Senaste nytt

Homo- och bisexuella bland USA:s grundare

Som fredagsläsning rekommenderar vi denna artikel om USA:s första president, överbefälhavaren under befrielsekriget 1776-1783, George Washington.

Flera i Washingtions stab, personer som är välkända i amerikansk historia, var homo- eller bisexuella. T.ex. Washingtons högra hand, den unge Alexander Hamilton, som senare blev finansminister och generalen Fredrik Vilhelm von Steuben, den preussiska general som tränade USA:s unga armé i modern europeisk krigföring.

Denna artikel sammanfattar en del av det man vet om Hamilton och Steuben, som båda tillbringade vintern 1777-1778 i Valley Forge med sina älskare. Dessutom visar artikeln att Washington behandlade soldater som avslöjades som homosexuella milt. I alla andra arméer avrättade man homosexuella vid denna tiden.

USA har alltså en annan tradition att hänvisa till en den kristna högerns homofobi!

Läs mer: The gay friendly founding father 

Dessutom rekommenderar vi Von Steuben and homosexuality och Alexander Hamilton and Laurens

 

%d bloggare gillar detta: