Senaste nytt

HBT-rättigheterna hotade i Ryssland

St Peterburgs stadsfullmäktige röstade i förra veckan för en lag som förbjuder ”offentlig propaganda för homosexualitet”. Det skrämmande är att lagförslaget klubbades igenom nästan utan motstånd

Det var i onsdags förra veckan som lagförslaget gick igenom. När lagen träder i kraft kommer man att kunna bötfälla vad man kallar: ”offentliga handlingar som sprider propaganda för sodomi, lesbiskhet, bisexualitet eller transsexualitet så att till minderåriga”.

Det betyder att om en minderårig riskerar att se ”propagandan” eller ”handlingen” kan polis ingripa. (Vi hade en liknande lag i Sverige fram till ca 1970. Även här fängslades folk för att ha ”spridit homosexuell propaganda till minderåriga”.)

Bötesbeloppen är exakt samma som för föreningar eller personer som sprider propaganda för pedofili, vilket säger en hel del om hur de ser på saken.

Den som lagt fram förslaget är  Vitalij Milonov från det styrande Enhetspartiet (Putins parti). Han förklarade att ”barn måste skyddas från farlig information… och sexuella perversioner”. Milonovs kollegor gjorde jämförelser mellan pedofili och homosexualitet. Liberal Demokratiska Partiets Elena Babich sa att pedofili och homosexlobbyn stöds av den internationella pedofililobbyn med alla sina TV-program för homosexualitet internationellt.

Skriv under den internationella protesten mot HBT-lagen här!

%d bloggare gillar detta: