. De kommer att stå i förbrytarregistret. Skolan såg bilderna vid en rutinundersökning av deras mobiler i jakt på barnporr.

Förbud för att skicka nakenbilder till folk man vill dejta. En 15 årig flicka var kär i en jämnårig kille och skickade en bild på sig, naken, till honom. hans mobil beslagstogs och genomsöktes vid en rutinkoll (som tydligen många skolor gör för att se till att tonåringarna inte har barnporr i sina telefoner. 15 åringen arresterades av polis, fick handbojor på sig och fängslades för att ha producerat barnporr. Fallet lades ner efter en överrenskommelse utanför rättssalen med åklagaren.

En 14 årig tjej i Ohio var med om samma sak. Där spred den killen hon var kär i bilderna vidare, vilket givetvis borde bedömas som straffbart. Men även flickan åtalades. Troligen dömdes hon att gå en kurs för att lära sig att undvika ta sådana bilder.

Förbud för bilder av samlag. 16 åriga Amber och 17 åriga Jeremy var kära och tog bilder av sig sjäva när de hade sex. Efter att ha tagit foton på sig själva mailade de sina bilder från Ambers dator till Jeremys dator. De arresterades och åtalades. Båda för att ha producerat och spridit barnporr, han dessutom för innehav av barnporr. De dömdes men är för unga för att registreras i en lista över sexuella förbrytare.

Förbud för toppless bilder och andra nakenbilder. En 15 årig tjej i Alabama skickade bilder på sig själv, toppless till sin pojkvän. De åtalades för produktion av barnporr då syftet var att ”sexuellt egga” mottagaren. I samband med detta hittade man vid ett ”beslag” i en skola fyra elever som cirkulerat bilder på sin själva nakna mellan varandra.

I Rochester, New Jersey, skickade en 16 årig kille nyligen vidare några bilder av sin flickvän till sina vänner. En av bilderna råkade vara en nakenbild. Han riskerar sju år i fängelse.

I Utah läser vi att en 13 årig flicka arresterades (!) för innehav av bilder på två jämnåriga pojkar och en 18 årig pojke. Pojkarna sparkades från skolan, utan möjlighet att börja i en ny skola och fick stämpel som producenter av barnporr och 18 åringen dömdes till fängelse.

Här är ett annat fall där tre 16 åriga flickor bland annat hade bilder på sig själva (!) toppless (!) i duschen. De slapp blir dömda som barnporr-producenter om de gick med på att gå en kurs i ”hur det är att vara flicka i dagens samhälle”.

70% av alla tonåringar i USA brukar säga att de skickat nakenbilder.

Det är en sak om man skickar nakenbilder efter att man gjort slut, eller för att hämnas eller utöva utpressning. Det måste givetvis kunna åtalas. Men när tonåringar tar kort på sig själva, vad är det då för ett samhälle man får om man kan hamna i fängelse för det? När kommer denna galenskap till Sverige?

För övrigt kan ni ju notera att väldigt många unga flickor drabbas av lagarna. Kristna hemsidor och tidningar skriver oroligt att sexting kanske leder till att tonåringarna vill ha sex också, vilket är sååååå hemskt. Speciellt för de unga flickorna, av nån anledning?!

%d bloggare gillar detta: