Senaste nytt

Tågmästare Pehrson

Johan Pehrson (FP)

RIKSDAGSMOTIONER Ibland är det inte nog att kämpa för mer övervakning och hårdare tag. Ibland måste man låta riksdagen skriva tågtidtabeller också.

Johan Pehrson (FP)Johan Pehrson är Folkpartiets rättspolitiske talesperson och är en av de som hårdast driver på för att partiet ska bli mer av batong- och övervakningsparti.

Men kampen för mer övervakning genom FRA och datalagring och hårdare tag mot det mesta räcker inte för att fylla upp Pehrsons dag. Därför ägnar sig Pehrson också åt att skriva tågtidtabeller. Dessutom anser han att riksdagen inte har så mycket viktigt att göra – något som kanske beror på att han anser att alla viktiga frågor ändå avgörs bakom stängda dörrar på regeringens samordningskansli – och att de därför kan behandla tidtabellsfrågor som Tågstopp i Åsbro, istället för att överlåta det till SJ och de privata tågoperatörerna att sköta det arbetet.

Om det är något vi behöver hårdare tag mot och bättre övervakning av, så är det riksdagsledamöter som slösar med sina riksdagskollegers tid.

Initiativtagare till Frihetssmedjan och tidigare chefredaktör 2011-2016.
Lila och grön nyliberal som brinner för mänskliga rättigheter.

per@frihetssmedjan.se

  • ”riksdagen inte har så mycket viktigt att göra”
    Nej, jag håller med! Skulle man halvera antalet riksdagsledamöter, vi skulle inte märka det!
    Det är typisk för majoriteten av politiker att problem som de kan inte lösa blir en icke problem, det är svårt, men att hitta på problem som de kan lösa, typ tågtidtabeller, löser de gärna.
    Oavsett vad väljare tågresenärer anser om det!
    Färre politiker innebär minskade kostnader för samhället och då inte bara lönerna, förmånerna och pensionerna kan sparas in!

%d bloggare gillar detta: