Senaste nytt

Framtidskommission med framtiden bakom sig

Stina Westerberg, generaldirektör för Statens musikverk Musikverkets GD - viktigare för framtiden än ungdomarna

FRAMTIDEN Regeringens framtidskommission har ont om representanter för dem som ska leva i sagda framtid.

 

Stina Westerberg, generaldirektör för Statens musikverk

Musikverkets GD - viktigare för framtiden än vad ungdomarna är?

Regeringen presenterade idag sin framtidskommission. Kommissionen ska utreda de utmaningar Sverige står inför och hur dessa ska lösas.

Intressant nog saknas helt representanter för ungdomsorganisationer i framtidskommissionen. Däremot har Statens musikverks generaldirektör ansetts tillräckligt viktig för att ingå i kommissionen. Hade regeringen inte haft turen att Centerpartiet valt Annie Lööf till ny ledare, hade det inte heller funnits en enda person under 30 i kommissionen. Medelåldern på kommissionens medlemmar ligger på nästan 47 år.

Framtidskommissionens måste givetvis bygga på utredningar som det krävs erfarna personer att ta fram, men att helt ignorera ungdomar när det kommer till att ta fram lösningar på problemen gör att kommissionen tappar större delen av sin legitimitet. Det är ett problem för politiken och ett ännu större problem för regeringens PR.

Initiativtagare till Frihetssmedjan och tidigare chefredaktör 2011-2016.
Lila och grön nyliberal som brinner för mänskliga rättigheter.

per@frihetssmedjan.se

%d bloggare gillar detta: