Senaste nytt

Occupy Wall Street – the 1%

Occupy Wall Street-demonstrant med en dollarsedel tejpad för munnen

OCCUPY WALL STREET Occupy Wall Street drar in miljonbelopp som de inte vet vad de ska göra med. 

Occupy Wall Street-demonstrant med en dollarsedel tejpad för munnenVad gör man om man protesterar mot den rikaste procenten och mot bankerna, men samtidigt drar in tillräckligt med pengar för att bli en del av den rikaste procenten och dessutom är beroende av bankerna för att hantera pengarna?

Det dilemmat står nu Occupy Wall Street-rörelsen inför. Självklart står deras trovärdighet på spel.

Frihetssmedjan har en lösning: varför inte starta en egen bank? En bank som arbetar efter de ideal som Occupy-rörelsen står upp för, som inte delar ut stora bonusar till sin ledning och som jobbar på det sjyssta sätt som rörelsen efterlyser. Det borde i alla fall vara värt ett försök.

Initiativtagare till Frihetssmedjan och tidigare chefredaktör 2011-2016.
Lila och grön nyliberal som brinner för mänskliga rättigheter.

per@frihetssmedjan.se

%d bloggare gillar detta: